ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 19 ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΦΛΟΚΑΡΙ. ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ... - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 19 ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΦΛΟΚΑΡΙ. ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ...

ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ  ΚΑΣΑΠΗ

Ο Ιταλός σούπερ σταρ της Λάτσιο Σέρτζιο Φλόκαρι σταμάτησε για δηλώσεις μετά το τέλος του παιχνιδίού. Στάθηκα στην πρώτη του πρόταση, '' Ο Παναθηναϊκός είναι μία ωραία ομάδα, μας έφεραν σε δύσκολη θέση με άξιους παίκτες που βρέθηκαν σε καλή κατάσταση.'' Αυτές οι 19 λέξεις περικλείουν κατα τη γνώμη μου όσο πιο σωστά γίνεται, την απόδοση αλλά και την σαφέστατη πρόοδο που επέδειξε ο Παναθηναϊκός με τους Λατσιάλι.Οι αρχική ενδεκάδα που επέλεξε ο Γιάννης Αναστασίου, φορώντας αυτή την πανέμορφη φανέλα!

  Ο Ιταλός επιθετικός έκανε λόγο για μια ''ωραία ομάδα''. Ο Φλόκαρι σίγουρα δεν γνωρίζει πως αυτή η όμορφη ομάδα που είδε χθές, την θεωρούσαν τελειωμένη, χωρίς κανένα στόχο και δίχως ούτε έναν παίχτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Λέω ψέματα ; Υπερβολές ;  Πόσα υποτιμητικά εξώφυλλα και άρθρα είχαν γραφτεί για αυτή την ομάδα πριν έναν μήνα, στα πρώτα φιλικά. Γιατί εδώ και κάποια χρόνια τα τέσσερα γκολ παθητικό  ( σε φιλικά και μη) για τον Παναθηναϊκο είναι ντροπή και ξεφτίλα, ενώ για άλλους είναι απλά πειραματισμοί και δεν έχει ποτέ και πολύ σημασία το σκόρ.
  Πολύ λίγοι έως ελάχιστοι πιστεύαμε σε αυτή την ομάδα όταν στα πρώτα φιλικά οι μικροί έτρωγαν τις ''σφαλιάρες'' τη μία πίσω απο την άλλη. Δεν ήταν ''σφαλιάρες'' λέγαμε, είναι αγώνες με τους οποίους αυτά τα μικρά παιδιά και οι λίγοι περσινοί χτίζουν κάτι καλό υπο τις καθοδηγίες του Γιάννη Αναστασίου. Όχι κάτι που θα πετύχει σίγουρα, αλλά κάτι διαφορετικό κάτι που θα είναι ομάδα, με όλη την σημασία της λέξεως. Αργότερα ήρθαν οι πρώτοι καινούργιοι, έπαιξαν δύο φιλικά, βγήκε αμέσως το πόρισμα, '' μάπα το καρπούζι''. Ώσπου πριν απο μια εβδομάδα ήρθαν και οι τελευταίοι. Προπονήθηκαν για λίγο μαζί, ο Σίντεφελντ έκανε μόνο δυόμιση προπονήσεις, οι υπόλοιποι νέοι 2-3 περισσότερες.Ο Θανάσης Ντίνας δημιούργησε πολλά προβλήματα στα άκρα, αλλά και στον αμυντικό άξονα των Ιταλών. Παραλίγο να χριστεί και σκόρερ, αλλά τα ακροδάχτυλα του Μπιτσάρι και το οριζόντιο δοκάρι του το στέρησαν!
  Και τώρα ας δούμε την συνέχεια της δήλωσης του Φλόκαρι, '' μας έφεραν σε δύσκολη θέση με άξιους παίκτες που βρέθηκαν σε καλή κατάσταση.'' Δεν έχει άδικο ο Ιταλός, ο Παναθηναϊκός έχει άξιους παίχτες που δε ζητάνε τίποτα περισσότερο, απο λίγο χρόνο και μπόλικη στήριξη για να δείξουν αν αξίζουν βρε αδερφέ, αν μπορούν να διαψεύσουν τις φαρμακερές γλώσσες και να γίνουν ΚΑΛΗ ομάδα, γιατί ομάδα είναι. 
   Χθες όντως βρέθηκαν '' σε καλή κατάσταση'' όπως είπε ο Ιταλός φορ τελειώνοντας την πρόταση του. Άλλαξαν την μπάλα με περισσότερη σιγουριά, γιόμες δεν βλέπαμε πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Η μπάλα ακολουθούσε μια συγκεκριμένη διαδρομή, ακόμη και αν έπρεπε ο Καπίνο να σημαδεύει λάθος ή τελευαταία στιγμή τον παίχτη που έπρεπε μέσα απο το σύστημα του προπονητή να ξεκινήσει την επίθεση. Στο δεύτερο μέρος κυρίως είδαμε και την μπάλα να κρύβεται μετά απο συνδυασμούς δουλεμένους, που μπορεί να ''χαλούσε το πράγμα στο τέλος'', αλλά ο κόσμος χειροκροτούσε και ζητωκράυγαζε. Και ποιός κόσμος εε ; Ο πάντα απαιτητικός κόσμος του Τριφυλλιού.
  Μπορεί στο επόμενο φιλικό με την Νόριτς να μην βγεί τίποτα. Αλλά ''το νερό έχει μπει στο αυλάκι''. Φέτος ο Παναθηναϊκος θα έχει μια ωραία ομάδα που θα φέρνει σε δύσκολη θέση τους αντιπάλους όταν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Σας θυμίζουν τίποτα αυτά τα λόγια ;
 ΥΓ.... Προσωπικά για κάθε παίχτη δεν θέλω να αναφερθώ. Η αποψή μου είναι πως είναι νωρίς ακόμη για αναλύσεις σε κάθε παίχτη ξεχωριστά και αγωνιστικά προφίλ. Το κύριο θέμα για μένα είναι η ΟΜΑΔΑ αυτή και οι προσθήκες που θα γίνουν, να είναι έτοιμοι όταν πρέπει.Ο Μαρινάκης έκανε όντως ένα πολύ καλό παιχνίδι σαν δεξιός μπακ χθές, αλλά πιστεύω πως τα σημερινά αφιερώματα και οι έπαινοι ήταν λίγο βιαστικά. Ηταν ένα φιλικό, ο μικρός μπορεί να παίξει και πολύ καλύτερα, αλλά θέλει δουλειά και κάτω το κεφάλι. Ξέρω ακούγεται κυνότυπο λλά αυτή είναι η αλήθεια...
ΥΓ1.... Το είπα και σε προηγούμενο άρθρο και συνεχίζω να το ΦΩΝΑΖΩ, τα καλύτερα έρχονται !!! Πίστη στην ομάδα και στην δουλειά που γίνεται. Γιατί αυτό πρέπει να το αναγνωρίσει όπως και να έχει ο φίλαθλος κόσμος της ΟΜΑΔΑΣ. Απο τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο που εργάζεται γι' αυτή την ομάδα, έχει χυθεί πολύς ιδρώτας αυτό το καλοκαίρι.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ