Όταν δε μπορείς, αρκεί να έχεις θράσος! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Όταν δε μπορείς, αρκεί να έχεις θράσος!



Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για κάποιο κακόγουστο αστείο. Ότι ίσως δε το έχουμε καταλάβει καλά όλοι οι υπόλοιποι. Όμως όχι, απλά το θράσος τους δεν έχει όρια.

Μετά την ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και τις αναμετρήσεις των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό με Λαμία και Παναιτωλικό αντίστοιχα, αν διαβάσει κάποιος ένα αθλητικό μέσο της Αθήνας, άσχετα με τις οπαδικές προτιμήσεις που αυτό έχει, θα καταλάβει μόνο ένα πράγμα. Ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνιμα ευνοημένος που καταστρέφει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αφορμή φυσικά για τα νέα παραμύθια, το πεντακάθαρο πέναλντι στο οποίο υπέπεσε ο Βιεϊρίνια στην αναμέτρηση με τη Λαμία αλλά αυτό δε δόθηκε.

Και μέχρι εδώ δίκαιη η γκρίνια. Όμως στο ίδιο παιχνίδι ο Τσαμούρης αποφάσισε να αποβάλει τον Κάνιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 63', απλά επειδή μπορούσε, ενώ τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον Μπαράλες που κόντεψε να κόψει στα 2 τον Πασχαλάκη με την καρατιά του.

Και όλα αυτά τη στιγμή που στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, το γκολ που προήλθε με τον Βούκοβιτς σε θέση οφσάιντ μετρούσε κανονικά, ενώ και ο Χαντάκιας πήρε την κόκκινη κάρτα για να μη δυσκολευτεί και ο Ολυμπιακός.

Και μετά από αυτά, ξεκίνησε φυσικά ο γνωστός κανιβαλισμός εις βάρος του ΠΑΟΚ. Για τον Ολυμπιακό φυσικά ούτε κουβέντα, γιατί η ομάδα με τα ερυθρόλευκα είναι και η μόνιμα αδικημένη, όπως συχνά τονίζουν οι γραφικοί πλέον παράγοντες της ομάδας του Πειραιά.

Για να καταλάβουμε κάποια βασικά πράγματα όμως. Ο ΠΑΟΚ μέσω τον υπεύθυνων ατόμων της ομάδας, προπονητής και παίκτες, είχε το σθένος (και το γράφω έτσι για να μη παρεξηγηθώ), να πει ότι ευνοήθηκε σε αυτή τη φάση. 1 σε ένα πρωτάθλημα που έχουν παιχτεί 12 αγωνιστικές και έχοντας εναντίον του άλλες 2 διαιτητικές αποφάσεις στο ίδιο παιχνίδι και άλλες πολλές στα προηγούμενα, με πιο χαρακτηριστική το ακυρωμένο γκολ του Ακπόμ στη Νέα Σμύρνη που μέχρι και εγώ από το σπίτι μου κάλυπτα τον παίκτη.

Από την άλλη, οι ομάδες που συνήθισαν τόσα χρόνια να έχουν "δωδέκατο" παίκτη τον διαιτητή, όταν έπαιρναν το ένα σφύριγμα πίσω από το άλλο πάθαιναν επιλεκτική αμνησία ενώ έβγαιναν να δηλώσουν για το μεγαλείο της ομάδας τους και τώρα μετά από διαιτησίες όπως αυτές στο Καραϊσκάκη ζητάνε και τα ρέστα.

Πολύ απλά να έρθει το VAR. Ο ΠΑΟΚ μετά το παιχνίδι με τη Λαμία, που τόσο ευνοήθηκε όπως λένε κάποιοι, το ζήτησε. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ που είναι; Αφού αδικούνται γιατί δε το ζητάνε με τον πλέον επιτακτικό τρόπο; Τι μπορεί να φοβούνται άραγε;

Αυτά μόνο για το παραμύθι του ευνοημένου που καλά κρατεί από πέρυσι. Όταν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ είδαν ότι αγωνιστικά είναι πολύ λίγοι για να τον κοντράρουν και ο μόνος τρόπος είναι μέσω τον γνωστών τακτικών που τους έδιναν πρωταθλήματα τόσα χρόνια, καταργώντας κάθε έννοια ηθικής και υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ φέτος θα το πάρει το πρωτάθλημα, όχι γιατί θα του το χαρίσει κάποιος, αλλά γιατί πολύ απλά είναι καλύτερος από όλους τους υπόλοιπους. Και όσες τύψεις και να προσπαθήσουν να γεννήσουν στον λαό της ομάδας, για ένα πρωτάθλημα που δικαιωματικά του ανήκει, θα αποτύχουν!

Αλλά μη ξεχνάμε ότι κάπως πρέπει και να δικαιολογήσουν τις δικές τους αδυναμίες και την αδιαφορία τους να ενισχύσουν πραγματικά τις ομάδες τους με σοβαρές επενδύσεις, όπως αυτές που κάνει χρόνια τώρα ο Ιβάν Σαββίδης.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ