Τζηλο-φθονία και καμπανάκι! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Τζηλο-φθονία και καμπανάκι!






Ο Ηρακλής δεν τα κατάφερε να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα στο Αιγίνιο, χάνοντας με 1-0 από τον τοπικό Αιγινιακό με το γκολ του Κουτσοσπύρου στο 77' λεπτό, έπειτα από φάουλ που εκτέλεσε ο Γεωργίου. Στην συγκεκριμένη φάση ο διαιτητής υπέδειξε λανθασμένα το φάουλ που έκανε ο Σαράφογλου στον χώρο της μεσαίας γραμμής και λίγα μέτρα πιο κάτω, όπου ήρθε και το γκολ των γηπεδούχων.Οι κυανόλευκοι έχουν αρκετά παράπονα από την διαιτησία του κ. Τζήλου με τα πολλά φάουλ που έδινε υπέρ της γηπεδούχου ομάδας, όπως και δεν καταλόγισε πεντακάθαρο πέναλτι στο 89' λεπτό, όταν ο Λίμα μπήκε μέσα στην περιοχή και ο αμυντικός του Αιγινιακού έβαλε το πόδι του αντικανονικά, αλλά ο διαιτητής συνέχισε την φάση.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά νωχελικό στο πρώτο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να μην έχουν την πολύ μεγάλη φάση. Ο Ηρακλής ήταν αρκετά κακός στο πρώτο ημίχρονο, και ο χαρακτηρισμός άτολμος είναι μικρός μπροστά σε αυτό που παρουσίασαν οι ποδοσφαιριστές του Γκιγιέρμο Όγιος. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 37' λεπτό όταν ο Κοντέων έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Πουρτουλίδης, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Όσον αφορά το δεύτερο ημίχρονο, οι κυανόλευκοι μπήκαν πάλι πολύ αμυντικογενείς, χωρίς επιθετικές πρωτοβουλίες από τους ποδοσφαιριστές του, αναλώνοντας το παιχνίδι του κυρίως σε κοντινές πάσες γύρω από την άμυνα. Το μικρό σε διαστάσεις γήπεδο δεν βοήθησε καθόλου τους φιλοξενούμενους να κάνουν το παιχνίδι τους, κάτι το οποίο ωφέλησε τους γηπεδούχους που με μακρινές μπαλιές από την άμυνα, είτε από τον τερματοφύλακα η μπάλα έφτανε στην περιοχή του Κολίτσι.

Στο 71' λεπτό ο Μπάμπα έπιασε ολομόναχος την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Μετά την ευκαιρία του Μπάμπα ο Ηρακλής άρχισε να γίνεται πιο απειλητικός στο παιχνίδι του, όμως το ''κακό'' σφύριγμα του κ. Τζήλου έβαλε τον Ηρακλή πίσω στο σκορ, όπως και στο 90' λεπτό του στέρησε τουλάχιστον ένα βαθμό, αφού δεν είδε πέναλτι για τους κυανόλευκους πάνω στον Λίμα.

Τα πράγματα δυσκολεύουν για την ομάδα του Ηρακλή διότι έχουν απομείνει ακόμα δυο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, και πρέπει η ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος να σοβαρευτεί άμεσα για να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό σε αυτά τα δυο εναπομείναντα παιχνίδια.Την επόμενη αγωνιστική ο Ηρακλής θα παίξει ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας καθώς θα αντιμετωπίσει την Αναγέννηση Καρδίτσας που θα παίξει το τελευταίο της χαρτί για την είσοδο της στα play off. Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, διότι η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη δεν έχει γνωρίσει καμία ήττα στην Καρδίτσα.

Η ήττα από τον Αιγινιακό πρέπει να γίνει μάθημα για την συνέχεια. Μπορεί η διαιτησία να ήταν κακή αλλά και η απόδοση των ποδοσφαιριστών του Ηρακλή δεν μπορεί να περάσει στο απυρόβλητο. Απαιτείται σοβαρότητα διότι η διαδικασία των play off δεν θα είναι καθόλου εύκολη αφού θα υπάρξουν ομάδες με περισσότερη ποιότητα από τον Αιγινιακό. 

Επίσης η σημερινή διαιτησία μπορεί να είναι ένας προάγγελος για την συνέχεια του πρωταθλήματος, όσο και για τον θεσμό των play off. Ο Ηρακλής πρέπει να πάρει τα μέτρα του για τέτοιες διαιτητικές συμπεριφορές, οι οποίες διαμορφώνουν αποτελέσματα! Όπως και να το ξέρουν πολύ καλά ότι αυτός ο κόσμος δεν άφησε την ομάδα ποτέ μόνη, και ήταν παντού δίπλα σε αυτήν. Τέτοια παιχνίδια θυμίζουν περσινές κακές αναμνήσεις, φροντίστε να μην της ξαναζήσει αυτός ο σύλλογος!


Επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαγιαννάκης





ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ