Ανάλυση 11ης αγωνιστικής - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ανάλυση 11ης αγωνιστικής

Ανάλυση 11ης αγωνιστικής


Η καλύτερη ενδεκάδα της 11ης αγωνιστικής
Η καλύτερη ενδεκάδα της 11ης αγωνιστικής
Η ενδέκατη αγωνιστική ολοκληρώθηκε με μεγάλο κερδισμένο τον Ολυμπιακό που έκανε περίπατο στο υποτιθέμενο ντέρμπι εναντίον του Π.Α.Ο.Κ.. Ακόμα μεγάλες νίκες πέτυχαν οι Παναθηναϊκός και Καλλονή εναντίον του Άρη και της Βέροιας αντίστοιχα.
Στο παιχνίδι που άνοιξε την αγωνιστική ο Πλατανιάς παίζοντας απλά καλά κατάφερε να κερδίσει πολύ εύκολα τον Απόλλωνα που έδειξε ότι βρίσκεται σε μεγάλη κρίση, οι Κρητικοί με τον Νίκο Αναστόπουλο για πρώτη φορά στον πάγκο τους έκαναν μια νίκη που τους δίνει ώθηση για καλύτερη συνέχεια. Αντίθετα η ομάδα της Αθήνας δείχνει να έχει μεγάλο πρόβλημα τόσο στο ψυχολογικό, όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι και παρουσιάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι χειρότερη εικόνα.
Στα Γιάννινα ο τοπικός Π.Α.Σ. με το Σάκη Τσιώλη για πρώτη φορά στον πάγκο του έκανε μια δύσκολη νίκη εναντίον του Ό.Φ.Η. έχοντας για κορυφαίο το Τόμας Ντε Βινσέντι που φαίνεται να βρίσκει να πατήματά του και να οδηγεί με ασφάλεια την ομάδα του. Ο Ό.Φ.Η. σιγά – σιγά αποκτάει χαρακτήρα και είναι σίγουρο πως η διακοπή θα τον βοηθήσει να βελτιωθεί σε αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού του και κυρίως στα τελειώματα των φάσεων.
Στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Άρης για ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι έδειξε πως χρειάζεται πολύ δουλειά για να μπορέσει να διαχειριστεί την πίεση που υπάρχει από τους φιλάθλους του. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκόδεν κατάφερε σε κανένα σημείο να φανεί απειλητικός για την αντίπαλη εστία, ενώ και τα δύο γκολ που δέχεται είναι από δικά του λάθη. Οι πράσινοι χωρίς να πιάσουν υψηλή απόδοση και με παίκτες που ήξεραν τι ζητούσαν μέσα στο γήπεδο πέτυχαν μια σημαντική νίκη που τους ανέβασε αρκετά στο βαθμολογικό πίνακα.
Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος κατάφερε να κερδίσει τον Ατρόμητο με σκορ 2 – 1 με δύο γκολ που ήταν ευγενική χορηγία της ομάδας του Γιώργου Παράσχου. Οι κυανέρυθροι ήταν ουσιαστικοί και περισσότερο συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι και έδειξαν πως ήθελαν τη νίκη περισσότερο από τους αντιπάλους του, που έκαναν πολλά αβίαστα λάθη, ενώ και στη τελική προσπάθεια πήγαιναν αρκετά χαλαροί.
Στη Βέροια, η τοπική ομάδα συνέχισε τις κακές της εμφανίσεις απέναντι στην Καλλονή, που δείχνει να ξεπερνάει την κοιλιά που έκανε και πήρε μια εύκολη νίκη με 0 – 3. Η ομάδα της Ημαθίας αν θέλει να σώσει τη χρονιά της πρέπει να βρει έναν προπονητή και να τον αφήσει να δουλέψει μήπως καταφέρει να βάλει την ομάδα σε μια σειρά.
Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε την έδρα του ακόμα μια φορά απέναντι σ’ ένα κακό Λεβαδειακό και αναρριχήθηκε στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ο Λεβαδειακός αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στα εκτός έδρας παιχνίδια του, αφού δέχεται πολύ εύκολα γκολ, ενώ και επιθετικά δεν μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι για να απειλήσει την ομάδα.
Στην Κρήτη ο Εργοτέλης επανήλθε στις νίκες εναντίον του πολύ καλού Πανθρακικού σ’ ένα παιχνίδι όπου υπήρχε πολύ καλός ρυθμός. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, προηγήθηκαν και έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι, όμως έμειναν με 10 παίκτες κι αυτό τους χάλασε την ισορροπία τους, ο Εργοτέλης κατάφερε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο και στο δεύτερο με υπομονή μπόρεσε να κάνει την ανατροπή.
Στο παιχνίδι της αγωνιστικής ο Ολυμπιακός παίζοντας στο ρελαντί και με μόνο ένα καλό εικοσάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο διέλυσε τον Π.Α.Ο.Κ. με 4 – 0. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα του παιχνιδιού, φάνηκαν αρκετά απροετοίμαστοι τόσο αγωνιστικά ( δεν είχαν απάντηση στο μαρκάρισμα του Κάμπελ και γενικά στη μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπαικού), όσο και ψυχολογικά ( δεν έβγαλαν καθόλου ένταση – πάθος και διάθεση για αντίδραση μετά τα γκολ του Ολυμπιακού). Ο Ολυμπιακός έπαιξε μονοδιάστατα από την δεξιά πλευρά και με έναν εκπληκτικό Κάμπελ που έκανε πάρτι απέναντι στο Λίνο επιβλήθηκε πολύ πιο εύκολα απ’ ότι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλός του. Ο Π.Α.Ο.Κ. δημιούργησε προσδοκίες, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κυνηγήσει τη δεύτερη θέση.
Στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής στη Τρίπολη ο Αστέρας υποδέχθηκε την Ξάνθη σε ένα ματς που οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες. Παρ’ όλη την κακοκαιρία που επικρατούσε, οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι με ρυθμό και πολλές ευκαιρίες κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν περισσότερο συγκεντρωμένοι και ουσιαστικοί στη τελική προσπάθεια σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που έκαναν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να τις μετουσιώσουν σε περισσότερα γκολ.
MVP της αγωνιστικής ήταν με μεγάλη διαφορά ο Κάμπελ του Ολυμπιακού, ο Κοσταρικανός άσος έπιασε εκπληκτική απόδοση στο παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ., ήταν πολύ ουσιαστικός στο παιχνίδι του, διάβασε καλά τον αντίπαλο αμυντικό και βοήθησε πολύ όχι μόνο επιθετικά, αλλά και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Καλύτερο γκολ ήταν το 0 – 1 που έκανε ο Κλωναρίδης στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη, ο φορ του τριφυλλιού έκανε μια πολύ ωραία προσποίηση πάνω στον Πουλίδο, τον απέφυγε και σε πρώτο χρόνο εκτέλεσε με δυνατό πλασέ στην απέναντι γωνία.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ