Ρομάνο: '' Είναι ντροπή να μην μπορούμε να παίξουμε'' - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ρομάνο: '' Είναι ντροπή να μην μπορούμε να παίξουμε''Η σειρά του Ρομάνο ήταν να μιλήσει στους εκπροσώπους του τύπου στην καθιερωμένη Media Day που γίνεται κάθε εβδομάδα από την ΠΑΕ Ηρακλής.

Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα που αφορούν την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά και δεν παρέλειψε να αναφερθεί για την διακοπή του πρωταθλήματος όπως και για την ζωή του στην Θεσσαλονίκη. Το παρών στην συνέντευξη του Ρομάνο έδωσε και ο γιος του.


Αρχικά ο ''Ντιέγκο''δήλωσε για τον νέο σταθμό της καριέρας τον Ηρακλή, και αν είναι όλα όπως τα περίμενε:'' Όταν το καλοκαίρι, έπαιρνα την απόφαση να έρθω στον Ηρακλή, βρήκα την ομάδα που ήθελα και περίμενα. Μια ομάδα καλή, οργανωμένη, μια μεγάλη ομάδα, όπως την είχα μάθει τόσα χρόνια, αν και είναι διαφορετικό να την ζεις από μέσα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, γιατί αυτός ο σύλλογος είναι παράδειγμα για όλη την Ελλάδα» τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός και σχετικά με την εικόνα της ομάδας πρόσθεσε: «Δουλέψαμε πάρα πολύ καλά στην προετοιμασία και εν’ συνεχεία κάναμε την δουλειά μας. Σιγα-σιγά φτιάξαμε πολύ καλά αποδυτήρια, ενώ αγωνιστικά θα το δείτε και εσείς μπορούμε και παραπάνω. Είναι ακόμη νωρίς, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε μέχρι τώρα''.

Σε ότι αφορά την αγωνιστική απραξία: ''Σίγουρα, αυτό που συμβαίνει δεν είναι καλό για κανέναν. Είναι ντροπή να μην μπορούμε να παίξουμε. Δεν είχαμε ποτέ στο μυαλό μας κάτι τέτοιο. Νομίζαμε ότι μετά το ρεπό θα αγωνιστούμε και πάλι, αλλά τώρα …περιμένουμε. Δεν ξέρουμε γιατί δεν παίζουμε και αυτό είναι ντροπή. Δεν είμαι από εδώ και δεν καταλαβαίνω τους λόγους, αλλά μπορώ να καταλάβω ότι πολύς κόσμος, όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές, δουλεύουν από το ποδόσφαιρο και αυτό που συμβαίνει δεν είναι καλό για κανέναν''.Ενώ πρόσθεσε ακόμα:''Έστω κι έτσι πάντως, ξέρουμε ότι πρέπει να γυρίσουμε πιο δυνατοί και ελπίζω να παίξουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, κάτι που θα είναι καλύτερο για εμάς. Κάθε μέρα κάνουμε τις προπονήσεις μας και περιμένουμε να αγωνιστούμε. Πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι έτσι ώστε μόλις μπούμε ξανά στο γήπεδο να κερδίσουμε ξανά''.

Για τον νέο πρόεδρο του Ηρακλή, Σπύρο Παπαθανασάκη: '' Γνώρισα τον πρόεδρο από κοντά. Μιλήσαμε δυο – τρεις φορές ακόμη, έχω καταλάβει την νοοτροπία του και σαφώς πιστεύω ότι μπορεί να κάνει καλύτερα τα πράγματα, όχι μόνο στον Ηρακλή, αλλά και γενικότερα στο ποδόσφαιρο. Φυσικά η Ελλάδα έχει ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά εξαρτάται από αυτούς το πόσο θέλουν να εμπλακούν με το άθλημα», ενώ για την προσπάθεια που κάνει ο ίδιος για την απόκτηση ελληνικού διαβατηρίου πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή, προσπαθώ να εξασφαλίσω την άδεια παραμονής κι από εκεί και πέρα θα προσπαθήσω για το ελληνικό διαβατήριο. Είμαι πολύ καλά εδώ, μακάρι να μείνω για πάντα και να προσφέρω στον Ηρακλή''.Όσον αφορά για την διαιτησία, ο Ρομάνο είπε: '' Αγωνιζόμαστε στη Football League, που είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι οι διαιτητές κάνουν λάθη, όπως κάνουμε και εμείς. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι από πίσω. Εκείνο που ζητώ είναι να μας προσέξουν πιο πολύ, γιατί είμαστε μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο''.

Για την παρουσία των δυο συμπατριωτών του (σ.σ. Περόνε-Μπαρτολίνι): '' Είμαι χαρούμενος να τους έχω μαζί μου. Όλοι ξέρουμε τι έχουν κάνει στην Ελλάδα και είναι και οι δύο πολύ καλοί άνθρωποι. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί περνάμε καλά και μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό''.Για το ρόστερ του Ηρακλή δήλωσε: '' Παλεύουμε κάθε μέρα για το καλύτερο. Ξέρουμε για παράδειγμα ότι ο Μανώλης είναι πολύ σημαντικός παίκτης, αλλά όπως το έκανε ο Λουκίνας όταν τον αντικατέστησε, όπως έγινε και στην δική μου περίπτωση όταν τιμωρήθηκα, το έκαναν και άλλοι παίκτες. Το καλό είναι ότι δεν εξαρτόμαστε από έναν παίκτη, αλλά από το σύνολο''.

Τέλος δεν μπορούσε να λείπει η ερώτηση για την παρουσία του κόσμου του Ηρακλή στα γήπεδα όπου κι αν αγωνίζεται η ομάδα. Ο Ρομάνο δήλωσε χαρακτηριστικά: ''Ο κόσμος μας δίνει περισσότερη ενέργεια και ξέρουμε ότι τον έχουμε μαζί μας. Τον χρειαζόμαστε παντού, για να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει''.

Επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ