Euro 2016: Φόβος και τρόμος οι «επίλεκτοι» Ρώσοι χούλιγκαν - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Euro 2016: Φόβος και τρόμος οι «επίλεκτοι» Ρώσοι χούλιγκαν

Σαν «Δαμόκλειος Σπάθη» επικρέμαται πάνω από την Εθνική ομάδα της Ρωσίας η απειλή του αποκλεισμού από τη συνέχεια του Euro 2016, σε περίπτωση που οι οπαδοί της υποτροπιάσουν και προκαλέσουν νέα επεισόδια, όπως εκείνα του περασμένου Σαββάτου σε συγκρούσεις με Άγγλους οπαδούς στο παλιό λιμάνι της Μασσαλίας.

η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε σήμερα την αποβολή της Ρωσίας, σε περίπτωση υποτροπής των υποστηρικτών της, από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επιβάλλοντας ταυτόχρονα στη Ρωσική Ένωση Ποδοσφαίρου πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

ο Σπρίγκιν, ο οποίος είναι υποστηρικτής της Ντιναμό Μόσχας, φέρεται να δουλεύει στο πλευρό του Ιγκόρ Λεμπέντεφ, του αντιπροέδρου του ρωσικού Κοινοβουλίου, ο οποίος χθες κάλεσε τους οπαδούς της Ρωσίας να συνεχίσουν τα επεισόδια στις γαλλικές πόλεις όπου διεξάγονται οι αγώνες του Euro 2016.
Οι Ρώσοι «Ultras»
Ποιοι είναι όμως οι «πρωταγωνιστές» των επεισοδίων, οι Ρώσοι χούλιγκαν, μέλη του ευρύτερου κύκλου οργανωμένων οπαδών Ultras, που σπέρνουν τον φόβο και τον τρόμο με την εμφάνισή τους σε ποδοσφαιρικούς αγώνες;

Σε αντίθεση με τους συνήθως μεθυσμένους Βρετανούς χούλιγκαν, οι Ρώσοι είναι οι χειρότεροι χούλιγκανς που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κόσμος του ποδοσφαίρου. Εμφανίζονται στις κερκίδες να τραγουδούν κομμάτια με ρατσιστικούς στίχους, κρατούν πανό με συνθήματα των νεοναζί και εξαπολύουν βίαιες επιθέσεις εναντίον των οπαδών των αντίπαλων ομάδων.

Η προέλευση των Ultras οφείλεται στο θαυμασμό για τις βίαιες συμμορίες του ποδοσφαίρου που δημιουργήθηκαν στην Βρετανία και την Ιταλία τις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Αντιπροσωπεύει το ευρύτερο όνομα «ultra-fanatical support», που περιλαμβάνει υποστήριξη μιας ομάδας σε βαθμό που ξεπερνά ακόμα και το «καθιερωμένο βρίσιμο» μεταξύ οπαδών, φτάνοντας μέχρι ακραία σημεία βίας. 

Όμως, τώρα οι ειδικοί έχουν εκφράσει φόβους ότι με την χρηματική στήριξη της ρωσικής κυβέρνησης, οι Ρώσοι Ultras αποτελούν πραγματική απειλή για το Euro 2016.

πηγη
http://www.protothema.gr/sports/article/587000/poioi-einai-oi-ultras-oi-rosoi-houligans-pou-spernoun-ton-tromo-sto-euro-2016/

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ