Η Ζίμπρου στο δρόμο του PAOK - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Η Ζίμπρου στο δρόμο του PAOK

ην περυσινή κυπελλούχο και 5η πρωτάθλημα Μολδαβίας, την Ζίμπρου Κισινάου, θα βρεί στο δρόμο του ο ΠΑΟΚ, στην προσπάθειά του να μπει στους ομίλους του Europa League! Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στις 21/8 στην Μολδαβική πρωτεύουσα και ο επαναληπτικός στις 28/8 στην Τούμπα.
H Ζίμπρου Κισινάου είναι μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του Μολδαβικού ποδοσφαίρου με 8 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα στο ενεργητικό της, με τελευταίο τρόπαιο το Κύπελλο Μολδαβίας 2014. Το τελευταίο της Πρωτάθλημα ωστόσο το έχει κατακτήσει το 2000.
Προπονητής της είναι ο Λευκορώσος Όλεγκ Κουμπάρεφ από τον Σεπτέμβριο του 2013. Για να φτάσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, η Ζίμπρου απέκλεισε στον πρώτο γύρο την Σκεντίγια Τέτοβο από τα Σκόπια (2-1 ήττα για τη Ζίμπρου στα Σκόπια και νίκη 2-0 στο Κισινάου), αμέσως μετά την ΤΣΣΚΑ Σόφιας (1-1 στη Βουλγαρία, 0-0 στη Μολδαβία) και την Αυστριακή Γκρόντιγκ (1-2 νίκη εκτός και 0-1 ήττα εντός για την Ζίμπρου).
Το πρωτάθλημα στη χώρα της έχει ξεκινήσει και στην πρώτη αγωνιστική κέρδισε 0-2 την «συμπολίτισσα» AC Κισινάου, ενώ μέχρι τον πρώτο αγώνα με τον ΠΑΟΚ θα έχει αγωνιστεί εντός έδρας με την Βερίς (10/8) και εκτός με την Τίραλσπορ (16/8).
 paok_eul_draw
Στο περυσινό πρωτάθλημα βρέθηκε στην 5η θέση με 61 βαθμούς. Έχει στη σύνθεσή της 7 Μολδαβούς διεθνείς, με τον σέντερ φορ Σεργκέι Αλεξέεφ που ενσωματώθηκε φέτος από την Βερίς να μετράει 20 συμμετοχές και 5 γκολ με το εθνόσημο. Ο ίδιος έχει πετύχει ήδη 2 γκολ φέτος στα ευρωπαϊκά ματς της Ζίμπρου (τα καθοριστικά εκτός με ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Γκρόντιγκ) και θεωρείται ο πιο επικίνδυνος επιθετικός της, ενώ και ο μεσοεπιθετικός Αλεξάντρου Ντέντοφ είναι αυτός που συνήθως τροφοτεί με ασίστ και αναλαμβάνει τις εκτελέσεις των στημένων φάσεων. Αρχηγός της είναι ο Ιουλιάν Ερχάν, ενώ στο ρόστερ της έχει 3 ξένους: τους Λευκορώσους Κιρίλ Πάβλιουτσεκ (κεντρικός αμυντικός) και Ντμίτρι Κλίμοβιτς (αριστερός μπακ) και τον Γάλλο Ζαν Μαρί Αμανί (μέσος). Ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών της δεν ξεπερνά τα 24,3 χρόνια.
Το γήπεδο της Ζίμπρου στο Κισινάου χωράει 10.500 θεατές. Το Κισινάου είναι η πρωτεύουσα της Μολδαβίας και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας με περίπου 800.000 κατοίκους. Για τους Μολδαβούς αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, καθώς είχαν αντιμετωπίσει και τον Άρη 10 χρόνια πριν.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ