"Έπρεπε να μπει στον νόμο Ορφανού" - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

"Έπρεπε να μπει στον νόμο Ορφανού"

"Έπρεπε να μπει στον νόμο Ορφανού"

Διαβάστε τι δήλωσε ο Δημήτρης Ζιγκερίδης στο ραδιοφωνικό PAOK24
Στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero 107,4 φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Ζιγκερίδης, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα "κόκκινα δάνεια" και το αν αυτό θα συμπεριλαμβάνει και την περίπτωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Ο ορκωτός λογιστής και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είπε χαρακτηριστικά:
Για το αν αισθάνεται πως χάθηκε ακόμα μία ευκαιρία: "Αυτό το περιμένα ως ένα βαθμό, αλλά δε περιμέναμε πως θα γίνει στην πρώτη φάση. Θα ενταχθεί ο ΠΑΟΚ στην κατηγορία των "κόκκινων δανείων"; Θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο επιχειρήσεις που έχουν χρέη προς το Δημόσιο; Είναι ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν. Αν δεν απαντηθούν, θα υπάρχει πρόβλημα. Έπρεπε ο ΠΑΟΚ να μπει στο νόμο Ορφανού. Αυτή ήταν μία από τις βασικές διαφωνίες μου με τη διοίκηση του Ζαγοράκη"
Για το αν είναι λογικό πως από το πρώτο νομοσχέδιο εξαιρέθηκαν οι μεγαλοοφειλέτες: "Μπορεί να υπήρξαν κάποιες επιφυλλάξεις από την Τρόικα. Μπορούσε όπως η περίπτωση του ΠΑΟΚ και άλλων επιχειρήσεων, να είχαν μπει σε μια άλλη κατηγορία και να έχουν συμπεριληφθεί στον προηγούμενο νόμο. Δεν ξέρω γιατί αυτό δεν έγινε. Αν δεν γίνει αυτή η ρύθμιση για τον ΠΑΟΚ, θα είναι προκλητική η απόφαση της Κυβέρνησης και θα μας βρει όλους μπροστά της.
Για το αν είναι δικαιολογημένος ο Ιβάν Σαββίδης που δεν ασχολήθηκε καθόλου με το νομοσχέδιο του 2010: "Είναι απολύτως δικαιολογημένος ο κ. Σαββίδης. Ήταν απαράδεκτο και δεν σύμφερε τον ΠΑΟΚ".
Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να "επιστρέψει" στον νόμο Ορφανού: "Όχι, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Το να μπούμε σε έναν νόμο που έχει ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2007, θα πρέπει να πληρωθούν αναδρομικά οι δόσεις συν τις προσαυξήσεις. Αν κάνουμε έναν πρόχειρο υπολογισμό, ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει ένα ποσό που μπορεί να φτάσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Δεν κερδίζουμε τίποτα. Ο νόμος Ορφανού ήταν πολύ καλός τότε για τον ΠΑΟΚ, όχι τώρα.
Ας θυσιαζόταν μια μεταγραφή. Έπρεπε να μπούμε στον νόμο Ορφανού, από τη στιγμή που είχαμε 20-22 χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας. Όταν το μπάτζετ του αγωνιστικού τμήματος έφτανε τα 14-15 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τους φόρους, δε θα ήταν πρόβλημα ένα ποσό της τάξης του 1 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως για την αποπληρωμή των χρέων.
Αυτός ο βραχνάς πρέπει να φύγει. Για το ότι δε μπήκαμε στο νόμο Ορφανού, τεράστια ευθύνη έχει η διοίκηση Ζαγοράκη. Το λέω και θα το ξαναλέω. Είμαι πάντως αισιόδοξος πως στο τέλος θα παίξει τον ρόλο της η πίεση. Πλέον ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι αγανακτισμένος και δικαίως. Αυτό που μου δίνει αυτή τη σιγουριά είναι πως δεν είδα αντίδραση από την πλευρά Σαββίδη. Ίσως να υπάρξει λύση μέσω του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια".

 http://www.paokmania.gr/stiles/mme/73118-eprepe-na-bei-ston-nomo-orfanoy

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ