Ιστορική πρόκριση για τον ΠΑΟΚ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ιστορική πρόκριση για τον ΠΑΟΚ

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας της, επικρατώντας της βουλγάρικης Ετάρ με 28-20 και πήρε την πρόκριση για τον τρίτο γύρου του Κυπέλλου EHF, όπου θα αντιμετωπίσει τη ρουμάνικη Κλουζ.
Μπροστά σε 400 θεατές στο κλειστό της Μίκρας (οι πενήντα ήταν Βούλγαροι) ο ΠΑΟΚ ήθελε νίκη με τρία γκολ διαφορά λόγω της ήττας με 24-22 στο πρώτο ματς και πάλεψε μέχρι τέλους για να πάρει την πρόκριση.
Ιστορική πρόκριση για τον ΠΑΟΚ
Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα σφιχτό, με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο και το άγχος να είναι εμφανές στα πρόσωπα των αθλητριών της Γρηγορίας Γκόλια. Το παιχνίδι πήγαινε γκολ – γκολ και με ένα πέναλτι της Παπαδοπούλου ο ΠΑΟΚ μπήκε στα αποδυτήρια με διαφορά ενός τέρματος (11-10).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ καλύτερα, έτρεξε και ξέφυγε με τρία γκολ (15-12 στο 36ο λεπτό και 17-14 στο 40ο λεπτό), έχοντας αιχμή του δόρατος την Ελένη Προκοπίδου. Οι Βουλγάρες δεν ήταν διατεθειμένες να τα παρατήσουν και στο 42’  μείωσαν στο γκολ (17-16) με την τερματοφύλακα Νικόλοβα να αποκρούει δύο πέναλτι των Παπαδοπούλου και Μούρνου. Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον ΠΑΟΚ να έχει διαφορά δύο τερμάτων (21-19). Δύο γκολ της Λένας Μούρνου έφεραν τον ΠΑΟΚ μπροστά με 23-19 και πλέον ήταν ξεκάθαρο ότι οι παίκτριες της Γκόλια κρατούσαν την τύχη τους στα χέρια τους. Δύο γκολ της Παπαδοπούλου (κορυφαία μαζί με την Προκοπίδου) με αιφνιδιασμούς μετά από δικά της κλεψίματα και ένα εύστοχο πέναλτι της Παπάζογλου έκαναν το 26-20 στο 57ο λεπτό και σε εκείνο το σημείο η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ του ΠΑΟΚ.

Μέσα σε πανηγυρισμούς διαμορφώθηκε το τελικό 28-20 που σφράγισε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη του Δικέφαλου.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Ανθίτση 1, Παπαδοπούλου 7, Προκοπίδου 9, Μούρνου 3, Στρατάκη 3, Νούλα 4, Παπάζογλου 1, Χατζή, Τζέριτς, Ιωαννίδου, Καρσανίδου, Καβαζοπούλου, Παπαβασιλείου, Παυλίδου, Σελεμίδου.
Ετάρ: Μπούρνεβα 4, Μπογντάνοβα 2, Στεφάνοβα Ζ. 1, Ντιμίτροβα 4, Κότσεβα 8, Κράτσεβα, Αλεξάντροβα, Ντίμοβα, Ντόντσεβα 1, Κράτσεβα, Νικόλοβα, Πάβλοβα, Στεφάνοβα Κ. , Στοίλοβα.
Ημχ: 11-10
Πέναλτι: 2/4 - 2/2
Δίλεπτα: 3-5

http://www2.paok24.com/newsitem.asp?s=16&cid=46&id=33313&t=1

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ