Αρθρο του Αθανάσιου Κώνστα - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Αρθρο του Αθανάσιου Κώνστα

Αγαπητοί φίλοι

Όλοι συμφωνούμε  ότι ο σύλλογος μας διανύει  την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του και ως εκ τούτου δεν υπάρχει διάθεση και δυνατότητα  της πολυτέλειας να ασκήσουμε αντιπολιτευτική δράση.

Αυτή την περίοδο απαιτείται συνεργασία, σύμπνοια και προ πάντων εξωστρέφεια και αλήθεια .
Όμως δεν παύει να ενδιαφερόμαστε και μάλιστα να ανησυχούμε για την πορεία της αγαπημένης μας ομάδας.

Θέλοντας να προλάβουμε τις εξελίξεις είμαστε υποχρεωμένοι να προβλέψουμε την βραχύχρονη πορεία της κατάστασης. Κατά την άποψη μας, που βρίσκει σύμφωνους όπως πληροφορούμαστε και πολλούς ακόμα, οι κινήσεις της διοίκησης του κ. Ηλιάδη εκτελούνται  με πολύ αργό ρυθμό, σε σχέση με τις απαιτήσεις για γρήγορη επίλυση των προβλημάτων.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο κ. Ηλιάδης  υποσχέθηκε πολλά στο λαό του Άρη. Στην προηγούμενη γενική συνέλευση επί είκοσι λεπτά ο κ. Ηλιάδης μοίραζε υποσχέσεις. Ο λαός του Άρη τον πίστεψε και τίμησε τον ίδιο και την παράταξή του με την ψήφο του και αυτή την στιγμή αποτελούν αυτός και οι συνεργάτες του την διοίκηση της Π.Α.Ε.

Σε μία συζήτηση που είχα με τον γιο μου  εκείνη την περίοδο μου ανέφερε: «Με τις υποσχέσεις του κ. Ηλιάδη  ίσως είναι καλύτερο για τον ΑΡΗ να αναλάβει την διοίκηση».

Επί είκοσι λεπτά ο κ. Ηλιάδης μοίραζε υποσχέσεις, υποσχέσεις που του απέφεραν και τη νίκη στις εκλογές. Πολλαπλάσιος του εικοσάλεπτου χρόνου θα απαιτούνταν να αναλύσω όλες τις υποσχέσεις μια προς μια.

Θα αναφερθώ στις τρεις πιο βασικές υποσχέσεις του.

1. Θα στηρίξει την ομάδα των νομικών ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες  για την ένταξη της Π.Α.Ε. στο άρθρο 99.

Όταν δήλωνε αυτά ο κ. Ηλιάδης ένα από τα εξής θα μπορούσε να συνέβαινε:
ή δεν είχε διαβάσει το επιχειρηματικό σχέδιο που είχε εκπονηθεί
ή το είχε διαβάσει και δεν το κατάλαβε
ή το είχε καταλάβει και δήλωσε αυτό που ήθελε να ακούσει  ο λαός του ΑΡΗ μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει τον προεδρικό θώκο.

Τα τονίζω αυτά γιατί βλέπω μια αλλαγή στο χειρισμό που συγκλίνει με τις δικές μας δηλώσεις. Εννοώ την διαπραγμάτευση με τους υπόλοιπους πιστωτές ώστε να μη στηριζόμαστε  στη συναίνεση του Ελληνικού δημοσίου  για την ένταξη στο άρθρο 99. Ασφαλώς και έπρεπε να προσπαθήσει να ασκήσει πολιτική πίεση για να πετύχει τη συναίνεση του Ελληνικού δημοσίου. ΑΡΗΣ είμαστε και έχουμε την μεγάλη δύναμη του κόσμου μας  και πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε. Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος κυλάει γρήγορα πολύ γρήγορα  και δεν είναι με το μέρος μας. Αργείτε  κ Ηλιάδη και δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου.

2. Δεύτερη βαρύνουσα υπόσχεση του νυν Προέδρου ήταν να παρέχει ταμειακή διευκόλυνση για την εύρυθμη λειτουργία της Π.Α.Ε.
Όταν λέμε ταμειακή διευκόλυνση εννοούμε ότι βοηθάμε ένα ταμείο που δεν έχει χρήματα όπως αυτό της Π.Α.Ε.
Πότε θα διευκολύνετε το ταμείο της Π.Α.Ε. κ. Ηλιάδη ;
Όταν θα γεμίσει με τα χρήματα από την πώληση των διαρκείας ή όταν θα έρθουν τα χρήματα από πωλήσεις παικτών, όπως για παράδειγμα η μεταγραφή του Γιαννιώτα .
Τώρα τα έχει ανάγκη η Π.Α.Ε. και τώρα πρέπει να τα βάλετε ,έπρεπε είδη να τα έχετε βάλει.
Εκτός αν δεν τα έχετε.

3. Τρίτη υπόσχεση με την οποία θα ασχοληθώ είναι η δήλωση του κ. Ηλιάδη ότι έχει εξασφαλίσει χορηγίες ύψους  ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ.
Περιμέναμε ένα μήνα και δεν είδαμε κάτι σοβαρό.
Εφόσον έχετε εξασφαλίσει αυτές τις χορηγίες υπογράψτε  συμβάσεις και δώστε μας ένα χρονοδιάγραμμα εισροών. Προτείνω μάλλον κάτι καλύτερο. Άμεσα δώστε μία λίστα με τις εταιρείες και τα πόσα που έχετε συμφωνήσει.
Αυτό θα κάνει καλό και στις εταιρείες που θα διαφημιστούν άμεσα.
Ο λαός του ΑΡΗ θα προτιμήσει τα προϊόντα τους.
Εκτός  αν δεν υπάρχουν αυτές οι χορηγίες.
Τότε  δύο περιπτώσεις υπάρχουν κ. Ηλιάδη :
Ή σας πλάνεψαν οι εταιρείες  ή εσείς πλανέψατε το λαό του ΑΡΗ με τις υποσχέσεις σας .
Σε κάθε περίπτωση χαμένος είναι ο ΑΡΗΣ.

Κύριε Ηλιάδη 

Εσείς και το διοικητικό συμβούλιο σας βρίσκεστε  στη διοίκηση της Π.Α.Ε. ακριβώς γιατί υποσχεθήκατε αυτά και άλλα πολλά. 

Επαναλαμβάνω ότι οι κινήσεις γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς. Δεν υπάρχει χρόνος δεν υπάρχει  δυνατότητα καθυστέρησης.

Τι μπορεί να συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα?

Προσωπικά δίνω τρεις βασικές απαντήσεις.

1. Να τηρήσει τις υποσχέσεις της  η διοίκηση Ηλιάδη.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας που να αγαπάει τον ΑΡΗ μας και να μη θέλει να πετύχει η διοίκηση  Ηλιάδη. Εξάλλου έχω τονίσει πολλές φορές και σήμερα ακόμη ότι για το καλό της ομάδος μας απαιτείται συστράτευση. Ακόμα και εμείς που χάσαμε τις εκλογές δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα να επιζητούμε την αποτυχία της νυν διοίκησης.

2. Να μην τηρήσει τις υποσχέσεις της  η διοίκηση Ηλιάδη και να μεθοδευτεί υποβιβασμός της ομάδας λόγω παύσης πληρωμών με εξαγορά (εκποίηση) του πλειοψηφικού  πακέτου μετοχών με ελάχιστο τίμημα. Αυτή θα είναι μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καταστροφική εξέλιξη. Γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αρχικά η ομάδα να υποβιβαστεί εξω-αγωνιστικά και να φύγει από τα χέρια του λαού του ΑΡΗ . Θα περάσει στα χέρια κάποιου ή κάποιων που είναι πιθανόν να έχουν μεθοδεύσει αυτή τη διαδικασία, ώστε να αποκτήσουν την ομάδα με λίγα χρήματα. Ποια εμπιστοσύνη μπορούμε να δείξουμε σε ανθρώπους που πιθανόν μετέρχονται τέτοιες μεθόδους και απαξιώνουν την ομάδα; Τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε στο μέλλον από αυτούς; Νομίζω ότι η πλειοψηφία των συνοπαδών μας, ανάμεσά τους φυσικά κι εγώ δεν θα ήθελαν ούτε καν να σκεφτούν την εκδοχή αυτή.

3. Τρίτη πιθανή εκδοχή είναι να μην τηρήσει τις υποσχέσεις της  η διοίκηση Ηλιάδη  και να κληθεί να αναλάβει τη διοίκηση η παράταξη μας που  έχει την δυνατότητα να δώσει λύση στα προβλήματα της ομάδας. Ικανή και αναγκαία συνθήκη γι’ αυτό είναι να έχει τον κατάλληλο χρόνο.

Μπορεί να κουράζει αλλά είμαι υποχρεωμένος να επαναλάβω ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου.

Τις επόμενες  μέρες τρία σχήματα θα επηρεάσουν τις εξελίξεις για το μέλλον: Η Κ.Μ.Α., η νυν διοίκηση της ΠΑΕ και φυσικά η παράταξή μας.

Πρώτα από όλα το ΔΣ της Κ.Μ.Α. Οι άνθρωποι που αποτελούν την διοίκηση της Κ.Μ.Α. είναι εκείνοι που έχουν αποδείξει ότι αγαπούν την ομάδα, εκφράζουν τον απλό οπαδό του ΑΡΗ, δεν έχουν δώσει υποσχέσεις, πραγματοποιήσιμες ή μη και αποτελούν την ασπίδα της ομάδας για οποιοδήποτε μελλοντικό κακό και εφαλτήριο για τα καλά που θα γίνουν στο μέλλον.

Έχουν τη λαϊκή εντολή και την τιμούν με τον καλύτερο τρόπο. Με τη στάση τους έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των ΑΡΕΙΑΝΩΝ φιλάθλων. Είμαι σίγουρος ότι και θα συνεχίσουν να σέβονται τη λαϊκή εντολή και μέχρι το τέλος της θητείας τους θα επιτελούν το έργο τους: να ελέγχουν κάθε διοίκηση της ΠΑΕ για την εύρυθμη λειτουργία της.

Η τωρινή διοίκηση της ΠΑΕ, οφείλει να κάνει ένα πράγμα: να τηρήσει τα υπεσχεμένα, αλλά με ένα στιβαρό και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα που θα είναι γνωστό σε όλους. Λέγοντας ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, εννοώ, ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου για την ένταξη στο άρθρο 99 μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Ιουλίου, άμεση ταμειακή διευκόλυνση και δημοσιοποίηση των χορηγιών.

Προσωπική και άμεση δέσμευση της νυν διοίκησης ότι η ομάδα δεν θα μπει στην περιπέτεια του ξεπουλήματος σε δήθεν επενδυτή.

Έχει τη δυνατότητα η νυν διοίκηση να αποδείξει ότι αγαπάει τον ΑΡΗ μας. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, να δηλώσει αδυναμία υλοποίησης των υποσχέσεών της για να δώσει τη δυνατότητα στην παράταξή μας, να υλοποιήσει το σχέδιό της και να αποκαταστήσει την εικόνα του ΑΡΗ μας οικονομικά και αγωνιστικά. Ειδικά για το αγωνιστικό, οι ανακοινώσεις στα μεταγραφικά αφορούν μόνο αποχωρήσεις παικτών. Στο σύλλογό μας αυτό που ακούμε καθημερινά είναι Δελτίο αποχωρήσεων.
Εμείς ήμασταν έτοιμοι. Έτοιμοι να αναλάβουμε τη διοίκηση. Θα είχαμε ανταποκριθεί στα προβλήματα, θα είχαμε δρομολογήσει λύσεις.  Σαν ομάδα είχαμε ήδη έναν δεμένο κορμό ποδοσφαιριστών και έτοιμες τις προσθήκες που θα εξασφάλιζαν την τόνωση του συνόλου ηθικά και  αγωνιστικά.

Είχαμε και έχουμε το όραμα, να βλέπουμε να φορούν υπερήφανα οι οπαδοί μας τις φανέλες του ΑΡΗ μας, στους δρόμους, τις πλατείες και τις αλάνες όλης της Ελλάδας, είχαμε και έχουμε το όραμα μικρά παιδιά να ξεσηκώνουν τους μπαμπάδες τους να τους πάνε στο γήπεδο, είχαμε και έχουμε το όραμα να ξαναδούμε την ομάδα ισχυρή και δεσπόζουσα.

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου είναι σημαντικό. Είτε υλοποιούνται οι υποσχέσεις είτε γίνεται αλλαγή σκυτάλης. Μιας σκυτάλης που καίει αλλά στα κατάλληλα χέρια θα οδηγήσει τον ΑΡΗ μας και πάλι στην καταξίωση.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ