Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΜΑ ΟΧΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ, ΤΟ ''ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΡΕΠΕΙ'', ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΜΟΥΡ ΚΑΙ...ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ...ΠΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΜΑ ΟΧΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ, ΤΟ ''ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΡΕΠΕΙ'', ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΜΟΥΡ ΚΑΙ...ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ...ΠΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!




Σίγουρα η κληρώσεις του Champions League και του Europa League το μεσημέρι ήταν για όλα τα γούστα! Οπαδοί, προπονητές, παίκτες, ιδιοκτήτες ομάδων μα...και δημοσιογράφοι έχουν βγάλει πολλά συμπεράσματα και έχουν λίγο-πολύ μία εικόνα για τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων. Ιδού η δική μου εικόνα και οι πιθανότητες μου -που αν και νωρίς- οι οποίες ''κλείδωσαν'' στο δικό μου μυαλό. Τις μοιράζομαι μαζί σας και περιμένω και τις δικές σας! Αρχίζω με τους 2 -υποτίθεται, στο χορτάρι ή στη πραγματικότητα- κερδισμένους στην κλήρωση. Βάσει μικρότερης αξίας των πιθανών αντιπάλων περισσότερο. Ας αρχίσω από τον Παναθηναϊκό, του οποίοιυ του ''χαμογέλασε'' η μοίρα, από την άλλη όμως, ένας αναπάντεχος αποκλεισμός θα φέρει τα πάνω-κάτω στο τριφύλλι!


   Αν παρουσιαστεί σοβαρός ο Παναθηναϊκός θα περάσει! Είτε με την ΑΪΚ παίξει είτε με την Europa cf εφόσον κάνει την ανατροπή στον επαναληπτικό του 1-0. Για τον ΠΑΟ θα παίξει σημαντικό ρόλο(περισσότερο από τους άλλους τέσσερις) ο σχεδιασμός του προπονητή του! Αν σοβαρεύτηκε ο Στραματσόνι και κατάφερε να δώσει μια ταυτότητα στην ομάδα, δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Ούτε η ομάδα  των ερασιτεχνών από το Γιβραλτάρ αλλά ούτε η ΑΪΚ(Την οποία απέκλεισε με 2 νίκες πέρυσι ο Ατρόμητος[!!!] ) έχουν Εμενίκε, ώστε ν' αφήνει τον Ιβάνοφ 7 μέτρα πίσω στο σπριντ...Αν καταφέρουν οι πράσινοι να αποκλειστούν, θα είναι ακόμη  μια  παταγώδης  αποτυχία, χειρότερη από την περσινή. Πηγαίνει υποψιασμένος τώρα και με... Λεντέσμα, το 40% του να δώσει ο ''Ινδιάνος'' αρκεί. Οι Σουηδοί πάντως θα τα δώσουν όλα! Δεν έχουν να χάσουν κάτι. Στα συν τους ότι έχουν να χάσουν από τον Απρίλιο σε πρωτάθλημα, φιλικό ή ευρωπαικό παιχνίδι. Επίσης όταν σκοράρουν εδώ και καιρό, γίνεται συνήθως στα πρώτα δεκάλεπτα των 2 ημιχρόνων. Εκεί πρέπει να δώσει βάση ο Ιταλός κόουτς. Αν το ξεκίνημα των 2 αγώνων θυμίζει...περσινά ξινά σταφύλια τότε.... Μόνο ένας συμπαγής και καλά δουλεμένος Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει μια αν όχι εύκολη, χωρίς καρδιοχτύπια πρόκριση ... 65% πρόκριση - 35% αποκλεισμός
    Για τους υπόλοιπους τέσσερις, μόνο ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες πιθανότητες από τον πιθανό αντίπαλο του. Αν παίξει με την Σέριφ θα είναι αρκετά εύκολο το έργο του! 90%-10%. Με την Xάιφα ξεκίνησαν δυνατά οι Μολδαβοί(και παλιοί... ευχάριστα γνώριμοι των πειραιωτών) με συνεχείς πλαγιοκοπήσεις, προηγήθηκε χάρη στον... αστείο τερματοφύλακα της Χαποέλ και κατόπιν ''πήρε μπροστά'' η...αμυντική της τακτική. Η ''ρωμαϊκή πάλη''! 3 πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων! Τα 2 στο...τζούντο ήταν σίγουρα ippon! Τα 2 έβαλαν οι παίκτες της Χαποέλ! Επικίνδυνη ομάδα από τα πλάγια(τουλάχιστον με αντίπαλο τους Ισραηλινούς),καθώς διαθέτει και ψηλούς επιθετικούς που, περιμένουν ''ζεστές-ζεστές'' τις καλές σέντρες .Δύσκολα όμως θα καταφέρει να βάλει ''εμπόδια'' στους ερυθρόλευκους! Οι αμυντικοί της...δίνουν την πρόκριση στον Ολυμπιακό... εν ολίγοις που, λέει και ο Μανώλης Γαβαθιώτης!
    Ο οποίος, γιατί δεν βρέθηκε στο στόχαστρο του ΠΣΑΤ; Αποκαλούσε ''κλόουν'' τον Ιβάν Σαββίδη σε πολλά του άρθρα και επίσης στοχοποιούσε δημοσιογράφους...έστω με τον τρόπο του! Άσχετο με το άρθρο, αλλά νομίζω πως, αυτοί που... τιμωρήθηκαν -Ειδικά ο ένας. Καλός δημοσιογράφος, καλό παιδί, είχε κινδυνεύσει μάλιστα πέρυσι στην Κροατία σε αγώνα του Ολυμπιακού- κρίθηκαν υπερβολικά σε σχέση με πρωτοκλασάτους συναδέλφους τους στο ίδιο Μέσο!
   Πηγαίνοντας ξανά στα αγωνιστικά, αν κρατήσει το σκόρ του πρώτου αγώνα η άκρως εντυπωσιακή όσον αφορά την ταχύτητα της Χάποελ Μπερ Σεβά, την οποία είδα προχθές στο 3-2 και σ' ένα παιχνίδι τον Μάϊο με την Μακάμπι Χάιφα αν θυμάμαι καλά, σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Με τους Ισραηλινούς το 90%-10% πέφτει σε...70%-30% ! Γρήγορη ομάδα, ''ζημιάρα''! Με αμυντικούς επίσης...ζημιάρηδες βέβαια! Ειδικά τα ακραία της μπακ! Ηγέτης της και καλύτερος την Τρίτη ο αρχηγός της και ένας σταρ του ποδοσφαίρου στο Ισραήλ. Ο Μπαντάρ, και το θηρίο ο Όγκου που κάνει καλή δουλειά από την μέση και μπροστά! Μεγάλο πλην οι τερματοφύλακες της! Αν ο Βίτορ(πρώην κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ) προλάβει να βάλει αυτή την άμυνα σε μία σειρά, ίσως το 70%-30% να γίνει 65%-35%! Μην...κατέβω 3-4 μονάδες ακόμη, ενθυμούμενος, την καυτή και πάντα γεμάτη της έδρα και το 3x3 στα φιλικά της επί Πολωνικού εδάφους!
    
   Ας πάμε στον σεντονάτο ΠΑΟΚ τώρα. Από πάρα πολλούς διάβασα και άκουσα μετά το μεσημέρι, να παρουσιάζουν τον ΠΑΟΚ ως ''άτυχο'' στην κλήρωση για τον προκριματικό του Champions League! Για τον Δικέφαλο δίνω αρχικά τα ποσοστά μου. 55% αποκλεισμός-45% πρόκριση! Είναι 2 παράμετροι που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν. Η μία υπέρ και η άλλη κατά της ομάδας του Ίβιτς. Κατά του ΠΑΟΚ(που στην προηγούμενη προσπάθεια του έχασε για λίγο την πρόκριση από αυτή την ομάδα...εργοστάσιο παικτών) είναι εκείνη η συγκυρία της τελευταίας αγωνιστικής του Ολλανδικού πρωταθλήματος πριν 2,5 μήνες, όπου ο ''Αίαντας'' έχασε το πρωτάθλημα από την Ντε Γκράαφσαπ! Σίγουρα αυτό το τεράστιο σοκ, έχει αφυπνίσει στο full την ιστορική αυτή ομάδα και ένας αποκλεισμός τώρα θα είναι καταστροφή, οπότε οι Ολλανδοί θα μπουν με το...μαχαίρι στα δόντια! Υπέρ του δικεφάλου είναι οι συνέπειες αυτού του σοκ! Διότι έφερε αλλαγές, με πιό σημαντική αυτή του προπονητή. ''Έκλεισε'' ο μεγάλος κύκλος του Ντε Μπούρ και ''άνοιξε'' ένας νέος για έναν άλλο προπονητή με μεγάλες περγαμηνές, μα χωρίς μεγάλες παραστάσεις! Το +5% το παίρνει μόνο και μόνο ο Άγιαξ γιατί τα τελευταία χρόνια μας έχουν στην ''σφαλιάρα'' οι Ολλανδοί, ως Έλληνες....

   Το +5% σίγουρα θα το πάρει και η Άαλκμαρ για τον ίδιο λόγο! Μα η διαφορά είναι σαφώς μεγαλύτερη... Εξαιρετικός χθες ο ''Άγιαξ της Ηπείρου''! Έδειξε πανέτοιμος, χωρίς να δώσει στους Νορβηγούς καμία ελπίδα για κάτι καλύτερο. Αν δεν ''αυτοκτονήσει'' στον επαναληπτικό με τους Βίκινγκς της Οντ(με τίποτα) θα βρει απέναντι του μία ομάδα τρεις φορές καλύτερη από τους συμπαθείς Σκανδιναβούς! Η Άαλκμαρ τελείωσε με το πόδι στο...γκάζι την χρονιά και με Γόουτ-Ραλφ σε καταπληκτική κατάσταση είναι το μεγάλο φαβορί. Πάντα όμως καλό είναι να κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως, ο...πρωτάρης έχει καταφέρει πολλές φορές στο ποδόσφαιρο να ''πετάξει'' έξω το γκράντε φαβορί! Ρεαλιστικά, πιστεύω πως, αυτό το ζευγάρι είναι στο 75%-25% υπέρ των Ολλανδών(με το + 5 της...σφαλιάρας μέσα)

   Τα πολύυυυ δύσκολα ήρθαν για την ΑΕΚ του Τιμούρ Κετσπάγια! Η Ενωση έδειξε στο πρωτάθλημα μέρος της δυναμικής της και ειδικά στα ντέρμπι! Επίσης η εύκολη νίκη της στον τελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, της έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ούτε ένας πλέον θυμάται την άσχημη περιπέτεια της! Η Σεντ Ετιέν είναι όμως από άλλο ανέκδοτο! Πιο... επιτυχημένο από αυτό της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Τελείωσε με ήττες το πρωτάθλημα, αφού βέβαια πρώτα είχε προηγηθεί ένα μπαράζ καλών εμφανίσεων! Εδώ τι να προτοθαυμάσεις; Μονέ- Πακέ, τον...ισόβιο αρχηγό Περίν, τον Ρού που ο ερχομός του από την Λιλ μόνο σε καλό βγήκε, τον Κλεμάν ή τον εξαιρετικό Ρουφιέ κάτω από τα δοκάρια με τις...εξωγήινες επεμβάσεις του(και τις..γκαφούλες του βέβαια). Ομάδα που τρέχει την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση όπως αυτή θέλει! Η πυγμή και μόνο της ΑΕΚ την περασμένη σεζόν και η...παρουσία της στα ντέρμπι θα της δώσει ένα +5% και θα φέρει τους Γάλλους στο 70%-30%!

  Μπορεί να πέσω εντελώς έξω, να έρθουν τα πάνω-κάτω και να εκπροσωπήσουμε την χώρα μας στην Ευρώπη με 5 ομάδες!
Δύσκολο εεε;
                                                                                                                                                 Θ.Κ.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ