ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ; - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ;

 Ακόμα ένα ντέρμπι στην Ελλάδα σημαδεύτηκε και στιγματίστηκε στο νου του Έλληνα φιλάθλου αλλά και Παγκοσμίως, όχι για τα όσα έκαναν οι δυο ομάδες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά για όσα διαδραματίστηκαν με τον Ιβάν Σαββίδη και τους «μπράβους» του.

   Η «μπούκα» του προέδρου του ΠΑΟΚ, σίγουρα είναι κάτι που είδαμε για πρώτη φορά σε Ελληνικό γήπεδο, όπως επίσης και το όπλο που είχε στο πίσω μέρος του παντελονιού του. Το συγκεκριμένο γεγονός μαυρίζει ακόμα περισσότερο το Ελληνικό ποδόσφαιρο, παρότι φέτος είχαμε δει να γίνεται έστω και από μακριά κάτι διαφορετικό. Βλέπαμε ένα πρωτάθλημα με διαφορετικούς πρωταγωνιστές για τον τίτλο, που στο μεγαλύτερο του μέρος κέρδιζε όποιος έπαιζε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 

Τα λάθη ή τα υποτιθέμενα λάθη είχαν περιοριστεί στο ελάχιστο και όλοι έπαιρναν κάποια σφυρίγματα, χωρίς να φαίνονται κάποιες συγκεκριμένες διακρίσεις για κάποιες ομάδες όπως τα προηγούμενα χρόνια. Η ΑΕΚ μπορεί απ’ όλο αυτό να είχε πάρει τα λιγότερα σφυρίγματα υπέρ της, αλλά είχαν περιοριστεί και τα κατά της, καταφέρνοντας με το πολύ καλό ποδόσφαιρο που παίζει, που το έχει παραδεχτεί η μεγαλύτερη μερίδα αντιπάλων της σε Ελλάδα και Ευρώπη, να βρίσκεται στη διεκδίκηση του τίτλου.
 Φτάνοντας σε ένα ντέρμπι που ουσιαστικά θα έκρινε τον τίτλο, οι μάσκες έπεσαν και φάνηκαν οι προθέσεις κάποιων για το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η απαράδεκτη είσοδος του Σαββίδη, μετά απ’ την ακύρωση του γκολ του ΠΑΟΚ που υποδείχτηκε οφσάιντ, δείχνει προθέσεις άσχημες για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, που αντί να αφήσει πίσω της το μαύρο παρελθόν των τελευταίων 20 ετών, αντιθέτως δείχνει ότι απλά άλλαξαν τα ηνία των ανθρώπων του ποδοσφαίρου.


Το «ή εμείς ή κανείς» είναι μια άλλη συζήτηση που και πάλι δεν μπορούμε να καταλάβουμε από πού και ως που προκύπτει να το επαναλαμβάνουν και να το κάνουν «μότο» τους την εφετινή χρονιά στον ΠΑΟΚ. Το ερώτημα είναι μήπως τους το έχουν υποσχεθεί και εμείς δεν το γνωρίζουμε; Πιθανόν, αν συμπεράνουμε απ’ την αλλαγή της απόφασης στη μια η ώρα το βράδυ του Σαββάτου, με τους Θεσσαλονικείς να χάνουν μόνο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στα χαρτιά.

 Άραγε έχουμε πιάσει πάτο σαν Ελληνικό πρωτάθλημα και ποδόσφαιρο, ή μήπως έχει παρακάτω και δεν το βλέπουμε; Ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες, εκεί θα φανεί…

Κώστας Κοσικίδης/ Ρεπορτάζ ΑΕΚ (Αθλητική Γνώμη, ΑΕΚ1924.gr)

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ