υπάρχει λύση για τον ΑΡΗ να παραμείνει Superleague - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

υπάρχει λύση για τον ΑΡΗ να παραμείνει Superleague

Στην Παπαναστασίου λέγεται ότι οι περισσότεροι τα έχουν συμφωνήσει να πέσει ο ΑΡΗΣ στη Γ εθνική.Για πολλούς λόγους.

Όμως υπάρχουν λύσεις.

.Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ σας παρουσιάζει τη λύση για να παραμείνει ο
 
 ΑΡΗΣ στη Superleague!




Η επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος θα γίνει με το τέλος των αγώνων μπαράζ. Σύμφωνα με τον Κανονισμό συγχωνεύσεις υπάρχουν μεταξύ ομάδων γειτονικών νομών.
.
Με το τέλος των αγώνων μπαράζ ο ΑΡΗΣ μπορεί να συγχωνευτεί εύκολα με τη γειτονική ΒΕΡΟΙΑ του κ.Αρβανιτίδη ή την scoda ΞΑΝΘΗ. Θα πείτε η Ξάνθη δεν είναι γειτονική αλλά εδώ θα σας πούμε ότι δεν θα γίνει συγνώνευση αλλά απορρόφηση.Θα σας το εξηγήσουμε παρακάτω.

Και οι  δύο επιχειρηματίες σύμφωνα με καλές πληροφορίες έχουν δηλώσει ότι θέλουν να''εγκαταλείψουν '' τις ομάδες τους.Είναι μία καλή ευκαιρία να δούμε εάν είναι αλήθεια.
Υπάρχει και μία τρίτη περίπτωση ομάδας.Ο ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ.
Εάν θελήσει ο καλός πρόεδρος του να απκτήσει μία μεγάλη ομάδα τζάμπα.
 
Αυτή είναι η μία πλευρά. Η καλή. Υπάρχει όμως και η άλλη. Η διαδικασία συγχώνευσης δεν σκοντάφτει μόνο στο εάν είναι «νόμιμο, αλλά όχι ηθικό», όπως θα έλεγε κι οκ.Βουλγαράκης, αλλά σε κάποιες χρονοβόρες διαδικασίες που μπορεί να τινάξουν στον αέρα το όλο εγχείρημα.

Κατ’ αρχήν χρειάζεται να υπάρξουν ΓΣ  στις  ΠΑΕ που θα αποφασίσουν τη συγχώνευση. Ουσιαστικά Ο ΑΡΗΣ θα είναι η ΒΕΡΟΙΑ, η ΞΑΝΘΗ Ή ο ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ, ως προς το ΑΦΜ φυσικά, και η άλλη ο ΑΡΗΣ, με το παλιό του ΑΦΜ δεν θα υπάρχει. Άρα δεν θα χρειαστεί να πληρώσει τους πιστωτές του.

 Το όλο εγχείρημα θα πρέπει να πάρει την έγκριση και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Κι εκεί είναι τα δύσκολα. Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει τον προηγούμενο του Ηρακλή που συγχωνεύτηκε με τους Πόντιους Κατερίνης.

Βέβαια εάν γίνει κάτι τέτοιο Θα υπάρχουν όμως αντιδράσεις και από τη τοπικές κοινωνίες της Βέροιας, της Ξάνθης η Του Αιγίνιου. 
Όμως θυμίζουμε ότι στην περίπτωση της ΒΕΡΟΙΑΣ κάτι αντίστοιχο πήγε να γίνει και πέρυσι με την ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ, συμφωνήθηκε και εγκαταλείφθηκε από την πλευρά της ΑΕΛ όχι της Βεροιας όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ της εποχής.
 
Πως μπορεί να δρομολογηθεί η υπόθεση;
Η επιλεγούσα ομάδα (ΒΕΡΟΙΑ-ΞΑΝΘΗ-ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ) θα πάρει επάνω της το παιχνίδι. Θα αλλάξει έδρα, και θα έρθει στη Θεσσαλονίκη και θα προσθέσει το ΑΡΗΣ στον διακριτικό της τίτλο.
Όλα αυτά βέβαια με τη συγκατάθεση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ , αλλά και του ερασιτέχνη ΑΡΗ στον οποίο ανήκει το σήμα.

 Όπως γίνεται κατανοητό η ΞΑΝΘΗ θα απορροφίσει τον ΑΡΗ και δεν συγχωνεύεται. Άλλωστε τυπικά δεν μπορεί να γίνει συγχώνευση αφού η ΕΠΟ με νόμο στη τελευταία της ΓΣ αποφάσισε ότι συγχωνεύσεις υπάρχουν μεταξύ ομάδων γειτονικών νομών. Κι από την Ξάνθη μέχρι τη Θεσσαλονίκη μεσολαβούν αρκετοί νομοί!
 
 Με αυτό το… ελληνικό κόλπο οι καταχρεωμένες ομάδες πιστεύουν ότι μπορεί να ξεπεράσουν τα προβλήματα που δημιουργούν οι νέοι κανόνες της ΟΥΕΦΑ, της ΕΠΟ, αλλά και οι πιστωτές που θέλουν τα λεφτά τους.
Το θέμα είναι εάν οι ποδοσφαιρικές αρχές κλείσουν τα μάτια. Ακόμα όμως κι αν η ΕΠΟ κάνει δεκτό το αίτημα του ΑΡΗ, ακόμα κι αν η Επιτροπή Επαγγελματικού ποδοσφαίρου ανάψει το «πράσινο φως», το θέμα είναι να συμφωνήσει και η ΟΥΕΦΑ που βλέπει ότι πολύ γρήγορα άνοιξε παράθυρο στους νόμους που καθιέρωσε για να μην γεμίζουν τα πρωταθλήματα καταχρεωμένες ομάδες και μερικές εκατοντάδες παίκτες να ζητάνε τα λεφτά τους…

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ