Απαραίτητη... ντροπή! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Απαραίτητη... ντροπή!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την τραγική... εμφάνιση και την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό.Δημήτρης Τσορμπατζόγλου για ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ: Απαραίτητη... ντροπή!



Πρέπει να ψάξουμε πολύ για να βρούμε ανάλογο –εις βάρος του ΠΑΟΚ- σκορ σε τέτοιο ματς… Πρέπει να ψάξουμε αρκετά για να βρούμε μία τόσο τραγική εμφάνιση της ομάδας του Δικεφάλου. Όλα αυτά σε αγώνα κόντρα στην ομάδα που ο ΠΑΟΚ θέλει να φθάσει, σε έναν μεγάλο αντίπαλο…

Η συντριβή, αυτή η τεράστια σφαλιάρα του Καραϊσκάκης, ήρθε επάνω στην περίοδο όπου… θα πήγαινε ο Δικέφαλος να δείξει πόσο πλησίασε στον πρωτοπόρο (όχι μόνο βαθμολογικά) σε μία φάση που κλήθηκε να απαντήσει –πιο έντονα από ποτέ- στο ερώτημα: «Μπορεί ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει τον τίτλο;»

Αυτοί που δεν φταίνε και αυτοί που θα υποστούν –για καιρό- τα μεγαλύτερα δεινά είναι, οι απανταχού ΠΑΟΚτσήδες, που πίστευαν ότι θα βρουν κάτι να… πουν στους Ολυμπιακούς. Γι’ αυτούς η αποψινή σφαλιάρα θα είναι οδυνηρή. Θα ηχεί στα αυτιά τους (όπως και η καζούρα των ερυθρόλευκων) για μήνες.
Για την ομάδα του ΠΑΟΚ, για τους παίκτες, τον προπονητή και τους παράγοντες, αυτός ο διασυρμός μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος. (Έτσι πρέπει…)

Ο ΠΑΟΚ «έφαγε» τα μούτρα του με τον πλέον εμφατικό τρόπο και αυτό είναι ακόμη πιο θετικό. (Έτσι πρέπει). Πιο χρήσιμο μπορεί να είναι αυτό το 4-0, από το 1-0 ή και το 2-0. Μετά απ’ όσα έπαθαν θα αναγκαστούν να ανασκουμπωθούν.     

Για παράδειγμα. Ο προσωπικός διασυρμός και η σφαλιάρα στην ομάδα, πρέπει να κάνει καλό στον Στοχ. Ο οποίος αποθεώνονταν παντού και πάντα και τώρα θα γνωρίσει και το άλλο πρόσωπο…
Τα τέσσερα γκολ πρέπει να προσγειώσουν τον Χακόμπο…
Η προσωπική ποδοσφαιρική τραγωδία θα πρέπει να δώσει ένα ακόμη κίνητρο στον Λίνο.

Η ντροπή του ΠΑΟΚ θα πρέπει να αγγίξει τον Σαλπιγγίδη.
(Πρόκειται για τέσσερις παίκτες που έκαναν ένα από τα χειρότερα ματς στην καριέρα τους στον ΠΑΟΚ).
Μάθημα πρέπει να πήρε ο Κατσουράνης, ο Λάζαρ, ο Τζιόλης, ο Λούκας…
Μία τέτοια ξεφτίλα, δεν μπορεί.. Θα αγγίξει και τον… υπεράνω προπονητή του ΠΑΟΚ, ο οποίος μέχρι στιγμής –σε κάθε δύσκολη- βραδιά, έβγαζε κάθε ευθύνη από πάνω του, κάτι που συζητιέται έντονα στα αποδυτήρια της ομάδας. Μετά από ένα τέτοιο 4-0, αμέσως αντέδρασε, δείχνοντας την εμπειρία του: «Τώρα  στηρίζω τους παίκτες μου…».
Το κατάλαβε μάλλον, ότι δεν τον «παίρνει» πάλι να σκίσει τους παίκτες. Σε ματς όπου υστερεί ένας-δύο-τρεις και δεν λειτουργεί καλά ένας-δύο τομείς, τότε κάτι μπορεί να πει. Όταν δεν «δουλεύει» τίποτα, όταν δεν υπάρχει «διασωθείς»,  πως είναι δυνατόν να μην κάνει αυτοκριτική; (Έστω για πρώτη φορά).
Άρα: Επειδή ο ΠΑΟΚ δεν έχασε τίποτα –πέρα από το γόητρό του- καλό θα είναι η σφαλιάρα να τους ξυπνήσει όλους…
Και ειδικά τους παράγοντες που πρέπει να έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει ψυχική επαφή παικτών-προπονητή. Αυτή την επαφή επιβάλλεται να την αποκαταστήσουν… 
Πηγή: SportDay.gr

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ