"Εθνικός Ελληνορώσων» - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

"Εθνικός Ελληνορώσων»


Η παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς

21 και 22 Νοεμβρίου/ θέατρο Αυλαία

Σύγχρονη κωμωδία

«Αληθινό θέατρο, με ερμηνείες φανερές και υπόγειες, με πρόσωπα, άτομα και σύνολα, με κοινωνικά στερεότυπα και εθνικές ανατροπές. Όπως και να το δεις, ο «Εθνικός Ελληνορώσων» διεκδικεί από τώρα θέση στη γενεαλογία του θεάτρου μας» («Εφημερίδα συντακτών», παρακάτω θα βρείτε το σχετικό link)

Ο «Εθνικός Ελληνορώσων» αποτελεί έναν απόλυτα ισορροπημένο συνδυασμό εξαιρετικού κειμένου, υποδειγματικής σκηνοθεσίας και κορυφαίων ερμηνειών. Πως μια τυπική αντροπαρέα μετατρέπεται σε «συμμορία»; Πόσα καθημερινά, μικρά– και μεγαλύτερα – εγκλήματα μεταξύ φίλων «παραγράφονται» από το νόμο και εν τέλει και από τη συνείδησή μας; («Θεαθήναι», παρακάτω θα βρείτε το σχετικό link)

Η παράσταση «Εθνικός Ελληνορώσων»σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπηκαι παραγωγή του «Από Μηχανής Θέατρο» έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς και συνεχίζει να γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα. Το έργο του Αντώνη Τσιοτσιόπουλουανεβαίνει, μόνο για δυο παραστάσεις, στη Θεσσαλονίκη.
Η παράσταση «ανέβηκε» την περσινή σεζόν στο «Από Μηχανής Θέατρο» και λόγω της μεγάλης απήχησης στον κόσμο επαναλαμβάνεται και φέτος. Ο σκηνοθέτηςΓιώργος Παλούμπηςτιμήθηκεπρόσφατα με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στα 6α θεατρικά βραβεία κοινού All4fun .Το κοινό της Θεσσαλονίκης θα την απολαύσει την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 21.00 στο θέατρο Αυλαία.

Υπόθεση παράστασης
Εδώ και τρία χρόνια, σε μια γειτονιά σε μια άκρη του δήμου της Αθήνας, στο Ελληνορώσων, έξι φίλοι γύρω στα σαράντα, μαζεύονται, μια φορά τον μήνα, για ένα «μπασκετάκι». Το ραντεβού συνήθως πέφτει Σάββατο- εκεί, κατά το απογευματάκι - στο ίδιο πάντα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ. Το κάνουν όπως λένε «για να ξεσκουριάζουν» …και να πίνουν μετά καμιά μπύρα χωρίς ενοχές. Και σήμερα το ίδιο. Συναντήθηκαν, είπαν τα νέα τους, έκαναν το ζέσταμά τους, πήραν την μπάλα στα χέρια και το παιχνίδι άρχισε. Ο Εθνικός Ελληνορώσων είναι μία κωμωδία, για τα παιδιά μιας γειτονιάς που λένε ότι μεγάλωσαν, για πρησμένους αστραγάλους, για πληγές που έκλεισαν και για άλλες που μείναν ανοιχτές. Ένα έργο για ξεχειλωμένες φανέλες, ξεφούσκωτες μπάλες και εγκλήματα. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Εξ’ αμελείας και μη.
«Όταν ο άντρας φτάνει στα σαράντα, πρέπει να αρχίσει να προσέχει», MichaelJordan


Συντελεστές:
Κείμενο: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος
Σκηνοθεσία – Δραματουργία: Γιώργος Παλούμπης
Σκηνικά: Ηλέκτρα Σταμπούλου
Κοστούμια: Ομάδα Boudoir
Φωτισμοί: Βασίλης  Κλωτσοτήρας
Ηχητική επιμέλεια: Ανδρέας Μιχόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχάλης Ζαχαρίας
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Σχεδιασμός Αφίσας: Θωμάς Παπάζογλου

Παίζουν:
Στάθης Σταμουλακάτος, Μάκης Παπαδημητράτος, Θάνος Αλεξίου, Κώστας Φυτίλης Στέλιος Δημόπουλος, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Πληροφορίες
Παραστάσεις: 21 και 22 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Θέατρο Αυλαία: Πλατεία ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή, τηλ.: 2310 230013, ώρες: 09:30-13:30 & 17:30-21:30.
Προπώληση: Στο ταμείο του θεάτρου και ηλεκτρονικά http://www.ticket365.gr/parastaseis/15011-%C2%AB%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%81%CF%8E%CF%83%CF%89%CE%BD%C2%BB

ΧΑΡΗΣ ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ
ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ