ΙΒΑΝ ΑΛΛΑΞΕ ΜΥΑΛΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΙΒΑΝ ΑΛΛΑΞΕ ΜΥΑΛΑ

η εικόνα προφίλ του Xaris Stoikos
Σαν τώρα θυμάμαι την στιγμή που με ενημέρωνε ένας πολύ καλός μου φίλος ότι ο Ιβάν Σαββίδης φέρνει λεφτά από την Ρωσία μέσω Κύπρου χρήματα που θα καταλήξουν στο ταμείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και θυμάμαι να μου λέει τελειώσαν τα προβλήματα δεν θα χρειαστεί να κάνουμε τους λογιστές και τους νομικούς έρχεται αυτός που θα τα αναλάβει όλα θα πληρώσει και τα χρέη και μετά ποιος τον πιάνει τον ΠΑΟΚ.
Καθώς έφτασε η στιγμή που η πληροφορία αυτή έγινε και πράξη ίσως για πρώτη φορά και δεν υπερβάλω σκέφτηκα πως πλέον θα ασχολούμαστε μόνο με τα τυπικά αγώνες, μεταγραφές, καινούργιες εγκαταστάσεις, καινούργιο γήπεδο.
Δεν μπορούσα να με φανταστώ πόσο ανακουφισμένος είχα νοιώσει και πλέον έβλεπα τα πράγματα πολύ αισιόδοξα.
Όταν άρχισα να διαβάζω για να μάθω περισσότερα για το ποιος είναι ο Ιβάν Σαββίδης και ποιες είναι οι άλλες δραστηριότητές του κατάλαβα ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο πολύ σφιχτό οικονομικά και πως δύσκολα θα σπαταλούσε χρήματα για να κάνει απλώς το κέφι του και να ικανοποιήσει τον κόσμο ο οποίος διψούσε για διάκριση και για να δει στην ομάδα του παίκτες αξίας αναγνωρισμένους παγκοσμίως και να δει λίγο καλό ποδόσφαιρο. Να κατακτήσει και κάναν τίτλο που τόσο λείπει από την ομάδα. Τα πράγματα δυστυχώς δεν πήγαν όπως τα περίμενα.
Ο Ιβάν Σαββίδης είδε τον ΠΑΟΚ σαν καπνοβιομηχανία σαν μια ακόμη επιχείρηση όπως όλες οι άλλες και επειδή στις άλλες πέτυχε νομίζει πως έτσι θα τα καταφέερει. Αμ δεν είναι το ποδόσφαιρο τσιγάρα ούτε κρέας και το γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος.
Το καλοκαίρι έκανε μια συζήτηση με τον Άρνεσεν λίγο πριν έρθει ο Μπερμπάτοφ πολύ ενδιαφέρουσα λέγοντας στον Δανό να του πει κάποια πράγματα για το ποδόσφαιρο. Αυτός του απάντησε πως το ποδόσφαιρο είναι συναίσθημα και αν έχεις χρήμα ικανοποιείς τα συναισθηματά σου για να είσαι χαρούμενος με τα αποτελέσματα. Κι εκεί επάνω ο Σαββίδης είπε στον Άρνεσεν πως εμένα το συναίσθημά μου είναι να δω έναν πολύ μεγάλο παίκτη στον ΠΑΟΚ θέλω να πας και να κλείσεις τον Μπερμπάτοφ γίνεται? Τα υπόλοιπα είναι γνωστά ήρθε ο Βούλγαρος και χάρηκε ο μεγαλομέτοχος. Έλα όμως που εμένα αυτό με προβλημάτισε και δεν μου έκατσε καλά.
Το ποδόσφαιρο πέρα από συναίσθημα είναι και οργάνωση και θέλει και γνώση δεν μετράνε μόνο τα λεφτά. Ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος έχει πει πριν λίγο καιρό πως τα χρήματα που έχει βάλει ήξερε που πηγαίνουν και πως ακόμη έχει πολλά να βάλει για να κάνει μια γερή βάση στον ΠΑΟΚ. Αν είναι να περιμένω να βάλει άλλα τόσα για να ικανοποιεί τα συναισθήματά του πρέπει κάποιος να του πει πως αυτό δεν γίνεται και πως ο κόσμος δεν θα το αφήσει έτσι.
Είναι σχεδόν σίγουρο πως υπάρχουν καλοθελητές που θέλουν τον ΠΑΟΚ χάλια για να έχουν αυτοί δουλειά και μάλιστα έμαθα πρόσφατα και για κάτι περίεργες συναντήσεις με το ''βουνό'' και πως από τότε είναι η αλήθεια βλέπω και ακούω ωραία πράγματα στην πόλη μας. Άσε που έτσι έχουν πιο μεγάλη ακροαματικότητα και πουλάνε πιο πολλές εφημερίδες. Δυστυχώς το κακό στον ΠΑΟΚ πουλάει πιο πολύ από το καλό.
Και κάτι τελευταίο για τον κόσμο της ομάδας που βρέθηκε εχθές στο γήπεδο. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα ακούγοντας μια μερίδα να φωνάζει κατά του μεγαλομετόχου και της ΠΑΕ και την ίδια στιγμή το υπόλοιπο γήπεδο να κράζει αυτούς που έβριζαν. Ρε παιδιά μην τρελένεσται ο ΠΑΟΚ έχει αντιπάλους ''εχθρούς'' δεν χρειάζεται να γίνεται και αναμεταξύ μας χαμός μια φορά βαλτε το ΠΑΟΚ πάνω απ όλα στην κυριολεξία μην βάζετε το εγώ σας και προπαντώς μην τρυπάτε την ομάδα έχει τα δικά της προβλήματα μην δημιουργούμε κι άλλα. Κλείνοντας θα πω κάτι για τον προποητή μας. Αν φύγει ο Τούντορ σημαίνει πως θα φύγει κι ο Άρνεσεν υπάρχει ρήτρα στα συμβόλαιά τους πως αν ο Σαββίδης θέλει μέχρι την 1η Μαρτίου μπορεί να τους διώξει αν η ομάδα δεν είναι στους στόχους της ενώ αν περάσει αυτή η ημερομηνία και είναι ακόμη εδώ τότε θα ανανεωθούν αυτόματα για 2χρόνια του Τούντορ και για 3 του Άρνεσεν.
Υ.Γ1 Πρέπει επιτέλους να επικρατήσει λογική και να μην αρχίσουν να πλακώνονται ο ένας με τον άλλον.
Υ.Γ2 Αν φύγει ο Σαββίδης εγώ λογιστής δεν ξαναγίνομαι.
Υ.Γ3 Σαββίδη άσε κι έναν που ξέρει από ποδόσφαιρο να λκειτουργήσει ατόνομα κι αν δεν τα καταφέρει διώξτον
Υ.Γ 4 Όποιος ζητάει να φύγει ο Σαββίδης και να πάει η ομάδα στην Γ εθνική να βάζει και ονοματεπώνυμο αλλιώς είναι τρύπημα και ο κόσμος τρώει το τυράκι.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ