Ο Ρονάλντο νίκησε Ριμπερί, Μέσι - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ο Ρονάλντο νίκησε Ριμπερί, Μέσι

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2013. Κατέκτησε το βραβείο για 2η φορά στην καριέρα του και αφιέρωσε όλα τα γκολ του στον Εουσέμπιο.Τελικά οι κόποι και η... τρέλα του δικαιώθηκαν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άκουσε το όνομα του από τον Πελέ, δάκρυσε και ανέβηκε για να παραλάβει την «Χρυσή Μπάλα». Δίκαιο ή άδικο ο καθένας έχει τη δική του διαφορετική άποψη. Ο Πορτογάλος πήρε στα χέρια του το πολύτιμο ποδοσφαιρικό χρυσάφι και αφού φίλησε την κοπελάρα του, ευχαρίστησε κόσμο και κοσμάκη, αφιέρωσε και τα 69 γκολ που σημείωσε μέσα στο 2013 στον Εουσέμπιο.
Το παράδοξο βέβαια στην ψηφοφορία δεν ήταν η δική του βράβευση. Αυτή τις τελευταίες μέρες εμφανιζόταν απ' όλα τα μεγάλα και καλά πληροφορημένα Μέσα ως λίγο πολύ δεδομένη. Εκείνο που έκανε -μάλλον αρνητική- εντύπωση ήταν η 3η θέση του Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος κατέκτησε τα πάντα και τελικά αυτό δεν εκτιμήθηκε, θυμίζοντας την περίπτωση του Γουέσλι Σνάιντερ το 2010. Το θέμα όμως είναι ο μεγάλος νικητής.
Ο Κριστιάνο βρέθηκε στην κορυφή για 2η φορά στην καριέρα του μετά το 2008, ενώ έχει ακόμα τέσσερις δεύτερες θέσεις (2007, 2009, 2011, 2012). Γερός να είναι να τον απολαμβάνουμε και να έχει πολλές ακόμα πρωτιές, για να γουστάρει εκείνος, να γουστάρουμε κι εμείς...
εύτερος ο Μέσι!
Μπορεί ο Ριμπερί να ήταν για πολλούς φαβορί, ωστόσο αυτό δεν φάνηκε στην ψηφοφορία, με τον Γάλλο να παίρνει την 3η θέση. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχοντας πετύχει περισσότερα γκολ (69) από Μέσι και Ριμπερί μαζί (67) πήρε την πρώτη θέση με  27,99% και ακολούθησε ο Αργεντίνος με 24,72%. Στην 3η θέση ο Γάλλος με 23,39%, στην 4η θέση ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με 5,29%, ο Νεϊμάρ στην 5η θέση με 3,17%, ενώ ο Ινιέστα στην 6η θέση με 2,08%.
*Ο Ρονάλντο πήρε την Χρυσή Μπάλα χωρίς να έχει κατακτήσει κανέναν τίτλο, κάτι το οποίο έχουν κάνει στο παρελθόν οι Ματέους, Λόου, Μίλερ, Κίγκαν, Φίγκο.
*Μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουνάιτεντ/Ρεάλ), το φαινόμενο Ρονάλντο (Μπαρτσελόνα/Ρεάλ) και ο Γιόχαν Κρόιφ (Αγιαξ, Μπαρτσελόνα) έχουν κατακτήσει Χρυσή Μπάλα με δύο διαφορετικές ομάδες.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ 11ΑΔΑ
Χωρίς Αγγλους, χωρίς παίκτες της Premier League, χωρίς Ιταλούς, χωρίς παίκτες από την Serie A. Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία είχαν όλους τους ποδοσφαιριστές της κορυφαίας 11άδας για το 2013 με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα να έχουν την τιμητική τους. 11αδα του 2013: Νόιερ, Αλβες, Ράμος, Σίλβα, Λαμ, Τσάβι, Ινιέστα, Ριμπερί, Ρονάλντο, Μέσι, Ιμπρα.
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ
Οπως όλοι περίμεναν, ο Γιουπ Χάινκες του τρεμπλ με τη Μπάγερν δεν γινόταν να μην λάβει αυτή την προσωπική τιμή.
ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ
Το... φιλικό, απίστευτο, απερίγραπτο μακρινό ψαλιδάκι του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στη νίκη της Σουηδίας με 4-2 επί της Αγγλίας, ήταν το στανταράκι που έπαιζε μόνο του για γκολάρα της χρονιάς.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yzvQCbdAIZQ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΙΚΤΡΙΑ
Η τερματοφύλακας Ναντίν Ανγκερερ κατάφερε στα 35 της να πάρει το τεράστιο αυτό βραβείο, καθώς έκανε φοβερές αποκρούσεις κυρίως με την Εθνική Γερμανίας
ΟΙ ΨΗΦΟΙ
Λίγο μετά την βράβευση η FIFA έδωσε στη δημοσιότητα τις ψήφους. Έτσι, για την Ελλάδα ψήφισαν: Καραγκούνης (αρχηγός): 1. Ρονάλντο, 2. Ριμπερί, 3. Τουρέ, Σάντος (προπονητής): 1. Ρονάλντο, 2. Ριμπερί, 3. Μέσι και Σταραμόπουλος (δημοσιογράφος): 1. Ριμπερί, 2. Νεϊμάρ, 3. Ρόμπεν.
Από τα αξιοσημείωτα είναι ότι ενώ συνήθως όλοι «στηρίζουν» δικούς τους παίκτες, μόνο ο Σκρτελ (αρχηγός της Σλοβακίας) είχε ως πρώτη του επιλογή τον Λουίς Σουάρες. Αντίθετα ο Τζέραρντ (αρχηγός της Αγγλίας) τον είχε στην 3η θέση, ενώ ο Άγκερ (αρχηγός Δανίας) καθόλου!
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο (αρχηγός Πορτογαλίας) ψήφισε κατά σειρά τους Φαλκάο, Μπέιλ, Οζίλ, ο Μέσι (αρχηγός Αργεντινής): Ινιέστα, Τσάβι, Νεϊμάρ, ενώ ο Ντελ Μπόσκε (προπονητής Ισπανίας) τους Τσάβι, Ινιέστα και Ριμπερί.

Διάβασε περισσότερα στο: Ο Ρονάλντο νίκησε Ριμπερί, Μέσι | gazzetta.gr 
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ