Θύμισε Τύρναβο και το πλήρωσε - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Θύμισε Τύρναβο και το πλήρωσε







Ο Ηρακλής για ακόμα ένα επίσημο εκτός έδρας παιχνίδι έδειξε ότι ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο και το πλήρωσε από την ανέτοιμη Καβάλα με ήττα. Το τελικό αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει την αλήθεια του αγώνα διότι οι κυανόλευκοι ήταν αρκετά κακοί στο pasing game όπως και στην άμυνα η οποία δέχτηκε τρία παιδαριώδη τέρματα.

Οι κυανόλευκοι πήγαν ως το απόλυτο φαβορί στην Καβάλα ώστε να ξεκινήσουν με το δεξί το πρωτάθλημα, αλλά η Καβάλα ήταν αυτή που με τις αντεπιθέσεις τις φιλοδώρησε τον Ηρακλή με δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ένα στο δεύτερο. Η Καβάλα πιο συγκεκριμένα προηγήθηκε στο 17' με τον Παπαργυρίου έπειτα από ασυνεννοησία του Μπουκουβάλα με τον Χουάντερσον που συγκρούστηκαν στην διεκδίκηση της μπάλας. Το 2-0 για τους γηπεδούχους έκανε ο Λουκάρης στο 44' μετά από πολύ ωραία κάθετη πάσα του Πρίττα. Στην συγκεκριμένη φάση ο Ηρακλής πίεζε αρκετά ψηλά την Καβάλα, και η άμυνα του Ηρακλή επίσης ήταν λίγο πιο κάτω από τον χώρο της μεσαίας γραμμής, πράγμα το οποίο ωφέλησε τον Λουκάρη που εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Πρίττα και ''κρέμασε'' τον Χουάντσερον κλείνοντας ιδανικά το πρώτο ημίχρονο για τους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Σίνισα Γκόγκιτς μπήκε πιο δυναμικά και μείωσε με έμμεσο φάουλ στο 53' που εκτέλεσε ο Ζάχορα. Μετά την μείωση του σκορ από τον Ζάχορα ο Ηρακλή πίεζε ασφυκτικά δίχως αποτέλεσμα και σε μια αντεπίθεση της Καβάλας ο Παπαστεριανός αντίκρισε την κόκκινη κάρτα έπειτα από μαρκάρισμα πάνω στο Καρλόπουλο στο 63' λεπτό. Στην προκειμένη φάση ο Πουρτουλίδης έδωσε την μπάλα προς την άμυνα με κεφαλιά, αλλά ο Καρλόπουλος εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του πρόλαβε τον Παπαστεριανό και τον προσπέρασε πράγμα το οποίο έβγαζε τον μεσοεπιθετικό της Καβάλας μόνο του με τον Χουάντερσον, όμως ο Παπαστεριανός υπέπεσε σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα σε δεύτερο παιχνίδι αγωνιζόμενος.  Από εκεί και πέρα ο Σερβοκύπριος προπονητής άλλαξε τα σχέδια του βάζοντας στο παιχνίδι τον Γιάρολιμ και τον Ματσούκα ούτως ώστε να δώσουν άλλη ποιότητα στην αρκετά νωχελική μεσοεπιθετική γραμμή των κυανόλευκων. Το 3-1 έγινε στο 73' λεπτό πάλι από λάθος του Ηρακλή αλλά στην συγκεκριμένη φάση η Καβάλα στάθηκε και αρκετά τυχερή. Ο Ντομί κέρδισε τις κόντρες, έκανε την πάσα προς τον Λουκάρη ο οποίος πήγε να κάνει το σουτ προς την εστία του Χουάντερσον όμως για καλή του τύχη η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα πόδια του Καρλόπουλου ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει από κοντά τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ. Οι κυανόλευκοι τα έπαιξαν όλα για όλα στο τελευταίο τέταρτο και ευτύχησαν να μειώσουν εκ νέου με τον Μπριλάκη στο 87' έπειτα από ωραία σέντρα του Γιάρολιμ.

Σίγουρα αυτή η εμφάνιση του Ηρακλή θύμισε αρκετά το παιχνίδι του Κυπέλλου που έδωσε ο Ηρακλής στον Τύρναβο.Η ομάδα του Σίνισα Γκόγκιτς δεν το πλήρωσε στο ''Αλκαζάρ'' αλλά το πλήρωσε στο ''Ανθή Καραγιάννη''.  Με τέτοιο αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν οι κυανόλευκοι σίγουρα προβλημάτισαν όχι μόνο τον κόσμο αλλά και τους ίδιους οι οποίοι πρέπει να αλλάξουν άμεσα το αγωνιστικό τους πρόσωπο από την επόμενη αγωνιστική κιόλας όπου ο Ηρακλής αντιμετωπίζει τον Εθνικό Γαζώρου.


Επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ