AΦΙΕΡΩΜΈΝΟ ΣΤΟΥς ΑΡΕΙΑΝΟΥς ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕς! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

AΦΙΕΡΩΜΈΝΟ ΣΤΟΥς ΑΡΕΙΑΝΟΥς ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕς!

ΣΕ ΟΛΟΥς ΑΥΤΟΎς ΠΟΥ ΜΑΣΟΥΛΟΎΣΑΝΕ!


Κόντης: «Βιώσιμος ο Άρης»

Κόντης: «Βιώσιμος ο Άρης» | onsports.gr

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη, Γιάννης Κόντης θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην έφεση που ασκήθηκε μετά την απόρριψη της αίτησης από την επιτροπή αδειοδότησης.
Ο Γιάννης Κόντης φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107.4» λίγη ώρα μετά την απόρριψη της αίτησης αδειοδότησης του Άρη από την επιτροπή της ΕΠΟ.
Αρχικά ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης τόνισε: «Δεν θα πρέπει να στενοχωριέται ο κόσμος του Άρη, η επιτροπή αδειοδότησης ενήργησε by the book στην περίπτωση μας, από την στιγμή που υπήρχαν οι προσφυγές. Η αδειοδότηση αφορά σε χρέη μέχρι 31/12 αλλά επειδή οι παίκτες στις προσφυγές τους ζητούσαν πολύ τεράστια, τέθηκε θέμα βιωσιμότητας της ομάδας και πάρθηκε αυτή η απόφαση. Δεν φαινόταν στην επιτροπή σήμερα ότι υπήρξε συμφωνία με τους παίκτες, ούτε ότι θα υπάρξει εισροή 2 εκ ευρώ στην ομάδα σε πολύ λίγο.
Δεν προλάβαμε λοιπόν να έχουμε σήμερα τα νέα έγγραφα για την νέα συμφωνία που πετύχαμε με τους παίκτες και η επιτροπή απέρριψε την αίτηση αδειοδότησης σήμερα. Οι περισσότερες ομάδες άλλωστε, όπως ξέρετε δεν πήραν την άδεια από την επιτροπή καθώς ακόμη και 1.000 ευρώ να χρωστάς ακόμη σε κάποιο παίκτη δεν μπορείς να πάρεις άδεια. Όλα θα κριθούν λοιπόν στην έφεση και θεωρώ ότι εκεί δεν θα έχουμε πρόβλημα».
Στην ερώτηση σε τι συνίσταται ακριβώς η βιωσιμότητα μιας ομάδας, ο κ. Κόντης είπε:
«Η βιωσιμότητα συνδέεται άμεσα με το financial fair play της UEFA, σύμφωνα με αυτό θα πρέπει ότι παράγουν ως έσοδα οι ομάδες να καλύπτουν τα έξοδα. Πρέπει οι ομάδες να είναι ίσα βάρκα ίσα πανιά και να ξοδεύουν μόνο όσα βγάζουν. Αυτό σημαίνει ότι πλέον ούτε οι μεγαλομέτοχοι θα μπορούν οι ίδιοι να καλύπτουν με μετρητά τα χρέη που έχουν οι ομάδες, θα πρέπει να μετοχοποιούνται όσα χρήματα μπαίνουν στις ομάδες.. Ο Άρης είναι βιώσιμος, δεν είχε ποτέ πρόβλημα με την βιωσιμότητα του και πρόπερσι αν θυμάστε δεν είχαμε πάρει την άδεια στην πρωτοβάθμια επιτροπή και την πήραμε στην έφεση ενώ πέρυσι πήραμε αμέσως την άδεια. Σίγουρα δημιουργήθηκε ένα θέμα με τις απαιτήσεις εκατομμυρίων στις προσφυγές των παικτών αλλά λύθηκε το θέμα και πιστεύω ότι σε 10 μέρες θα πάρουμε την άδεια».
Για την έγκριση του πλάνου Αθανασιάδη από την Κοινωνία Μελών Άρη χθες το βράδυ:
«Η πρόταση έγινε ακριβώς με γνώμονα την αδειοδότηση της ομάδας, όπως είδατε άλλωστε η πρόταση δεν είχε 2 σκέλη, τι θα γίνει αν πάρουμε άδεια και τι θα γίνει αν δεν πάρουμε άδεια. Ο Άρης θα πάρει την αδειοδότηση, δεν πιστεύω ότι θα έχει κάποιο πρόβλημα».
Στην ερώτηση αν θα υπάρξει κάποια πώληση παίκτη από τον Άρη:
«Και αυτό παίζει, είναι μέσα στα πλαίσια της αγοράς να πουλάς και να αγοράζεις παίκτες. Είναι άλλωστε ένας τρόπος να αυξήσεις τα έσοδα του και αυτός».
Συνεχίζοντας για το πλάνο της διοίκησης ο κ. Κόντης ανέφερε επίσης:
«Έχω βοηθήσει στην σύνταξη του πλάνου και θα βοηθήσω στην υλοποίηση του. Θα γίνει νέο ΔΣ στην ομάδα και θα έχω συμβολή στην στελέχωση της ΠΑΕ».
Για την συνεργασία με την εταιρεία Traffic:
«Είναι μια μεγάλη εταιρεία από την Βραζιλία, που θέλει να έχει συνεργασίες με ομάδες στην Ευρώπη. Έχει τα δικαιώματα σχεδόν όλων των νεαρών παικτών στην Βραζιλία και όχι μόνο, εκεί μπορούν εταιρείες να αγοράζουν δικαιώματα παικτών ενώ στην Ευρώπη απαγορεύεται. Έχει λοιπόν στην ιδιοκτησία της πολλούς παίκτες, νεαρούς, ταλέντα και τους δίνει σε ομάδες ώστε να αγωνιστούν για να αναδείξουν το ταλέντο τους και στην συνέχεια να τους πουλήσει και να βγάλει κέρδος.
Το ότι θα συνεργαστούμε μαζί τους πάντως δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε όποιους παίκτες θέλουν αυτοί, θα αξιολογήσουμε τις ανάγκες της ομάδας, θα δούμε τι υπάρχει και ανάλογα θα πράξουμε».
Τέλος, στην ερώτηση ποιος θα είναι ο προπονητής του Άρη την επόμενη σεζόν, ο κ. Κόντης είπε:
«Ο Άρης έχει προπονητή αυτή την στιγμή. Μόλις στελεχωθεί η διοίκηση θα το δούμε αν θα υπάρξει και θέμα προπονητή. Δεν θέλω να πω τώρα αν θα είναι ή όχι ο κ. Μασάδο στην ομάδα την επόμενη σεζόν. Προέχει η στελέχωση της ΠΑΕ και δεν θα τοποθετηθώ τώρα για το θέμα αυτό».
http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/215280-Kontis-Biosimos-o-Aris

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ