ΤΟ ''ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ'' ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΖΙ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ''ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ'' ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΖΙ

ΤΟ ''ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ'' ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΖΙ

Τα τελευταία χρόνια στα γήπεδα της χώρας, παρατηρούμε ένα δυσοίωνο φαινόμενο, αυτό του φασισμού.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη το ''αυγό του φιδιού'' στις εξέδρες, εμφανίστηκε την δεκαετία του 70'. Πολλές ομάδες άφησαν το ''μαύρο'' να γεμίσει τα πέταλά των οργανωμένων, χωρίς καμία αντίσταση. Ίσα ίσα έβαλαν τους φασίστες από την ''πόρτα'' και όχι από το ''παράθυρο''. Θεώρησαν πως πρέπει ν' αναμείξουν τους θιασώτεςτων...ηττημένων της Ιστορίας με την πλειοψηφία οργανωμένων που, κάθε αλλό παρά εθνικοσοσιαλιστικές τάσεις είχαν.
Το ποδόσφαιρο ως ο ''βασιλιάς των σπορ'', ήταν αυτό που επλήγη συντριπτικά. Κάποιες διοικήσεις των ομάδων υποδέχτηκαν νοσταλγούς του Χίτλερ, οι οποίοι μόνο για το άθλημα δεν ενδιαφέρονται. Η παρουσία τους είχε έναν και μοναδικό σκοπό. Να ''δηλητηριάσουν'' με φωνές, ρατσιστικές ιαχές, επαίσχυντα πανό και υψωμένα χέρια στο ύψος του ώμου.
Οι χώρες που επλήγησαν αρχικά από αυτή την ''βδέλα'', ήταν αυτές που υπέφεραν από, αυτό το αισχρό και εγκληματικό καθεστώς. Πρώτη και...καλύτερη η Ιταλία του Μουσολίνι, η Ισπανία του Φράνκο και φυσικά Γερμανία του Χίτλερ. Αργότερα μετά την πτώση του Κομμουνισμού ακολούθησαν, η διαιρεμένη Σοβιετική Ένωση και το ''παζλ'' της Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Δηλαδή, η Ρωσία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Τσεχοσλοβακία, η Ουκρανία, η Κροατία(του σφαγέα Πάβελιτς, ο οποίος μέχρι και σήμερα έχει δεκάδες χιλιάδες οπαδούς θαυμαστές!!!), η Βοσνία, η Σλοβενία, η Σερβία του Τίτο, η Αλβανία του Χότζα, η Βουλγαρία κ.α.
Δεν θα μπορούσαν να λείπουν η Ολλανδία, η -ουδέτερη κατα τ' άλλα- Ελβετία, η Αυστρία και τα Σκανδιναβικά κράτη, τα οποία επισήμως κράτησαν -κυρίως- μία ''πλαστή''- ουδέτερη στάση στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο αφού, υποδέχτηκαν τους ναζί με ζητοκραυγές και... καταιγισμό λουλουδιών τα Γερμανικά τανκς (σσ Όπως και 3-4 Κράτη από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια)

 Ήταν δεδομένο πως, λίγα χρόνια μετά, η σιχαμερή αρρώστια του ναζισμού ''χτύπησε'' και χώρες που υπέφεραν από το Γ' ΡΑΙΧ. Όπως η Γαλλία, η Αγγλία, το Βέλγιο, και...η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο( Η τελευταία υπέφερε από τους Εγγλέζους και αργότερα από τους Τούρκους)
Η UEFA δεν έλαβε σοβαρά υπόψιν την μάστιγα των νεοναζί που, γέμιζαν ολοένα και περισσότερο τις εξέδρες, την δεκαετία του 90' και την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα με, νοσταλγούς του ''τέρατος'' με αποτέλεσμα να ξεφύγει τελείως(σε κάποιες χώρες η κατάσταση). Όταν δεν κόβεις την μπάλα σε αθλητές-ντροπή όπως ο Ντι Κάνιο, είσαι και εσύ(σσ UEFA) συνένοχος.

Η Λάτσιο ήταν η πρώτη που, έδειξε τον δρόμο. Δεν ήταν άλλωστε τυχαία, η ομάδα που υποστήριζε ο ψυχασθενής-φασίστας Μπενίτο Μουσολίνι. Εδώ και 80 περίπου χρόνια η πλειοψηφία των οπαδών( Όχι μόνο Ιταλών, η Λάτσιο έχει οπαδούς παντού) της ''γαλάζιας πλευράς'' της Ρώμης, έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους εκατοντάδες φορές. Με ρατσιστικά συνθήματα και κραυγές εναντίον μαύρων ποδοσφαιριστών( Ακόμη και με την φανέλα της ομάδας τους) και με πανό στην κερκίδα, γεμάτα σβάστιγκες και ρατσιστικά-ξενοφοβικά μυνήματα. Ο εμβληματικός και αιρετικός πρόεδρος τον Λατσιάλι, Κλαούντιο Λοτίτο στάθηκε πολλές φορές απέναντι στους οπαδούς της ομάδας του, τολμώντας μάλιστα μετά από αγώνα για την Serie A να ζητήσει την απαγόρευση εισόδου σε αυτούς που προσέβαλαν διαρκώς, την έννοια του ανθρωπισμού και του fair play. Δυστυχώς δεν κατάφερε και πάρα πολλά...
Σχεδόν σε όλα τα πέταλα των γηπέδων της γειτονικής χώρας, υπάρχουν φασιστικές συμμορίες οι οποίες μάλιστα, εμπλέκονται και με άλλες ομορφιές. Όπως εμπορία ναρκωτικών , συμβόλαια θανάτου και...σχέσεις στοργής με την μαφία. Τα βήματα των οπαδών της Λάτσιο ακολουθούν κυρίως, αυτοί της Ελλάς Βερόνα μα, και των περισσοτέρων clubs.
Εξαίρεση ελάχιστες ομάδες , όπως η Ρόμα και η Λιβόρνο.
Ως μεμονωμένο γεγονός μπορούμε να δούμε το εξής παράδοξο. Τους οπαδούς της Λάτσιο να, αποθεώνουν τον Τζίτζι Μπουφόν, στις αναμετρήσεις με την Γιουβέντους( Όπως και τον Μιχαίλοβιτς όπου τον βρίσκουν). Φυσικά υπάρχει...φωτιά στο θέμα! Ο τερματοφύλακας των Μπιανκονέρι έχει εκφράσει τις...προτιμήσεις του εδώ και χρόνια. Ούτε εδώ η UEFA πήρε θέση.
Πάμε στα δικά μας τώρα. Ο ισχυρότερος σύνδεσμος που έχει ταχθεί υπέρ του φασισμού ''ζεί'' στο Καραϊσκάκης. Δεν είναι άλλος από τον Misfits. Δεν είναι κρυφό πως, ο συγκεκριμένος ...φορέας μίσους, αποτελείται -κυρίως- από μέλη της ΧΑ.

 Δεν είναι λίγες οι φορές, που το Καραϊσκάκης έχει γίνει διεθνώς ρεζίλι(σσ Όπως πρόσφατα και το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη, στον αγώνα βόλεϊ με την Γαλλική Τουρ. Οι ιαχές μαιμούς εναντίον αθλητή της φιλοξενούμενης ομάδας, σόκαραν το παγκόσμιο -ειρηνικό- στάτους του αθλήματος), κυρίως με την περίπτωση του Τζιμπρίλ Σισέ.
Αλήθεια η Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κα. Τσιλιγκίρη τι θεωρεί πιο σημαντικό; Την κατοστάρα στο μπάσκετ;
Στις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες, υπήρξαν στο παρελθόν κάποιες φασιστικές κλίκες, οι οποίες πλέον έχουν μεταμορφωθεί σε επίπεδο παρέας ή έχουν εξαλειφθεί. Ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ, είχαν την ΝΟΠΟ και την ΤΟΦΑ αντίστοιχα, οι οποίες πλέον δεν υφίστανται. Κάποια ''σταγονίδια'' μπορεί να υπάρχουν ακόμα αλλά, φροντίζει η μεγάλη μάζα των οργανωμένων να τους διώχνει κακήν κακώς
 Στον ΠΑΟΚ και στην θύρα 4 αλίμονο αν κάποιος εκδηλώσει ναζιστικά/φασιστικά πιστεύω! Ασπρόμαυρο...φίδι που τον έφαγε. Σίγουρα θα υπάρχουν νοσταλγοί μα, φροντίζουν για το καλό τους να, κρατούν το στόμα τους κλειστό. Όχι ότι δεν είναι πολιτικοποιημένοι οι οπαδοί του δικεφάλου του βορρά, κάθε άλλο. Όμως δεν έχουν τάσεις ολοκληρωτισμού και όπως αναφέρεται πιο πάνω, όσοι έχουν κρατούν το στόμα τους κλειστό.

Ανησυχία προκαλεί εδώ και πολλά χρόνια, η αδελφοποίηση Ελληνικών ομάδων με άλλων χωρών, οι οποίες είναι ''πιστοποιημένες'' για τα φασιστικά τους πιστεύω.
Τέλος η Κύπρος! Φασιστικά σύμβολα, συνθήματα ναζιστικά και αιματοχυσίες είναι συχνότατα φαινόμενα. Οι πολιτικές διαστάσεις που έχει πάρει το ποδόσφαιρο, εδώ και δεκαετίες, έχει φέρει το άθλημα σε οπαδική ανυποληψία.
Θάνος Κασάπης


  •  







ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ