Αγχώθηκε αλλά κέρδισε - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Αγχώθηκε αλλά κέρδισε


Ο Ηρακλής ξεπέρασε το εμπόδιο του Αετού  στο Ιβανώφειο κερδίζοντας με 76-66, πετυχένοντας την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα της Α2.

Οι κυανόλευκοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, όμως τα τρίποντα των φιλοξενούμενων κράτησαν κοντά στο σκορ την ομάδα του Αετού παίρνοντας φόρα, πράγμα το οποίο φάνηκε στο ημίχρονο, αφού ο Ηρακλής έμεινε πίσω με 37-40.

Το μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του Γιώργου Κυρούδη ήταν τα φάουλ του έμπειρου σεντερ Δημήτρη Δέσπου ο οποίος είχε τρία στο ημίχρονο. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Ηρακλής έχανε με 7 πόντους, αλλά κατάφερε με αρκετούς πόντους τα τελευταία λεπτά να μειώσει την διαφορά στους τρεις. Το αρνητικό ήταν οι 40 πόντοι που δέχτηκαν οι γηπεδούχοι, κάτι που βελτίωσαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Η βελτίωση του Ηρακλή ήρθε πάλι προς το τέλος της τρίτης περιόδου, αφού στα μέσα αυτής βρέθηκε πίσω στο σκορ με 43-51 με μεγάλο πρωταγωνιστή των φιλοξενούμενων τον Τσουγκαράκης ο οποίος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Αετού. Η αντεπίθεση του Ηρακλή είχε αρχίσει προς το 27' λεπτό, όταν και βελτίωσε την άμυνα του, αλλά και την επίθεση του, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι για την τέταρτη και τελευταία περίοδο.

Στο 35' λεπτό ο Ηρακλής βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 60-63,αλλά τα τρία απανωτά τρίποντα των παικτών των γηπεδούχων έφεραν τον Ηρακλή να προηγείται με 72-63. Μετά την ευστοχία των παικτών του Ηρακλή από τα 6.75 και την καλή άμυνα η νίκη δεν θα μπορούσε να χαθεί.

Για την ομάδα του Ηρακλή ξεχώρισαν οι, Κοθράς με 24 πόντους και Δέσπος με 15, ενώ για την ομάδα του Αετού ήταν οι, Τσουγκαράκης με 21 και Ροδοστόγλου με 9.

Οι κυανόλευκοι την επόμενη αγωνιστική παίζουν εκτός έδρας με τον Ερμή Λαγκαδά και θέλουν να πετύχουν την τρίτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, και την δεύτερη εκτός μετά την νίκη της πρεμιέρας.


Διαιτητές: Μπήτης (Μακεδονίας), Ταρενίδης (Μακεδονίας), Τσώνος (Άρτας)
Δεκάλεπτα: 23-22, 37-40, 54-55, 76-66
ΗΡΑΚΛΗΣ (Γ. Κυρούδης): Σταματόγιαννης, Μιχάλογλου 10 (1), Ονάσογλου 3 (1), Χρυσόπουλος 5, Αράπης 6 (2), Καραγκιολίδης 5 (1), Κοθράς 24 (3), Μήτσιαλος 2, Αποστολίδης 6 (2), Δέσπος 15
ΑΕΤΟΣ (Σ. Κατσούνης): Θεοδωράκος, Μιτσάκης 8 (1), Κουκούνιας 6, Βασδέκης 3 (1), Κόκκαλης 8, Βαρνάβας, Μόρφης 3 (1), Τοπάλης 7 (1), Μιχόπουλος 1, Ροδόστογλου 9 (1), Πέτρουλας, Τσουγκαράκης 21 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ