ΓΡΑΦΟΥΝ: Η μόνη ντροπή ήταν ο Άρης! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΓΡΑΦΟΥΝ: Η μόνη ντροπή ήταν ο Άρης!

Ο Άρης το έχει καμάρι πως τον αποκαλούν Αυτοκράτορα. Αποδεικνύεται πως είναι. Στην παραπληροφόρηση.
Γιατί πώς αλλιώς να κρύψει κανείς την ανυπαρξία του;
Έχουμε και λέμε:
ΓΕΝΟΝΟΣ νο1
Επεισόδια στην Λάρισα το 2003, επεισόδια στην Λαμία το 2004, παρών ο Άρης και στις δύο περιπτώσεις (όχι πως δεν έγιναν επεισόδια στο Ελληνικό, αλίμονο), η ΕΟΚ βρήκε σύμφωνη την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου και τον έστειλε εκεί για να τον δει από κοντά το κοινό της πόλης και της Κρήτης γενικότερα.
Προτού γίνει επίσημο, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε αναφέρει στις 17/12:
«Δεν έχω πάψει ποτέ να θέλω να είμαι κοντά στην Κρήτη. Το νησί διαθέτει ένα γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλες διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις. Γι' αυτό και θα ανταποκριθούμε στα αιτήματα της Ένωσης. Έχω μείνει κατάπληκτος απ' το γήπεδο, που είναι ένα παλάτι και πληροί όλες τις προδιαγραφές για μία μεγάλη διοργάνωση.
Δεν κάνουμε εμείς χάρη, εσείς μας κάνετε και μας υποχρεώνετε να σκεφτόμαστε το Ηράκλειο και την Κρήτη. Βρήκαμε ανταπόκριση και από όλους τους τοπικούς φορείς και γι' αυτό μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση».
ΓΕΓΟΝΟΣ νο2
Αρνούμενη να δώσει 1500 εισιτήρια σε κάθε ομάδα, η ΕΟΚ είχε ενημερώσει για τον τρόπο διάθεσής τους. Όποιος ήθελε, πήγαινε με την ταυτότητά του στο Λίντο στο Ηράκλειο και αγόραζε.
Η ανακοίνωση της ΕΟΚ στις 23/01 ανέφερε:
«Ο τελικός Κυπέλλου Ανδρών 2014 θα φιλοξενηθεί στις 9 Φεβρουαρίου στο νέο κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου (Δύο Αοράκια). Τα εισιτήρια θα διατίθενται από αύριο (24/01) από τα γραφεία της ΕΚΑΣΚ (Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης) στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου Λίντο. Οι ώρες διάθεσης είναι καθημερινά 11.00-19.00 και το Σάββατο 10.00-14.00».
ΓΕΓΟΝΟΣ νο3
Οι ΚΑΕ δεν είχαν την διαχείριση των εισιτηρίων.
Ο Παναθηναϊκός το είχε τονίσει με ανακοίνωσή του, ο Άρης όχι! Ο Άρης δεν έβγαλε καμία σχετική ανακοίνωση (παρά μόνο για το άρθρο 99) προτιμώντας να αφήσει απληροφόρητο τον κόσμο του. Προφανώς έτσι τον συνέφερε, όπως αποδεικνύεται.
Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού στις 28/01 ανέφερε:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός διευκρινίζει στους φίλους της ομάδας ότι δεν διαχειρίζεται εισιτήρια για τον τελικό του κυπέλλου της 9ης Φεβρουαρίου 2014, κόντρα στον Άρη στο κλειστό "Δύο Αοράκια" του Ηρακλείου Κρήτης.
Θεωρούμε σημαντική την τοποθέτηση αυτή με δεδομένο ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού αιτούνται εισιτηρίων για τον τελικό του κυπέλλου στην ΚΑΕ και πιθανότατα να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις».
ΓΕΓΟΝΟΣ νο4
Οι Παναθηναϊκοί είναι πάάάρα πολύ περισσότεροι από τους Αρειανούς στο Ηράκλειο (και παντού). Δεν αποτελεί μυστικό. Ούτε έκπληξη. Λογικό και επόμενο να προμηθευτούν πολλά περισσότερα εισιτήρια. Ονομαστικά και με αριθμό δελτίου ταυτότητας.
Ιδού και η απόδειξη:

ΓΕΝΟΝΟΣ νο5
Η ΕΟΚ απαγόρευσε την είσοδο με διακριτικά των ομάδων. Παρόλα αυτά αρκετοί έκαναν του κεφαλιού τους και η αστυνομία δεν τους εμπόδισε. Τουλάχιστον ήταν φανέλες, κασκόλ, σημαίες και όχι φωτοβολίδες και μαχαίρια. Αλλά διακριτικά δεν έφερε μόνο ο κόσμος του Παναθηναϊκού, αλλά και ο (λιγοστός) του Άρη.
Ιδού και η απόδειξη:

ΓΕΓΟΝΟΣ νο6
Πριν τον τελικό ο Άρης προσπάθησε να δημιουργήσει (ψεύτικες) εντυπώσεις και απείλησε πως δεν θα κατέβει να αγωνιστεί. Μετά τον τελικό έβαλε κατά της ΕΟΚ και στην ανακοίνωσή του την κατηγόρησε πως «δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ίσους όρους διεξαγωγής του τελικού, εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, όπως τουλάχιστον η ίδια είχε υποσχεθεί».
Μόνο που ξέχασε να γράψει και ποια υπόσχεση αθέτησε. Την ύπαρξη διακριτικών; Η αστυνομία ελέγχει τον κόσμο κατά την είσοδο, όχι η ομοσπονδία. Αυτό όντως το χρεώνεται η αστυνομία και ο Άρης της χρέωσε τα... πάντα όλα με την λέξη «ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ» (ναι, με κεφαλαία). Κατά τα άλλα η ΕΟΚ ουδέποτε είχε υποσχεθεί πως θα στο κλειστό θα είναι 3000 Παναθηναϊκοί και 3000 Αρειανοί. Είχε υποσχεθεί πως δεν θα υπάρχουν οργανωμένοι. Άλλο το ότι οι Παναθηναϊκοί μαζεύτηκαν περισσότεροι και... οργανώθηκαν για να έχουν φωνή. Αλλά ούτε του Άρη ήταν ένας εδώ και ένας πιο πέρα. Πίσω από τον πάγκο της ομάδας ήταν. Έστω όχι ως οργανωμένοι, αλλά σαν οργανωμένοι και αυτοί.
ΓΕΝΟΝΟΣ νο7
Μια μέρα πριν τον τελικό ο SUPER 3 μέσω της εφημερίδας του έκραζε την διοίκηση του Άρη και την κατηγορούσε πως εκείνη άφησε μόνη την ομάδα στο Ηράκλειο.
Ιδού και η απόδειξη:

Ώρες αργότερα η διοίκηση του Άρη άρχισε μεγάλη προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών της επιρρίπτοντάς τες σε όποιον άλλο βρει. Μέχρι και στην ΔΤ.
ΓΕΓΟΝΟΣ νο8
Τα οπαδικά ΜΜΕ του Άρη κάνουν λόγο για τελικό «της ξεφτίλας και της ντροπής!».
Η μόνη ξεφτίλα είναι η διαφορά των 37 πόντων. Και η μόνη ντροπή είναι το συναίσθημά τους για την εικόνα της ομάδας τους στο δεύτερο ημίχρονο.
Ιδού και η απόδειξη:

Αντί να κράζετε δεξιά και αριστερά, καλό θα ήταν να γράψετε μια καλή κουβέντα για τον Παναθηναϊκό και τον Αργύρη Πεδουλάκη που έβαλε τον πάγκο στο τέταρτο δεκάλεπτο και σας γλίτωσε από τη μεγαλύτερη διαφορά όλων των εποχών.
ΓΕΓΟΝΟΣ νο9
Με εξαίρεση εκείνους με καμμένα εγκεφαλικά κύτταρα, οι περισσότεροι δεν έχουν ανάγκη να ακούσουν ή να διαβάσουν την παραπληφόρηση του καθενός. Μόνο για πεδίο μάχης δεν έκαναν λόγο ο ιθύνοντες και τα παπαγαλάκια του Άρη. Και όσοι έχουν ζήσει από κοντά 6 σερί τελικούς αιωνίων στο Ελληνικό ξέρουν πολύ καλά τι εστί πεδίο μάχης και μπορούν να συγκρίνουν.
Δεν θέλει να είσαι πυρηνικός φυσικός για να μάθεις πως 1+1 κάνουν 2.
Και στην προκειμένη περίπτωση...
...1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1 κάνουν 37.
ΥΓ. (ένα και αρκετό): Το 2010 η ΕΟΚ είχε ορίσει τιμή εισιτήριου στα 75 ευρώπουλα. Οι Αγγελοπουλαίοι (συμ)πλήρωσαν την διαφορά και η εξέδρα του Ολυμπιακού ήταν γεμάτη στο Ελληνικό. Ο Παναθηναϊκός είχε ελάχιστους (αλλά καλούς). Ο τελικός εκείνος χάθηκε με 68-64, αλλά κανείς δεν βγήκε να κλαφτεί. Οι οργανωμένοι είχαν πάει στην προπόνηση στο ΟΑΚΑ και είχαν εξηγήσει στον Ζοτς και στους παίκτες πως ήταν αδύνατον να δώσουν τόσα λεφτά και αυτοί που τα έδωσαν βράχνιασαν να φωνάζουν με περηφάνεια πως οι κούπες είναι αμέτρητες, χειροκρότησαν και έφυγαν ΚΥΡΙΟΙ!

ΔΗΜΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ  http://www.leoforos.gr/article/65138/e-mone-drope-etan-o-ares    10/02/14

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ