νας κροίσος για τον Αρη - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

νας κροίσος για τον Αρη

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη ο Κατάσκοπος, αλλά και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Η Γάτα” με τις αποκαλύψεις για τις κινήσεις του προέδρου του Άρη, Δημήτρη Ηλιάδη αλλά και επιφανών αρειανών, όσον αφορά στην εύρεση επενδυτή για τον Άρη. Όταν μάλιστα υπάρχει πρόσωπο το οποίο προσεγγίστηκε και πρόκειται για το Νο2 της λίστας με τους πλουσιότερους Έλληνες του πλανήτη, τότε το μέγεθος της αναστάτωσης θεωρείται λογικό.
του Θανάση Νικολάου
ath_nikolaou@yahoo.gr
follow me @ThanNikolaou
ARIS F.C. Official Web Site
Η αναστάτωση έχει να κάνει κυρίως με την αποκάλυψη του ονόματος αλλά και το γεγονότος πως έχει παραβρεθεί στο Κλεάνθης Βικελίδης για να παρακολουθήσει αγώνα των κιτρίνων, χωρίς όμως να τον αντιληφθεί κανείς. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες του Κατασκόπου, ο οποίος σπανίως διαψεύδεται. Μάλιστα στο θέμα είχε αναφερθεί προ μηνών μέσα από τη στήλη του στην εφημερίδα “Η Γάτα”, γράφοντας πως επιφανείς φίλαθλοι του Άρη επιχείρησαν την πρώτη προσέγγιση, κάτι που από ότι φαίνεται επαναλαμβάνεται, εν γνώση το προέδρου, Δημήτρη Ηλιάδη.
Ο υποψήφιος επενδυτής, είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, ή Telis Mistakidis όπως είναι γνωστός στον επιχειρηματικό κόσμο. Πρόκειται για τον δεύτερο πλουσιότερο Έλληνα στον πλανήτη (πίσω από τον Σπύρο Λάτση) και τον Νο 527 στη συνολική λίστα του περιοδικού Forbes. Η συνολική περιουσία του, ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί πως πριν από τρία χρόνια, ήταν αρκετα ψηλότερα στην λίστα όμως η κρίση του επέφερε μεγάλες απώλειες.
Ο 51χρονος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, γεννήθηκε στη Ρώμη όπου βρέθηκε η οικογένεια του καθώς ο πατέρας του ήταν υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, με την ιδιότητα του επιστημονικού συμβούλου στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση του υποσιτισμού. Δεν πρόλαβε όμως να απολαύσει τη Ρώμη, ο Μυστακίδης καθώς η οικογένεια του μετκόμισε στο Λονδίνο. Εκεί φοίτησε στο φημισμένο London School of Economics και απέκτησε την βρετανική ιθαγένεια, χωρίς ωστόσο να απαρνηθεί τους δεσμούς του, με τη Ελλάδα.
Ο Telis είναι αυτοδημιούργητος. Η πρώτη επαγγελματική του κίνηση, ήταν στον κολοσσό της Cargill όπου εργάστηκε για έξι χρόνια στο τομέα των μετάλλων. Το 1993 έκανε την κίνηση που τον εκτόξευσε στον επιχειρηματικό κόσμο. Ήταν ένας από τους έξι που δημιούργησαν την Glencore η οποία σήμερα έχει φτάσει να είναι η µεγαλύτερη εταιρεία διακίνησης εµπορευµάτων (µεταλλευµάτων και άλλων πρώτων υλών). Ακολούθησε η είσοδος της εταιρείας στο χρηματιστήριο η οποία εκτόξευσε την κεφαλαιουχική της αξία στα 50 δισ. δολάρια.
Δηλώνει μόνιμος κάτοικος Ελβετίας, καθώς εκεί βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας στην οποία είναι μέτοχος. Να σημειωθεί πως η Glencore απασχολεί 50.000 εργαζοµένους σε ολόκληρο τον κόσµο µέσω θυγατρικών της. Αν και πρόκειται για πραγματικό κόλοσσό, το όνομα της εταιρείας είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό και αυτό οφείλεται και στη νοοτροπία των ιδιοκτητών της, οι οποίοι είναι χαμηλών τόνων και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ο τρόπος λειτουργίας της Glencore είναι ο τυπικός μια πολυεθνικής με το μότο “τα εν οίκω μη εν δήμω” να αποτελεί ευαγγέλιο. Εκατοντάδες ικανοί μάνατζερ σε ολόκληρο τον κόσμο (οι οποίοι δουλεύουν με μπόνους και ποσοστά), κλείνουν συμφωνίες για την εταιρεία αγοράζοντας πρώτες ύλες.
Με τον ίδιο τρόπο κινείται και ο Μυστακίδης. Πρόσφατα βρέθηκε στην Ελλάδα και είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά με αντικείμενο, τη συμμετοχή του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.
Στις αρχές του 2013, η εταιρεία του Telis υπέγραψε συμβόλαιο με τον όμιλος Μυτιληναίου, αξίας 200.000.000 δολαρίων, προκειμένου να εξαγοράσει 75.000 τόνους έτοιμων μεταλλευμάτων για τα επόμενα δύο χρόνια. Τόσο οι συζητήσεις, όσο και η συμφωνία παρέμειναν μυστικές για να αποκαλυφθούν τελικά αρκετούς μήνες αργότερα. Έτσι θέλει να κάνει τις δουλειές του ο Αριστοτέλης Μυστακίδης.
Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που δημιουργήθηκε ο εκνευρισμός στην ΠΑΕ Άρης, καθώς η δημοσιότητα δεν είναι και ότι καλύτερο για τον Έλληνα δισεκατομμυριούχο. Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες του Κατασκόπου, ο Telis Mistakidis είναι φίλαθλος του Άρη και αυτός ήταν ο λόγος που οι κίτρινοι επιχείρησαν την προσέγγιση. Μία κίνηση που πιθανώς να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς ο Μυστακίδης, δε φαίνεται διατεθιμένος προς το παρόν να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Ωστόσο όμως λέγεται ότι έχει δεχθεί εκ νέου πρόταση αλλά επειδή το εγχείρημα είναι mission imposible επικρατεί ομερτά στις τάξεις του Άρη.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ