Αδειάζει η κλεψύδρα - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Αδειάζει η κλεψύδρα



Ο Ηρακλής για ακόμα μια φορά έχει να αντιμετωπίσει τον «δράκο» των χρεών, και ταυτόχρονα του άμεσου κινδύνου η ομάδα να βρεθεί στην Γ’ Εθνική, μπορεί και παρακάτω, αν ο μεγαλομέτοχος δεν καλύψει τις άμεσες υποχρεώσεις, και συνάμα να εξοφλήσει τους τωρινούς ποδοσφαιριστές που εξέδωσαν ανακοίνωση για τα δεδουλευμένα!

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με τους ανθρώπους που προσελκύει το ποδοσφαιρικό τμήμα διοικητικά. Οι αποδείξεις είναι αυτές, γιατί τα μεγάλα λόγια του Τομ Παπαδόπουλου φαίνεται να έχουν πέσει στο καλάθι των αχρήστων, διότι εκ του αποτελέσματος δεν έχει γίνει κάποια βελτίωση, αλλά αντιθέτως τα λάθη συνεχίζονται και στην μέση είναι και το αγωνιστικό, όπου η ομάδα καλείτε να πάρει τον «μεγάλο τελικό» της Κυριακής απέναντι στον Ν.Π.Σ Βόλου.

Οι πάντες είναι πληρωμένοι ανέφερε ο Τομ Παπαδόπουλος, ενώ αυτοί που είναι στον «πάγο» ανήκουν ακόμα στο ρόστερ, και εφόσον δεν είναι στα πλάνα του προπονητή, τότε γιατί παραμένουν στο ρόστερ; Και δεν μιλάμε στου Μαρσέλο Τροϊζι, αλλά και στου προηγούμενου προπονητή. Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με όλες αυτές τις ερασιτεχνικές κινήσεις, ενώ κάλλιστα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια άλλη κατάσταση, αλλά ο Τομ μαζί με τον Ηλία Θεοδωρίδη οδηγούν τον Ηρακλή στα «τάρταρα».

Κάποια από τα λόγια του Τομ Παπαδόπουλου σε συνεντεύξεις τύπου: 

Εγώ την ομάδα μου θέλω να την χτίσω από τώρα και από εδώ και πέρα παίρνω και τις ευθύνες. Μέχρι τώρα ότι έγινε δεν ήταν δικό μου πρόβλημα. Αυτά τα παιδιά που ήταν μέχρι τώρα εδώ πήραν ότι έπρεπε από οικονομικής άποψης και εύχομαι να βρούνε άλλη ομάδα. Τους πλήρωσα τα πάντα, ενώ μπορούσα να μη το κάνω. Αυτός είμαι εγώ!

*«Θέλω μία μέρα, να βγάλω 28 παιδιά από τις ακαδημίες και να παίζουν στην πρώτη ομάδα του Ηρακλή. Ελπίζω να έρθουν και τα πρωταθλήματα, να παίξουμε και στην Ευρώπη. Αυτό είναι το όνειρο μου. Είμαι 63 ετών, έχω δουλέψει σκληρά στην Αμερική, όμως μέχρι τα 15 μου ήμουν εδώ. Εδώ μεγάλωσα. Ο Ηρακλής είναι αυτό που θέλω να κάνω. Μου δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου. Μία ελληνική ομάδα με παιδιά από τις ακαδημίες. Δεν θέλω πέντε Έλληνες και 35 ξένους. Θέλω οι γονείς να ξέρουν ότι μία μέρα θα παίξουν στην πρώτη ομάδα τα παιδιά τους. Θέλω μία καθαρότατη ελληνική ομάδα. Για αυτό ήρθα. Γιατί αγαπάω το ποδόσφαιρο».

*Δυστυχώς διαπίστωσα ότι αν δεν ερχόμουν εγώ σήμερα δεν θα υπήρχε Ηρακλής. Ο κ. Μυροφορίδης πήρε 32 παίκτες, 32 οικογένειες χωρίς να ξέρει ότι ακόμα υπάρχει κάποιος που θα αναλάβει την ομάδα. Και από ότι καταλαβαίνω δεν υπήρχε ούτε Αιγύπτιος, ούτε κανένας. Οπότε ανέλαβα μία ομάδα με τεράστιο μπάτζετ, με χρήματα πολλά κάθε μήνα, που μέχρι στιγμής όλοι έχουν πάρει ότι τους υποσχέθηκε ο Μυροφορίδης. Αν έπρεπε να πάρει 6.000 το μήνα, πήρε τόσα. Αν έπρεπε 10.000, τα πήρε».

Τα λόγια του Καραντώνη: Για το θέμα των χρεών, μίλησε ο στενός του συνεργάτης Στάθης Καραντώνης: «Από την πρώτη μέρα ο λογαριασμός της ΠΑΕ μπλοκαρίστηκε. Τότε είχαμε προγραμματισμένο να κάνουμε τις συμβάσεις με τους 31 ποδοσφαιριστές. Προσπαθούμε να λυθεί το θέμα για να κάνουμε τα συμβόλαια. Οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ συνεχίζονται κανονικά. Ό,τι συμβάσεις έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής τις τιμούμε στο ακέραιο. Κάθε μήνα οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται. Μέχρι 31/12 όλοι έχουν πληρωθεί στο 100%. Μέχρι τώρα έχουν πάει 90.000 ευρώ σε μηνιάτικα και γύρω στα 260.000 σε δόσεις των συμβολαίων.

Τα πράγματα δυστυχώς έτσι είναι, αφού ο Τομ Παπαδόπουλος δεν μερίμνησε από την αρχή να μπει δυναμικά στην ΠΑΕ και να διεκδικήσει τα αυτονόητα, αφού ο ίδιος αυτοχαρακτηρίστηκε ότι έχει πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια! Ήξερε τι θα συναντήσει, και ήταν ευρέως γνωστό ότι η πολιτεία δεν θα χαρίζονταν έτσι απλά στον Ηρακλή, ούτε καν στον ίδιο ο οποίος ήταν άτονος σε σημαντικές αποφάσεις οι οποίες δεν πάρθηκαν ποτέ από την πολιτεία, και που ήταν εμφανείς ότι η κατάσταση θα έφτανε κάποια στιγμή σε αυτό το σημείο.

Να που έφτασε κιόλας!

Ακόμα και στην περίοδο του Γενάρη, ο μεταγραφικός σχεδιασμός απέτυχε παταγωδώς, καθώς κανένας παίκτης δεν βοήθησε, αφού ακόμα και ο έμπειρος Μουνιόθ ακολούθησε το κλίμα που υπήρχε στην ομάδα. Τώρα όμως δεν είναι καιρός για να μεταφερθούν οι ευθύνες, καθώς ένας είναι αυτός που παίρνει την ευθύνη, και την έχει, και δεν είναι άλλος από τον Θανάση Παπαδόπουλο.
Τα μεγαλοπρεπέστατα σχέδια του φαίνεται να πέφτουν στο κενό, και ο κόσμος ήδη «βράζει» για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα, αφού βλέπει ότι δεν υπάρχει προοπτική συνέχειας της τωρινής διοίκησης!

Ο κόσμος ζητάει άμεσες εξηγήσεις, αφού έχει αποστασιοποιηθεί με όλα συμβαίνουν. Αντ’ αυτού η διοίκηση θεωρεί πως κάνει την δική της προσπάθεια και θέλει τον κόσμο δίπλα για να πετύχει η ομάδα την αγωνιστική παραμονή, όμως τα πράγμα είναι εντελώς διαφορετικά, διότι κάθε ημέρα «σκάει» και κάτι άσχημο στην ομάδα.

Αυτή την ύστατη στιγμή προέχει η αγωνιστική παραμονή της ομάδας, και τα υπόλοιπα θα τα δούμε μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, όπου για ακόμα μια χρονιά αναμένεται ένα θερμότατο καλοκαίρι για την ΠΑΕ!

Επιμέλεια: Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ