βεζυρτζης - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

βεζυρτζης

Βεζυρτζής: «Τα είχαμε βρει με Γκάλη - Φάνη»
Ο Νίκος Βεζυρτζής μίλησε για όλα όσα αφορούν τον μπασκετικό αλλά και ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, έκανε αναδρομή στο ένδοξο παρελθόν του Δικέφαλου και αποκάλυψε ότι είχε συμφωνήσει με τον Νίκο Γκάλη.

Βεζυρτζής: «Τα είχαμε βρει με Γκάλη - Φάνη»
Άρχισα σαν έφορος μπάσκετ, μετά έγινα ειδικός γραμματέας στον σύλλογο και σε ηλικία 26 ετών έγινα έφορος ποδοσφαίρου, στην πολύ μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ. Με Κούδα, Σαράφη και τους άλλους, ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, άσχετα αν δεν πήρε τους τίτλους που άξιζε να πάρει. Έμεινα πολλά χρόνια ως έφορος ποδοσφαίρου και έφυγα, παραιτήθηκα δηλαδή, μόλις η διοίκηση πούλησε τον Κώστα Ορφανό στον Ολυμπιακό.
 
Εγώ ήθελα τον ΠΑΟΚ να αγοράζει παίκτες και να πρωταγωνιστεί, όχι να αποδυναμώνεται. Το γεγονος αυτό έφερε πόλεμο στην ομάδα λίγο αργότερα, όταν μια ομάδα παραγόντων ζητούσε από τον κ. Παντελάκη να κάνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας αλλά δεν το δεχόταν, έτσι με το 40% που είχε τότε ο Eρασιτέχνης ΠΑΟΚ ο κ. Παντελάκης απέρριπτε όλες τις σχετικές προτάσεις. Κάποια στιγμή μού ζήτησαν να μπω επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου για να πάρουμε τον ΑΣ ΠΑΟΚ και έτσι έγινε, κερδίσαμε τις εκλογές και άλλαξαν πολλά στον ΠΑΟΚ.
 
Έγιναν νέες διοικήσεις σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, στο ποδόσφαιρο ήταν να αναλάβουν ο κ.Καλαφάτης ή ο κ.Σαββίδης και αποφάσισα να δώσω την ομάδα στον κ.Καλαφάτη, που πήρε το πρωτάθλημα την ίδια χρονιά. Ως πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ είχα πολλές επιτυχίες (ήμουν υπεύθυνος για όλα τα τμήματα εκτός του ποδοσφαίρου) και μάλιστα πήραμε και το πρωτάθλημα κολύμβησης για πρώτη φορά. Στη συνέχεια αποφάσισα να πάω στο μπάσκετ και έκανα αγώνα για να μπορέσει η ομάδα να κάνει επιτυχίες και να έρθουν τίτλοι.

Ήταν μια τρελή εποχή τότε, υπήρχε η μεγάλη κόντρα με τον Άρη που έφερνε παίκτες, έφερνα κι εγώ, άλλες εποχές. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το μπάσκετ του ΠΑΟΚ κράτησε τότε τον κόσμο κοντά στην ομάδα και ενωμένο, καθώς το ποδόσφαιρο είχε πέσει σε παρακμή και ο κόσμος δεν πήγαινε στην Τούμπα. Ο Άρης είχε τότε Μιχαηλίδη και Ιωαννίδη και φυσικά Γκάλη, εμείς είχαμε τον Κατσούλη και τον Καλπάκη, ενώ το καλοκαίρι που ανέλαβα το μπάσκετ ο Άρης πήρε και τον Γιαννάκη. Αντέδρασα σπασμωδικά τότε και πήρα τους Σακελλαρίου (από τον Ηρακλή) και Γιατζόγλου (από Ολυμπιακό), αλλά ο Άρης είχε τα δύο υπερόπλα και τον Σούμποτιτς, εγώ βέβαια έπαιρνα ό,τι έβρισκα από τον ελληνικο χώρο καθώς δεν επιτρεπόταν ξένοι. Στη συνέχεια έφερα τον Κόρφα και την άλλη χρονιά ήρθε ο Πρέλεβιτς και έτσι ισορροπήσαμε την κατάσταση».




Διάβασε περισσότερα στο: Βεζυρτζής: «Τα είχαμε βρει με Γκάλη - Φάνη» | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ