Στόχος η περιουσία του Ηρακλή εδώ και χρόνια! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Στόχος η περιουσία του Ηρακλή εδώ και χρόνια!



Ο στόχος της περιουσίας του Ηρακλή είναι μεγάλο ''φιλέτο'' για το κράτος εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν είναι μόνο οι Χορτατζήδες αλλά και η Μίκρα. Τα χρέη που δημιούργησαν συγκεκριμένοι άνθρωποι αντί η πολιτεία να τους καταλογίσει ευθύνες και να παρουσιαστούν και να τιμωρηθούν τα πρόσωπα, κάποιοι άνθρωποι θέλουν να μας κάνουν να νομίζουμε ότι η διάλυση του Γ.Σ Ηρακλής θα είναι η πιο επιτυχημένη λύση.  Όπως και στο ποδόσφαιρο μετά την κάθοδο του Ηρακλή, είδαμε και Champions League. Μέσα σε μια νύχτα άλλαξαν οι νόμοι ούτως ώστε να επωφεληθούν ομάδες και για να μην γίνει το άθλημα αντιεμπορικό, υποβιβάζοντας ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα κ.α.

Εδώ και πολλές δεκαετίες ηχούν δυνατά στα αυτιά του κόσμου ότι η περιουσία του Ηρακλή είναι στοχοποιημένη ,αλλά κάποιους όταν το φώναζαν τους έλεγαν '' μην ανησυχείτε αυτά τα γήπεδα δεν θα χαθούν ποτέ αλλά θα υλοποιηθούν ώστε ο Ηρακλής να αποκτήσει την δική του αυτονομία και αυτοχρηματοδότηση. Άραγε ο φόβος ήταν ότι ο Ηρακλής θα κάνει αυτά τα όνειρα εκατοντάδων χιλιάδων Ηρακληδέων πραγματικότητα, έτσι ώστε ο Ημίθεος να γίνει πραγματικά ένας σύλλογος ο οποίος δεν θα είχε κανένα οικονομικό θέμα αλλά όλα, μα όλα τα τμήματα του θα ήταν αυτοχρηματοδοτούμενα; Όπως με μια τέτοια υλοποίηση θα μπορούσαν οι ακαδημίες να ήταν μια από τις πρώτες σε μάζωξη παιδιών ανά την Ευρώπη.



Όλα αυτά τα χρόνια γιατί δεν είχε γίνει κανένας έλεγχος; Ποίοι ήταν οι λόγοι; Γιατί η πολιτεία άφηνε ανθρώπους να κάνουν πάρτι φοροδιαφυγής σε αθλητικά σωματεία, χωρίς να ενδιαφερθεί για τα της Ελλάδας;Και ξαφνικά ανακάλυψαν κάποιοι κύριοι ότι μόνο στον Ηρακλή είχε γίνει αυτό. Το ΣΔΟΕ για πολλές δεκαετίες αν δεν γράφονταν από μια φυλλάδα εφημερίδας κάτι για πρόβλημα πχ. πληρωμών σε ΠΑΕ ή κάποιο άρθρο, δεν θα είχαν καμία μα καμία εισβολή για έλεγχο στα οικονομικά των ομάδων, πόσο μάλλον σε ανθρώπους οι οποίοι ζούνε πλουσιοπάροχα χωρίς να τους νοιάζει ο μεροκαματιάρης πώς θα βγάλει το ψωμί του.

Η περιουσία του Ηρακλή είναι ανεκτίμητη για τον κάθε οπαδό η φίλαθλο της ομάδας. Αρκετός κόσμος ''έφυγε'' χωρίς να δει τα γήπεδα χτισμένα. Η πολιτεία δεν ήταν αυτή που έκοβε κορδέλες για τα εγκαίνια των γηπέδων που θα δημιουργούσε ο Ηρακλής; Τόσα χρόνια ακούμε ένα σωρό ασυναρτησίες και την φράση ''θα''. Αυτό το θα έφτασε την Ελλάδα εδώ που την έφτασε.

Στην Ελλάδα δυστυχώς καταλάβαμε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ο Ηρακλής και όχι κάποιοι κύριοι που είναι έξω και ζούνε την ζωή τους με χρήματα ανθρώπων που μοχθούν καθημερινά να βγάλουν το μεροκάματο τους αλλά και να συντηρήσουν την οικογένεια τους. Όντως για την πολιτεία τα δυο φιλέτα του Ηρακλή είναι βούτυρο στο ψωμί του εκάστοτε επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει πάνω σε αυτά, αν και εφόσον αυτά τα δυο οικόπεδα περάσουν στα χέρια της πολιτείας.

Ο κόσμος του Ηρακλή έχει εξαγριωθεί από την επιλεκτική στοχοποίηση του συλλόγου και δεν αποκλείεται να ξαναβρεθεί στον δρόμο. Δεν μπορεί να διαλυθεί ένας σύλλογος επειδή συγκεκριμένοι άνθρωποι έβαλαν το χέρι τους στο μέλι. Αλλά τότε η πολιτεία δεν την ενδιέφερε τι γίνονταν στα σωματεία αλλά η ψηφοθηρία. Γιατί πριν από κάθε εκλογές δίνονται υποσχέσεις χωρίς ποτέ να πραγματοποιηθούν με γνώμονα την ψηφοθηρία.



Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες για να αναλύσουμε τι έχει κάνει η κάθε ομάδα γιατί στο τέλος θα μας πούνε και γραφικούς. Απλά θα θέλαμε να μάθουμε σε τι αποσκοπεί ένας κατακρεουργισμός του Ηρακλή; Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά και περιμένουμε απαντήσεις από τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι λιγουρεύονται την περιουσία του Ηρακλή για δεκάδες χρόνια.




Επιμέλεια Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ