Δόβελος:'' Εμείς πήραμε την απόφαση για Όγιος'' - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Δόβελος:'' Εμείς πήραμε την απόφαση για Όγιος''




Ο Γιάννης Δόβελος μέλος της «Ημίθεος Συμμετοχών», μίλησε στον Arena FM 89,4 για  την  απόλυση του Γκιγκέρμο Όγιος. Για τα όσα αποφάσισε η τετραμελής επιτροπή αλλά και για το πώς επιλέχτηκε ο Μπάμπης Τεννές.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Θέλω να πάρω τα πράγματα με την σειρά για να ενημερωθεί ο φίλαθλος κόσμος του Ηρακλή για να μην προκαλούνται εσφαλμένες εντυπώσεις. Η ομάδα στα δυο τελευταία παιχνίδια είχε μια αγωνιστική κάμψη με αποτέλεσμα να δεχτεί δυο ταπεινωτικές ήττες από τον Αιγινιακό και την Καρδίτσα. Μετά  την τελευταία ήττα εμείς ως επιτροπή πήραμε μια απόφαση και σε σχέση με τα  προβλήματα προέκυψαν με την παρουσία  του Όγιος στον πάγκο. Βέβαια και από πριν υπήρξαν κάποια προβλήματα αλλά αυτή η θλιβερή εικόνα που βλέπαμε με τον διερμηνέα να τρέχει να μεταφέρει τα όσα ήθελε ο Όγιος στους παίκτες θελήσαμε να την αλλάξουμε και αποφασίσαμε από κοινού με τον κ.Όγιος να του λύσουμε την συνεργασία και να τον προσλάβουμε ως γενικό αρχηγό για να μπορεί να κάθεται στον πάγκο της ομάδας.
Απολύθηκε ως προπονητής τρεις μέρες πριν από το ματς με την Καρδίτσα και ως προπονητής φαίνεται ο κ.Γκιζέλης, οποίος είναι προπονητής τερματοφυλάκων αλλά έχει το Uefa pro. Αυτό μάλλον θα έπρεπε να το κάνουμε από πιο νωρίς. Αλλά δεν ήταν το πρόβλημα μας αυτό. Χάσαμε το παιχνίδι από την Καρδίτσα μέσα από τα χέρια μας, ενώ με μια τακτική σκοπιμότητας θα παίρναμε την ισοπαλία και τώρα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Φεύγοντας λοιπόν από την Καρδίτσα οι τέσσερις που ήμασταν εκεί από την  επιτροπή αποφασίσαμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξουμε στην ομάδα. Αφού δεν μπορούμε να αλλάξουμε το ρόστερ, γιατί η κύρια ευθύνη βαραίνει τους ποδοσφαιριστές αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον προπονητή. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτροσόκ στην ομάδα, όπως ακριβώς έκανε και ο ΠΑΟΚ μήπως και μπορέσουμε να σώσουμε την κατάσταση.
Αλλά με τις τελευταίες ήττες δημιουργήθηκε ακόμα ένα πρόβλημα. Ήμασταν εκπρόσωποι μιας μη κερδοσκοπικής εταιρίας που απευθυνθήκαμε σε φίλους του Ηρακλή για να δώσουν 5000 ευρώ ο καθένας για να μπορέσουμε να στηρίξουμε οικονομικά την ομάδα. Σε αυτή την προσπάθεια όμως οι δυο ήττες μας έφεραν πίσω γιατί όσοι ήθελαν να βοηθήσουν έκαναν πίσω. Εμείς βάλαμε 70.000 ευρώ, 14 άτομα από 5000 ευρώ αλλά αυτά δεν φτάνανε με τίποτα. Θέλαμε άλλα 70.000 ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα και απέμειναν  230 ευρώ ταμείο.
Καλύψαμε πάρα πολλά χρέη και αυτή την στιγμή ο Ηρακλής χρωστάει μόνο τους μισθούς Μαρτίου.Να ξέρετε ότι ο Ηρακλής έχει το ακριβότερο ρόστερ στην κατηγορία. Κοντά στις 600.000 ευρώ περίπου. Για αυτούς τους λόγους κρίναμε ότι έπρεπε να αλλάξουμε προπονητή.
Στην συνεδρίαση τοποθετηθήκαμε και οι τέσσερις είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση και να τον αλλάξουμε ενώ ο κ.Υψηλάντης και ο κ.Χαϊτογλου είπαν όχι. Οπότε το σκορ ήταν 4-2 και οι δυο(Υψηλάντης, Χαϊτογλου) είπαν ότι πρέπει να έρθει ο κ.Παπαδόπουλος. Κανονίσαμε ραντεβού γιατί δεν ήθελε να έρθει στην Μίκρα ο κ .Παπαδόπουλος και εκεί μας πρότεινε τον Μπάμπη Τεννέ. Για να τα λέμε όλα και εμείς τρία ονόματα είχαμε στο μυαλό μας και αφορούσαν αποκλειστικά έλληνες προπονητές. Τον Σάκη Τσιώλη, τον Νίκο Καραγεωργίου και τον Μπάμπη Τεννε. Ο Τσιώλης από ότι ειπώθηκε δεν δουλεύει σε ομάδες στην Β’ Εθνική, ο Καραγεωργίου δεν προκρίθηκε γιατί είναι ΠΑΟΚτσής και αποφασίσαμε στον κ.Τεννέ γιατί έχει εμπειρία στην άνοδο ομάδων από την Β’ στην Α’ Εθνική, ξέρει την πραγματικότητα και έχει μεγάλη εμπειρία. Ο Παπαδόπουλος μας είπε και κάτι ακόμα, ότι είναι ο  Γιώργος Γαλανός ο οποίος προτίθεται να βάλει 300.000 ευρώ άμεσα, έχει κάνει προχωρημένες συζητήσεις μαζί του και συμφωνεί και αυτός να έρθει ο κ.Τεννές και θα χρηματοδοτήσει την από δω και πέρα πορεία του Ηρακλή μέχρι το τέλος».
Για τα όσα είπε ο Κώστας Τσαλίκης: «Ζήτησα την άποψη του γιατί είναι γενικός αρχηγός και μου είπε ότι το θέμα δεν είπε ότι είναι οι σχέσεις του προπονητή με τους παίχτες αλλά είναι αγωνιστικό. Δεν μπορώ να σας το αναλύσω αλλά ότι το σύστημα που παίζει η ομάδα είναι για την Μπαρτσελόνα και όχι για την Β’ Εθνική».
Για τα όσα έγιναν σήμερα(26/3): «Ο κ.Γαλανός υπαναχώρησε τελικά ενώ ήταν να έρθει σήμερα να μιλήσει στους παίκτες, να τελειώσουμε και με τις τελευταίες λεπτομέρειες αλλά και να γνωρίσει τον καινούργιο προπονητή. Φοβήθηκε λέει τους φιλάθλους, και τελικά μου λέει ο Κ.Παπαδόπουλος τα παρατάω και εγώ και φεύγω . Αφού λέει δεν μπορώ να βρω τα χρήματα για να τρέξω την ομάδα, έκανε πίσω και ο κ.Γαλανός και τα πράγματα πάλι μπλέχτηκαν».

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ