«Μαύρα» σύννεφα στο Elland Road - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

«Μαύρα» σύννεφα στο Elland Road

h περιπέτεια της Λιντς συνεχίζεται, αφού είναι έτοιμη να περάσει σε νέα χέρια. Η GFH Capital ανακοίνωσε τη συμφωνία για την παραχώρηση του 75% του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στον Ιταλό επιχειρηματία, παρότι η Football League, η διοργανώτρια αρχή της Τσάμπιονσιπ και των υπόλοιπων πρωταθλημάτων κάτω από την Πρέμιερ Λιγκ, δεν είχε δώσει το τελικό ok.
Αποδείξεις για το ότι ήδη κάνει κουμάντο: Ο Σελίνο απέλυσε τον εκτελεστικό διευθυντή Πολ Χαντ και δύο ώρες αργότερα, ακολούθησε η απόλυση του προπονητή Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ, με τους ανθρώπους της Λιντς, όπως γράφει η Yorkshire Evening Post, να ψάχνονται για το τι γίνεται, καθώς δεν είχαν καμία ενημέρωση! Στο μεταξύ, είχε φροντίσει να του βάλει τον “δικό του” Τζιανλούκα Φέστα, επόμενο τεχνικό της ομάδας, ως “ρουφιάνο” στα αποδυτήρια.leedsun


Το ίδιο βράδυ, ο Σελίνο προσπάθησε να κλείσει με άκρα μυστικότητα 5 μεταγραφές. Μόνο που δεν βρήκε κανέναν από το σύλλογο για να δουλέψει στο θέμα! Τελικός απολογισμός, ένας δανεικός. Ο κόσμος οργίστηκε. Εξέφρασε την αντίθεσή του και πολιόρκησε το Εlland Road! Χορηγοί αποσύρθηκαν και ο επιχειρηματίας Άντριου Φλάουερς, ο οποίος επίσης διεκδίκησε την ομάδα, τόνισε ότι θα κινηθεί νομικά.
Η Independent, με μια απλή έρευνα, αποκαλύπτει μερικά στοιχεία για τον Ιταλό. Ο Σελίνο είχε καταδικαστεί για απάτη περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ιταλικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν 14 μήνες φυλάκιση, η οποία τελικά μειώθηκε μετά την έφεση. Το 2001, τιμωρήθηκε με 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή για ψευδή λογιστικά στοιχεία στην Κάλιαρι.
Πριν από τρία χρόνια, όταν κανείς δεν γνώριζε με ακρίβεια τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου της Λιντς Κεν Μπέιτς, ο πρόεδρος της λίγκας, Γκρεγκ Κλαρκ, είχε παραδεχθεί με χαρακτηριστική ευκολία ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι για να αποκαλυφθούν οι πηγές χρημάτων του. Δεν μπορούσε να ρίξει φως στο σκοτάδι. Το BBC δημιούργησε ολόκληρο ντοκιμαντέρ για την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και τις offshore του Μπέιτς. Όταν όμως η εκτελεστικός διευθυντής της Πρέμιερ Λιγκ είπε στους ανθρώπους της Football League ότι σε περίπτωση που η Λιντς ανέβει, τότε μπορεί να της στερήσουν τη συμμετοχή, ο Μπέιτς βγήκε από το καβούκι του.
Στη μεγάλη κατηγορία, τα πράγματα έχουν αρχίσει να αλλάζουν εδώ και περίπου τρία χρόνια, τουλάχιστον όσον αφορά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Γιατί για τους χειρισμούς στις ομάδες, οι αμφιλεγόμενες κινήσεις συνεχίζονται. Κυρίως μετά τις αποτυχημένες επενδύσεις σε Πόρτσμουθ και Μπέρμιγχαμ. Έχουν εισάγει κάποιες δικλίδες ασφαλείας και πλέον η Πρέμιερ Λιγκ, πέραν των βασικών της ελεγκτών έχει ζητήσει τη βοήθεια ειδικών και προσφέρεται να βοηθήσει τις χαμηλότερες κατηγορίες.
Υπήρχαν οι απαραίτητοι άνθρωποι για να τρέξουν έναν βασικό έλεγχο στο Σελίνο και να τον κρίνουν ακατάλληλο. Παρόλα αυτά το deal φαντάζει σχεδόν τελειωμένο. Αν και η επίσημη απάντηση της αρμόδιας αρχής ακόμα δεν έχει δοθεί, οι περισσότεροι στο Νησί θεωρούν ότι η συμφωνία θα προχωρήσει, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά το μεγάλο κενό στους ελέγχους. Και όπως μας είπε άνθρωπος που παρακολουθεί στενά το ιταλικό ποδόσφαιρο και την Κάλιαρι, οι πιθανότητες να καταποντιστούν οι Whites από τους χειρισμούς του είναι απείρως περισσότερες από το να σωθούν…


Επιμέλεια: Θάνος Σαρρής
 http://othersidefootball.com/2014/02/06/%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-elland-road/

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ