Ζουράρις: «Το βαθύ κράτος του Λεκανοπεδίου ζει ακόμη!» - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ζουράρις: «Το βαθύ κράτος του Λεκανοπεδίου ζει ακόμη!»

Στον «FAIR PLAY FM 96,1» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και ένθερμος φίλος του ΠΑΟΚ, Κώστας Ζουράρης, ο οποίος μίλησε για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, την τιμωρία του Ολυμπιακού, τα περσινά γεγονότα στο πρωτάθλημα, για την Νέα Τούμπα και τον Ιβάν Σαββίδη αλλά για το Σκοπιανό.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Όπως κάθε χρόνο δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Πριν 1,5 μήνα με Ελληνική διαιτησία βρέθηκαν ανύπαρκτα οφσάιντ όπως με τον Πανιώνιο που παραλίγο να έχουμε αλλοίωση αποτελέσματος. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να επιμείνει να ζητάει για όλα τα παιχνίδια ξένη διαιτησία, με ξένους δεν έχει χάσει βαθμό με ξένη διαιτησία. Αν χάνει βαθμό με ξένη διαιτησία θα φταίει εκείνος αλλά με ελληνική μπορεί να μην τον βαραίνει η απόδοση του».
Για την τιμωρία του Ολυμπιακού:
«Συνεχίζει να εξακολουθεί το βαθύ κράτος του ΠΟΚ. Θυμάστε πως έχασε ο Ηρακλής το 1947 έχοντας να κερδίσει δύο αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος και τον μηδένισαν στον τελευταίο αγώνα για να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Λένε ότι συνολικά με πρωταθλήματα και κύπελλα έχουμε χάσει 17 τίτλους με εξωγενείς παράγοντες. Εξήντα χιλιάδες ευρώ για μία περίπτωση ίδια με την ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ πέρυσι. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ζητήσει αντικατάσταση αυτών που εκδικάζουν τέτοιες υποθέσεις».
Για τα περσινά γεγονότα στο πρωτάθλημα:
«Πέρσι μας αφαίρεσαν οκτώ βαθμούς στα χαρτιά. Όταν έφυγε η ΑΕΚ από το γήπεδο και ο διαιτητής έτρεξε στην σέντρα αλλά μετά ξαναμπήκαν, ήταν αφαίρεση στα χαρτιά αυτό που είχαμε κερδίσει στο χορτάρι. Πρέπει να κάνει ανακοίνωση από τον ΠΑΟΚ και κακώς που δεν έχει κάνει ακόμα. Το βαθύ κράτος του Λεκανοπεδίου υπάρχει και φάνηκε και σήμερα αυτό».
«Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ζητήσει αλλαγή στους δικαστές. Η μονομέρεια δεν είναι ένδειξη, όπως το Ραδιοτηλεοπτικό αποτελείται από εγνωσμένου κύρους νομικών έτσι πρέπει και να υπάρξει και στο αθλητικό και να μην υπάρχουν τακτικοί δικαστές που δεν ξέρει κανείς πως τους διαλέγουν. Πρέπει οπωσδήποτε ο ΠΑΟΚ να βγάλει ανακοίνωση».
Για την Νέα Τούμπα:
«Όλα τα «καρντάσια» ξέρουν ότι υπήρξα πρόεδρος για την κίνηση λαϊκής βάσης του ΠΑΟΚ όπως στην Μπαρτσελόνα. Τότε εμείς είχαμε κάνει μία κίνηση λαϊκής βάσης για μεταφορά συντελεστή, με αρχιτέκτονες για την μεταφορά του γηπέδου στον κάμπο μετά τα ΚΤΕΛ. Θυμάμαι τότε ότι η διαφορά του τετραγωνικού μέτρου ήταν ένας προς πέντε, ύστερα δεν είχες πρόβλημα να μετεπιβιβαστείς για να βρεθείς στο γήπεδο, φυσικά θα είχαμε εμπορικό κέντρο, τρία γήπεδα, πισίνες τα οποία δεν θα τα έχουμε στην Τούμπα. Εγώ προσπαθούσα να πείσω ότι είναι καλύτερα να γίνει η μεταφορά στον κάμπο, γιατί θα μπορούσε να έχει μεγάλη δυνατότητα ο ερασιτέχνης. Συναισθηματικά όμως δεν μας το επέτρεψαν να φύγουμε από την Τούμπα, για τον σύγχρονο μεγάλο ΠΑΟΚ όμως δεν φτάνουν τα 29-30 στρέμματα. Παρόλα αυτά είναι με μια μεγάλη πίεση, εγώ θυμάμαι το γήπεδο του Σιντριβανιού εκεί πρωτοπήγα. Δεν θα βγει παραπάνω από 35-37 χιλιάδες, είναι μικρό για τον ΠΑΟΚ. Θα είναι πιο ακριβό το εισιτήριο, θα πηγαίνουν οι μεσαίοι και οι πλούσιοι και οι φτωχοί. Με ένα γήπεδο των 50 χιλιάδων θα είχαμε τουλάχιστον δέκα πληρότητες. Ο ΠΑΟΚ με το μικρό γήπεδο θα χάνει πολλά εισιτήρια».
Για τον Ιβάν Σαββίδη:
«Εμένα δεν μου αρέσουν οι κεφαλαιοκρατικές δομές, διότι πωλούνται εκατομμύρια και έπεσαν σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Άνεργος προτίμησε να του δώσουμε διαρκείας και όχι ενίσχυση χρηματική, θα μου πεις άρρωστος ΠΑΟΚτσης αλλά η οικογένεια; Ο Ιβάν Σαββίδης τώρα είναι σοβαρός επιχειρηματίας. Η μόνη πραγματική επένδυση στην Ελλάδα είναι του Σαββίδη, με την ΣΕΚΑΜ και του Μακεδονία Παλάς και με τον ΠΑΟΚ που πλήρωσε ακόμα και τα κερατάκια έδειξαν ότι είναι σοβαρός επιχειρηματίας. Εγώ προτιμούσα την εταιρία λαϊκής βάσης αλλά δεν μπορώ να πω κάτι».
Για το όνομα των Σκοπίων:
«Η λύση ως συμφωνία είναι καλύτερη από του 1995 τότε που η Ελλάδα ξεπούλησε το όνομα και δέχτηκε του Σκοπιανούς. Η σημερινή αν κυρωθεί είναι ελαφρώς καλύτερη γιατί δημιουργείται μία νέα Διεθνής υπόσταση ενώ τώρα είχαν ολόκληρο το όνομα Μακεδονία, τώρα δημιουργείται το Βόρεια Μακεδόνια. Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν θα το ψηφίσω».

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ