Όλα για την AGB - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Όλα για την AGB


Ξαφνικά κάποιοι στην Ελλάδα ανακάλυψαν τον νόμο της βαρύτητας.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε έντονο τον προβληματισμό του κόσμου για το θέμα της μικρής Μαρίας η οποία έμενε πριν από λίγο καιρό με μια οικογένεια  Ρομά. Σίγουρα είναι ένα περιστατικό το οποίο μπορούσε να συμβεί σε κάθε οικογένεια και μάλιστα ποιον άνθρωπο δεν θα αναστάτωνε η περίπτωση της μικρής Μαρίας.  Το γεγονός όμως ότι η περίπτωση της τραβάει όλα τα βλέμματα του κόσμου λόγω της διάστασης που έχει πάρει δικαιολογημένα το θέμα, παρατηρούμε ότι ναι μεν δίνει ελπίδες σε κάθε οικογένεια που έχει χάσει παιδί αλλά και δίνει ένα κίνητρο παραπάνω στις αρχές να ασχοληθούν περισσότερο με τέτοια περιστατικά.

Πίσω απ’ όλο αυτό όμως βγαίνει στην επιφάνεια αυτό που είναι κρυμμένο για καιρό και δυστυχώς υπάρχει πάντα και παντού: Η υποκρισία και θρασυδειλία των ανθρώπων .  Δεν χρησιμοποιούμε τέτοια καυστική γλώσσα αδικαιολόγητα. Βλέπουμε έντονα, ότι ύστερα από την δημοσιοποίηση της περίπτωσης της Μαρίας, ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν ανά τον κόσμο και δημοσιεύονται πλέον με ρυθμούς ταχύτητας οπλοπολυβόλου.

Όλες αυτές οι περιπτώσεις, όλων αυτών των παιδιών δεν υπήρχαν πρωτύτερα, όλα αυτά τα χρόνια;  Ξαφνικά τώρα όλοι αυτοί οι άνθρωποι ανά τον κόσμο που κάνουν τις καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές συνειδητοποίησαν τις περιπτώσεις των παιδιών με ότι αυτό συνάπτεται;

Σε τέτοια είδους σοβαρά θέματα δεν χωράνε φημολογίες για να καλυφθεί μια ώρα τηλεοπτικών ειδήσεων, και δεν χωρούν και φημολογίες οι οποίες δεν διασταυρώνονται με απτές αποδείξεις. Διότι άνευ λόγου και αιτίας δημιουργείται σοβαρή ψυχολογική αναστάτωση σε οικογένειες που δεινοπαθούν για το ίδιο πρόβλημα.

Δυστυχώς όμως έτσι λειτουργούν οι άνθρωποι. Από φόβο δεν αναφέρουν τίποτα για την περίπτωση που βιώνουν μέχρι να δώσει κάποιος άλλος το σημείο εκκίνησής.Τι γίνεται όμως με τις περιπτώσεις που μένουν μόνιμα στην αφάνεια; Σύμφωνα με στατιστική της αμερικάνικης υπηρεσίας του 2010 περίπου ένα εκατομμύριο παιδιά απάγονται και πωλούνται κάθε χρόνο ανά τον κόσμο. Στην Ινδία δε, πολυμελής οικογένειες πωλούν τα παιδιά τους για ένα σακί ρύζι. Γι αυτά τα παιδιά ποιος θα επέμβει κάποτε;


Επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαγιαννακης

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ