Η πραγματικότητα του 2+1, τα σενάρια με τα… κομπιουτεράκια και ο «Γολγοθάς» του Άρη! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Η πραγματικότητα του 2+1, τα σενάρια με τα… κομπιουτεράκια και ο «Γολγοθάς» του Άρη!

Η απόφαση του (2+1), σχετικά με τις ομάδες που ανεβαίνουν και πέφτουν στη Σούπερ Λίγκα φέρνει στην επιφάνεια και των μαθηματικών υπολογισμών σε αυτόν τον «Γολγοθά».
Με δώδεκα παιχνίδια να απομένουν οι «κίτρινοι» δεν είναι σε θέση να λένε πως ορίζουν οι ίδιοι τη μοίρα τους, ωστόσο δεν μπορεί κανένας με βεβαιότητα να τους αποκαλέσει και «τελειωμένους»

 <b>Αποστολή με Μπακασέτα, αποκλεισμός για Οικονομόπουλο, Αγκάνθο, Βλάχο</b>

Η βαθμολογία στις θέσεις μετά την 8η όπου οι διαφορές είναι μικρές έχει ως εξής:
Θέση     Ομάδα Βαθμοί
8.            ΟΦΗ                    27
9.            Καλλονή              26
10.          Ξάνθη                26
11.          ΠΑΣ                     26
12.          Εργοτέλης           24
13.          Πανιώνιος           24
14.          Λεβαδειακός     23
15.          Πλατανιάς          22
16.          Απόλλων             21
17.          Βέροια                  19
18.          Άρης                     13
Είναι περιττό να πούμε πως ο Άρης μπορεί να κοιτάει πιο… καθαρά από τη 12η θέση και κάτω, δηλαδή ο Σούλης Παπαδόπουλος και οι ποδοσφαιριστές του κοιτάζουν και τα αποτελέσματα των Εργοτέλη, Πανιωνίου, Λεβαδειακού, Πλατανιά, Απόλλωνα και Βέροιας.
1. Μάλιστα το πιο σημαντικό είναι να μην κάνουν νίκες και παίρνουν βαθμούς οι Εργοτέλης, Πανιώνιος, Πλατανιάς και Βέροια, ομάδες που ο Άρης δεν έχει παίξει ακόμα μαζί τους και μάλιστα μπορεί να τους κερδίσει και ίσως να υπερτερεί σε μια μεταξύ τους ισοβαθμία, μιας και για παράδειγμα στο «Παγκρήτιο» έφερε 3-3 και υποδέχεται τον Εργοτέλη, όπως επίσης κέρδισε σε Νέα Σμύρνη και Βέροια με 1-2 και 0-1 αντίστοιχα και υποδέχεται στις επόμενες εβδομάδες τις προαναφερόμενες ομάδες.
Το πρόγραμμα των άλλων
2. Όσον αφορά το πρόγραμμα των άμεσων ανταγωνιστριών του Άρη, αυτό είναι μάλλον μπερδεμένο. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι όλοι παίζουν με όλους με τις απώλειες για κάποιους να είναι δεδομένες, κάτι το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Άρης στο έπακρο, μιας και στην κατάσταση που έχει φτάσει δεν υπάρχει περιθώρια ούτε για ένα «στραβό» αποτέλεσμα.
3. Ο ΟΦΗ, (αν όπως όλα δείχνουν στους 35 βαθμούς κάποιος είναι εξασφαλισμένος) με 8 βαθμούς θα βρίσκεται εκεί κι αυτό θεωρείται εφικτό με παιχνίδια κόντρα στον Πανθρακικό, τον ΠΑΣ, τον Απόλλων και τον (πιθανότατα αδιάφορο) Ατρόμητο και Ξάνθη, όλα εντός έδρας.
4. Η Καλλονή με 6 πόντους μοιάζει να μην είναι και τόσο σίγουρη αφού δεν έχει και τόσο βατά ματς στην έδρα της όπου θα υποδεχτεί τους Λεβαδειακό, Παναιτωλικό, Βέροια, ΟΦΗ και Πανθρακικό.
5. Ο ΠΑΣ από την άλλη έχει πολύ κρίσιμα ματς το επόμενο διάστημα εντός έδρας με Παναιτωλικό, Βέροια, Παναθηναϊκό, Πανθρακικό και Ολυμπιακό!
6. Ο Λεβαδειακός επίσης φαίνεται πως παίζει ακόμα ένα εξάποντο αυτήν την αγωνιστική με τον Απόλλων κι ακολούθως θα έχει εντός έδρας να παίξει με Ατρόμητο, Αστέρα, Παναιτωλικό, Βέροια, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ.
7. Ο Πλατανιάς από την άλλη στην έδρα του θα παίξει τις τελευταίες αγωνιστικές με Εργοτέλη, Άρη, ΠΑΣ, Καλλονή, Λεβαδειακό και Παναιτωλικό.
8. Ο Απόλλων που αυτήν τη στιγμή μοιάζει ο πιο κοντινός για να βάλει ο Άρης από κάτω (δεν έχει υπέρ της η ομάδα όμως την ισοβαθμία) έχει δύσκολο πρόγραμμα. Στα ματς της έδρας του θα υποδεχθεί Ξάνθη, Πανιώνιο, Πλατανιά, ΠΑΟΚ και Εργοτέλη. Εκτός έχει να παίξει στις έδρες του Λεβαδειακού, του Παναιτωλικού, της Βέροιας, του ΟΦΗ, του Παναθηναϊκού, του Πανθρακικού και του Ολυμπιακού!
9. Τέλος, η Βέροια είναι στην πιο δεινή θέση και μοιάζει να βρίσκεται στην κατάσταση του Άρη, αν λάβει κανείς υπόψη και τη δυναμική της. Η «βασίλισσα» του Βορρά στα εντός που τις έχουν απομείνει, έχει να παίξει με Ολυμπιακό, Απόλλωνα, Ατρόμητο, Ξάνθη, Πανιώνιο και Αστέρα. Εκτός έδρας θα πάει σε «Παγκρήτιο» να παίξει με Εργοτέλη, σε Χαριλάου, σε Γιάννινα, σε ΟΑΚΑ να παίξει με Καλλονή, σε Λειβαδιά και σε Αγρίνιο.
Ο «Γολγοθάς» του Άρη…
Όσον αφορά τον Άρη πρέπει κυρίως να δει ότι ο Παναιτωλικός, τον οποίο αντιμετωπίζει την Πέμπτη είναι ρυθμιστής, διότι θα παίξει σχεδόν με όλους. Ο Άρης επιβάλλεται να κερδίσει την τριάδα αγώνων σε Αγρίνιο με Παναιτωλικό κι ακολούθως σε «Κλεάνθης Βικελίδης» με Πανιώνιο και Βέροια. Αν συμβεί αυτό οι «κίτρινοι» θα έχουν βάσιμες ελπίδες.
Στα 9 ματς που θα ακολουθήσουν κι αν κανείς εξαιρέσει τα δύο σε «Καραϊσκάκης» και Λεωφόρο, ο Άρης θα έχει στην έδρα του ακόμα τέσσερα παιχνίδια. Με ΟΦΗ, με ΠΑΟΚ,με Εργοτέλη και με ΠΑΣ. Σε αυτά ο Άρης θα πρέπει να αποσκοπεί τουλάχιστον σε 10 βαθμούς και συνυπολογισμένους ακόμη 9 ή 7 από την τριάδα (Παναιτωλικός, Πανιώνιος, Βέροια) που ακολουθεί να πιάσει τουλάχιστον τους 30.
Έτσι από εκεί και πέρα τα ματς στα Χανιά με τον Πλατανιά, στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό και στην Τρίπολη με Αστέρανα του δώσουν 4 με 5 πόντους ακόμα και τελικά να σωθεί η παρτίδα.
Το θέμα είναι ότι πρέπει όλα να κυλήσουν ομαλά, να μπει στο μυαλό όλων πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και η ομάδα να βαδίσει με ηρεμία και σθένος για τη συνέχεια η οποία είναι δύσκολη, αλλά με καθαρό μυαλό μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια…<b>Αποστολή με Μπακασέτα, αποκλεισμός για Οικονομόπουλο, Αγκάνθο, Βλάχο</b>
http://www.pressaris.gr/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-21-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ