Ήττα από τον ΠΑΣ. Ας πάρουμε το μάθημά μας και ας βγάλουμε συμπεράσματα για τη συνέχεια - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ήττα από τον ΠΑΣ. Ας πάρουμε το μάθημά μας και ας βγάλουμε συμπεράσματα για τη συνέχεια

Ο χθεσινός αγώνας αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για το πόσο δύσκολη υπόθεση είναι το φετινό πρωτάθλημα για τον Πανιώνιο. Ο Πανιώνιος δεν είναι η μόνη ομάδα με χρέη αλλά είναι η μόνη που αγωνίζεται στη Super League και έχει υποστεί τις επιπτώσεις των χρεών, αναγκαζόμενη να παίζει με ένα ρόστερ απόλυτης λιτότητας απέναντι σε αντιπάλους με φαρέτρες εξοπλισμένες με στρατιές μισθοφόρων. Χρειάζεται λοιπόν να παίρνει από τους παίκτες του το 100% κάθε φορά και να ελαχιστοποιεί τα λάθη του.
.Η τρίτη φανέλα του Πανιωνίου

Ο Τερεζόπουλος έχει φτιάξει μια ομάδα μια αξιοπρόσεκτη ικανότητα κυκλοφορίας της μπάλας, η οποία όμως δύσκολα μετουσιώνεται επιθετικά σε γκολ. Επίσης ως τώρα η ομάδα αυτή πληρώνει ακριβά τα ελάχιστα λάθη που θα κάνει σε κάθε αγώνα. Δείγμα της απειρίας της. Έτσι και χθες ο ΠΑΣ Γιάννενα σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις του, έκλεψε τελικά τη νίκη.
Δυστυχώς ως τώρα η ομάδα δεν έχει δείξει ότι μπορεί να αντισταθμίσει τέτοιες απώλειες στην έδρα της και να πάρει αποτελέσματα εκτός έδρας όπως είχε κάνει η περυσινή ομάδα. Θα χρειαστεί από δω και μπρος να το προσπαθήσει περισσότερο. Και θα χρειαστεί κάποιοι έμπειροι, βλέπε Κολοβός κυρίως, να δείξουν το καλό τους πρόσωπο.
Ένα ακόμα σημείο από το χθεσινό ματς, είναι ότι ο φετινός Πανιώνιος δεν έχει την πολυτέλεια να του λείπουν βασικά στελέχη. Όταν έμαθα για το παράπτωμα και τον αποκλεισμό Μητρόπουλου, έγραψα ότι θα μας δυσκολέψει πολύ και ελπίζω να μην μας στοιχίσει τελικά. Δυστυχώς είχε τελικά τις επιπτώσεις που φοβόμουνα. Ο συγκεκριμένος παίκτης, συνδετικός κρίκος άμυνας και επίθεσης, αποτελεί βασικό γρανάζι για να αποδίδει καρπούς η άκαρπη χθες κατοχή μπάλας της ομάδας.
Το χθεσινό "έργο" δημιούργησε από το πρώτο μέρος τις φοβίες περί νόμου του ποδοσφαίρου κλπ, όταν δημιουργήθηκαν κάποιες κλασσικές ευκαιρίες και δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Στο δεύτερο μέρος δεν μας βγήκαν παρόμοιες.
Το κακό είναι πια ότι οι αντίπαλοι τύπου ΠΑΣ έρχονται στη Νέα Σμύρνη μελετημένοι να παίξουν με διπλές ζώνες άμυνας και κάπως ψηλά τοποθετημένοι και να καθυστερούν το παιχνίδι σπάζοντας το ρυθμό. Ο εκνευριστικός χθεσινός διαιτητής  έδωσε στο τέλος αρκετές καθυστερήσεις αλλά τι να τις κάνεις όταν σε όλο το ματς οι αντίπαλοι έκαναν τις διπλάσιες και το κυριότερο έτσι δεν άφηναν την ομάδα, που είχε τον έλεγχο να κρατήσει ρυθμό.
Νομίζω ακόμα ότι η αλλαγή Μπουμάλ έγινε βεβιασμένα. Ο ποδοσφαιριστής, είναι αλήθεια, ότι έκανε σωρεία λαθών με την έναρξη του Β μέρους αλλά παρ' όλα αυτά οι αντίπαλοι τον αισθάνονταν από δεξιά, πράγμα που καθόλου δεν έγινε με τον αντικαταστάτη του Φούντα, που ήταν σχεδόν "αόρατος" όσο έπαιξε.
Δυστυχώς αναγκάστηκε και ο γερο-Ιμπαγάσα να παίξει σε όλο τον αγώνα και να δούμε τώρα αν και αυτό έχει επιπτώσεις στη συνέχεια. 
Να επανέλθω στη διαιτησία. Τέσσερις φάσεις μύριζαν πέναλτι χθες που ο απαράδεκτος διαιτητής Παπαπέτρου δεν τις θεώρησε κολάσιμες. Η τέταρτη ήταν φανερή παράβαση και το είδαμε και στο γήπεδο και το διαβάζω και σε όλο τον Τύπο σήμερα. Για το διαιτητή αυτό θα ήθελα να πω ότι κάθε άλλο παρά άσχετος μου φάνηκε. Αυτά που δεν είδε και δεν έδωσε παραπέμπουν τις σκέψεις αλλού.  Όπως και το ότι ανέχτηκε την από το πρώτο λεπτό καθυστέρηση του αγώνα από το Βελλίδη χωρίς ούτε καν παρατήρηση εκτός από νεύματα. Και όχι μόνον από το Βελλίδη. Είναι φανερό ότι ο Πανιώνιος υφίσταται κάποιο πόλεμο και αυτός γίνεται πια έκδηλος και στο γήπεδο και όχι μόνον σε μέσα ενημέρωσης συγκεκριμένου επιχειρηματία, που προσπαθεί να δικαιολογεί την ανικανότητα του σαν ποδοσφαιρικός παράγοντας παρουσιαζόμενος σαν συνεχώς αδικούμενος και βρίσκοντας άλλοθι ... σε παράγκες και μαϊμούδες, Ας μην ακολουθήσουμε όμως το παράδειγμά του γιατί χαμένοι θα βγούμε. Ας κάτσουμε να δουλέψουμε πάνω στα σαφή αγωνιστικά προβλήματα που έχουμε και με ψυχραιμία και υπομονή να προσπαθήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. 
Και κάποιοι από μας ας μην έχουν εύκολο το γιουχάρισμα στην ήττα και ας θυμόμαστε όλοι ότι έχουμε χαμηλές προσδοκίες φέτος και το ξαναλέω υπομονή (ελπίζω κάποια που άκουσα χθες στο τέλος να ήταν για το διαιτητή και όχι για τους παίκτες, που αν μη τι άλλο στη μεγάλη πλειονότητα τους χθες προσπάθησαν).

Πανιώνος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Ν. Παπαδόπουλος, Τασουλής (85' Μασούρας), Παντίδος, Μπουμάλ (54' Φούντας), Πάνος, Γιάννου, Σιώπης, Γκίνη (80' Σμυρλής), Ιμπαγάσα, Κολοβός, Οικονόμου.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κρητικός (56' Χαρίσης), Ακόστα, Μανιάς (67' Σαπαλίδης), Στρούνα, Τσουκαλάς, Τσάβες (84' Ναδάλες), Λίλα.
 http://iwn1998.blogspot.gr/2014/10/blog-post_21.html

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ