ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Εκτός Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 17.48
Ο πρωταθλητής Ελλάδας στην Α1 Χάντμπολ των Γυναικών, ΠΑΟΚ, ενημέρωσε με έγγραφό του ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ζήτησε να πάρει μέρος στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, το EHF cup.
Η υπόθεση του «δικεφάλου» του Βορρά θα εξεταστεί στην συνεδρίαση της EHF στις 21-22 Ιουνίου. Η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής στα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά Κύπελλα σε άνδρες και γυναίκες είναι η 20η Ιουνίου. Συγκεκριμένα στο EHF cup δικαίωμα συμμετοχής έχουν Διομήδης Άργους (Α) και Ορμή Λουξ (Γ), στο Τσάλεντζ Καπ οι ΑΣΕ Δούκα, ΠΑΟΚ (Α), Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Γ), ενώ στο Κύπελλο Κυπελλούχων Γυναικών ο ΟΦΝ Ιωνίας.
Ευνοϊκές κληρώσεις είχαν ΠΑΟΚ και Ορμή στο κύπελλο EHF (2ος γύρος) στο Χάντμπολ Γυναικών.
Συγκεκριμένα, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα αντιμετωπίσει την Βουλγάρικη Εταρ 64 Βέλικο Τάρνοβο στις 5-6/10 και 12-13/10 στη Θεσσαλονίκη, ενώ η ομάδα της Πάτρας θα αντιμετωπίσει την Ντουντελάντζ από το Λουξεμβούργο με τους αγώνες να διεξάγονται στις ίδιες ημερομηνίες. Στον 3ο γύρο του Τσάλεντζ Καπ η Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Ουκρανική Ντνεπριάνκα στις 9-10/11 και 16-17/11 στην Ουκρανία, ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος θα υποδεχθεί την Μπακού και στην συνέχεια θα ταξιδεύσει στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν στις ίδιες ημερομηνίες. Ο Πρόεδρος της Αναγέννησης Άρτας Βασίλης Κρανιώτης σχολίασε: «Η αντίπαλη ομάδα είναι στα μέτρα μας, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο»
Τέλος ο ΟΦΝ Ιωνίας στο Κύπελλο Κυπελλούχων, αναμένεται να έχει δύσκολο έργο, αφού θα αγωνιστεί κόντρα στην 4η ομάδα του 2ου ομίλου των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Τον όμιλο απαρτίζουν οι Ουγγρικές Κάργκο, Έρντ, η Ελβετική Ζουγκ και η Κροάτικη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Οι αγώνες θα γίνουν 5-6/10 και 12-1310 με δεύτερο παιχνίδι εκτός έδρας. Η προπονήτρια του ΟΦΝ Ιωνίας Σοφία Ναισίδου, επεσήμανε: «Ως ομάδα έχουμε κίνητρο ανεξαρτήτως του αντιπάλου. Στον δύσκολο αντίπαλο θα έχουμε μόνο κέρδη. Έχουμε νεανικό σύνολο θα παλέψουμε κάθε ματς».

ΠΑΟΚ: Απέκτησε Μούρνου

Σε μια σπουδαία μεταγραφή προχώρησε ο ΠΑΟΚ που απέκτησε δανεική τη 19χρονη περιφερειακή που αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια στο περσινό πρωτάθλημα, Έλενα Μούρνου, από τον Φίλιππο Βέροιας.
«Χαίρομαι πολύ που έρχομαι στον ΠΑΟΚ. Ήμασταν σε επικοινωνία με την προπονήτρια του ΠΑΟΚ, τη Γρηγορία Γκόλια και συζητήσαμε ότι μπορώ να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο σε ατομικό επίπεδο με τον ερχομό μου στην ομάδα. Η περσινή χρονιά με την Ορμή ήταν πολύ δύσκολη, ωστόσο κατάφερα να τη βγάλω με πολύ όμορφο τρόπο και παρά την κόκκινη κάρτα στον δεύτερο τελικό. Πέρσι με την Ορμή δεν κατακτήσαμε τίποτα, αλλά με τον ΠΑΟΚ φέτος θέλω να κατακτήσουμε τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το Κύπελλο Ελλάδος», δήλωσε η Λένα Μούρνου στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος χάντμπολ του ΠΑΟΚ.
«Είναι μία αθλήτρια που επιθυμούσαμε να ενταχθεί στην ομάδα. Τη θεωρούμε μία από τις καλύτερες περιφερειακούς της Ελλάδας και παρουσιάζει πολύ μεγάλη εξέλιξη. Ταιριάζει στο στιλ της ομάδας, μας ισχυροποιεί και θέλουμε να τη δούμε να κατακτά τίτλους με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Με τη νέα διοίκηση του Φιλίππου Βέροιας, του ιστορικού σωματείου με την τεράστια προσφορά στο ελληνικό χάντμπολ, υπάρχει σύμπλευση απόψεων και άριστη συνεργασία, που ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια προς όφελος των δύο σωματείων», δήλωσε ο Δημήτρης Χασεκίδης.

Γκόλια: «Ο ΠΑΟΚ τα μπορεί όλα…»Η προπονήτρια της γυναικείας ομάδας χάντμπλο του ΠΑΟΚ, Γρηγορία Γκόλια, με δηλώσεις της υποστήριξε πως ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει τεράστιες ικανότητες μετά την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Η προπονήτρια και πρωτεργάτης της κατάκτησης του πρωταθλήματος της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, φιλοξενήθηκε στον «ARENA 89,4 FM» και αναφέρθηκε στον χτεσινό θρίαμβο, την τερματοφύλακα και στυλοβάτη της ομάδας, Σλατζάνα Τζέριτς, αλλά και την στήριξη από τον έφορο της ομάδας, κ. Χασεκίδη αλλά και τον κόσμο του «δικεφάλου».
Αρχικά, είπε: «Στο μυαλό όλων των ομάδων και των αθλητών είναι να ακούσουν το τραγούδι του We are the champions. Θέλουμε να δώσουμε δύναμη στο γυναικείο χάντμπολ και το κάνουμε μέσω του ΠΑΟΚ που έχει μεγάλη δύναμη και φωνή».
Για την προπόνηση της ομάδας αλλά και τα στοιχεία της: «Στην προετοιμασία κάναμε 6 ώρες κάποιες φορές προπόνηση, αλλά κυρίως κάναμε 2 ή και 3 ώρες. Στο Κύπελλο δεν ήμασταν έτοιμοι, ήθελε χρόνο για να υπάρχει ομοιογένεια και δέσιμο στην ομάδα. Έπρεπε τα κορίτσια να ακολουθήσουν την νοοτροπία που χάραξα εγώ.
Για την σπουδαία τερματοφύλακα της ομάδας, Σλατζάνα Τζέριτς και την προσφορά της : «Ήταν τιμή μας που μια τόσο μεγάλη παίκτρια, ήρθε να παίξει στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Είναι μια πολύ μεγάλη αθλήτρια, που την ευχαριστούμε για την προσφορά της και την παρουσία της.
Φυσικά και θέλουμε να την κρατήσουμε και του χρόνου, αλλά έχει πολύ. ζήτηση! Ήρθε στα μέσα της σεζόν, ήταν να πάει στη Γαλλία, αλλά προλάβαμε και την κλείσαμε εμείς. Ο κ. Χασεκίδης έδωσε να σηκώσει αυτή το τρόπαιο, νομίζω χάρηκε πολύ».
Για τη στήριξη από τον Α.Σ.: «Η διοίκηση του Α.Σ. είναι δύσκολο να είναι κάθε μέρα μαζί σου στην προπόνηση, αλλά είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να είναι δίπλα σου κάθε μέρα ο έφορος της ομάδας, ο κ. Χασεκίδης, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ».
Για το αν έπαιξε ρόλο το ότι ήταν μια οικογένεια: «Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, πρέπει να γίνεις μια οικογένεια. Σε αυτό συντελεί και ο ΠΑΟΚ, που είναι μια οικογένεια γενικώς».
Για τη στήριξη του κόσμου: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι καταπληκτικός, αν θέλει ο ΠΑΟΚ όλα τα μπορεί! Έχει πολλά τμήματα η ομάδα, παρ' όλα αυτά στήριξε και εμάς και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».
Για το αν θα συνεχιστεί η συνεργασία της και του χρόνου αλλά και την συμμετοχή στην Ευρώπη: «Από ότι έχω συζητήσει με τον κ. Χασεκίδη, θα παραμείνουμε και του χρόνου. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την ομάδα μας όπως είναι. Δεν το γνωρίζω αν θα παίξουμε στην Ευρώπη, θα σας πω και ψέμματα. Πρέπει να βρούμε και τα χρήματα, να συνεννοηθούμε και με την ΓΓΑ, είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων».

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ