Ο ηγέτης της Μπενφίκα - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο ηγέτης της Μπενφίκα

Ποιος είναι ο 33χρονος Βραζιλιάνος σέντερ μπακ, Λουιζάο, που καθοδηγεί την άμυνα της αντιπάλου του ΠΑΟΚ για παραπάνω από δέκα χρόνια
 Λουιζάο
 την άμυνα της Μπενφίκα δεσπόζει η παρουσία ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος φορά την φανέλα των "Αετών" της Λισσαβόνας για παραπάνω από δέκα χρόνια και την Πέμπτη (20/2) θα γίνει ο πρώτος παίκτης που θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την φανέλα της αντιπάλου του ΠΑΟΚ.
Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο στόπερ, Λουιζάο, που μετράει τις περισσότερες συμμετοχές (19) από κάθε άλλον παίκτη της Μπενφίκα στο φετινό πρωτάθλημα και αποτελεί τον ηγέτη των "Αετών".
Πρόκειται για έναν υψηλόσωμο και έξυπνο αμυντικό, ο οποίος έχει την ευχέρεια να χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια και βλέπει τον κόσμο από τα 193 εκατοστά. Παρέχει τις υπηρεσίες του στην Μπενφίκα από το 2003, ενώ στα πλάνα του είναι να ολοκληρώσει την καριέρα του στο "Ντα Λουζ".
Εχει γράψει συνολικά 235 συμμετοχές με την αντίπαλο του "Δικεφάλου", αποτελώντας το σημείο αναφοράς των "Αετών" της Λισσαβόνας.
Εχει αγωνιστεί 43 φορές με την Εθνική Βραζιλίας, με δύο παρουσίες σε Μουντιάλ και τρεις σε Κόπα Αμέρικα και χρίστηκε για πρώτη φορά αρχηγός της Μπενφίκα την σεζόν 2006-07 λόγω τραυματισμών του Νούνο Γκόμεζ και του Πετίτ.
Εχει κατακτήσει με την Μπενφίκα δύο πρωταθλήματα Πορτογαλίας.
http://www.sport24.gr/football/EuropaLeague/o_hgeths_ths_mpenfika.2650496.html

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ