ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ! ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ! ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ήταν ένας δημοσιογράφος πρότυπο και έχει καταφέρει κάτι πολύ δύσκοιλο. Να τον σέβεται όλη η δημοσιογραφική πιάτσα και κυρίως ν' αποτελεί πρότυπο για όλους εμάς τους νεότερους για την ακεραιότητα, την ευγένεια, την ευθύτητα  και την αντικειμενική -πολλές φορές σκληρή μα, τίμια και ''καθαρή''- στάση του απέναντι σε ισχυρούς πολιτικούς και επιχειρηματίες αυτού του τόπου.Όλα αυτά για μένα μέχρι χθες...

Πλέον έχει απομείνει μόνο η ευγένεια! Μέχρι και πριν 8-9 χρόνια ήταν ο Mr τέλειος, έχοντας κατακτήσει την πλήρη παραδοχή από συναδέλφους , τηλεθεατές, αναγνώστες και ακροατές. Η φιλία του με τον κ.Μαρινάκη όμως, αργά αλλά σταθερά τον εξέθεσε αρκετές φορές, αφήνοντας σκιές και δημιουργώντας αρκετά ψεγάδια στην πάντα κορυφαία δημοσιογραφική δραστηριότητα του...
Ποτέ κανένας δεν στάθηκε στην αγάπη του για τον Ολυμπιακό, ούτε στις...δεξιές προτιμήσεις του. Είναι δικαίωμα του να έχει προσωπική πολιτική άποψη και να υποστηρίζει όποια ομάδα θέλει. Εξάλλου από τότε που έγινε ένας από τους κορυφαίους του επαγγέλματος(σσ Αν όχι ο κορυφαίος), δεν προσέβαλε ποτέ καλεσμένο με διαφορετικές, πολιτικές ή αθλητικές προτιμήσεις από τον ίδιο...
Η ανάπτυξη αυτής της σχέσης με το βαθύπλουτο αφεντικό της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυστυχώς χρόνο με τον χρόνο τον επηρέασε αρνητικά και τον εξέθεσε στα μάτια όσων τον θαύμαζαν και τον παραδέχονταν. Δύσκολα μπορεί να ξεχάσει κάποιος την ξεχάσει



ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ...ΝΤΡΟΠΗΣ!

Η χθεσινή ημέρα ήταν μία μαύρη κηλίδα στα 111 χρόνια ιστορίας του Παναθηναϊκού. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο, δεν υπήρξε καμία σύμπτωση. Φτάνει η σιωπή ώστε, να μην εκθέσουμε την ΠΑΕ! Ο κόσμος ''βράζει'' εδώ και καιρό αλλά, από την περασμένη Κυριακή και...από το Telemarketing του Δώνη στην Αθλητική Κυριακή... θέλει ν' ακούσει αλήθειες! Όσο και αν ενοχλούν βολεμένους και Παναθηναϊκούς με... ψυχοσύνθεση δούλου!
Ευτυχώς που το ΟΑΚΑ ήταν άδειο χθες, γιατί με αυτή την ξεφτίλα του 2ου ημιχρόνου, δύσκολα θα τελείωνε το παιχνίδι! Όταν είσαι (σσ ήσουν) η μοναδική ομάδα που, ΠΟΤΕ δεν χάρισες ούτε βαθμό και ''υποχρεώνεσαι'' να σώσεις τον ΟΦΗ με τόσο ντροπιαστικό τρόπο, είσαι για γέλια και για κλάματα.
Του ποιου λειτουργείς ως παράρτημα(sic), είναι οφθαλμοφανές... Του ΠΑΟΚ! Σε κάθε χώρα, σε κάθε πρωτάθλημα, ο ισχυρός έχει κάποιες μικρότερες αγωνιστικά ομάδες τις οποίες, βοηθάει με δανεικούς. Πριν κάποια χρόνια γίνονταν το αντίστροφο. Βέβαια αυτό που συνέβη χθες, ήταν εκτός λογικής! Το να κάτσεις να χάσεις είναι κατακριτέο από μόνο του. Γίνεται ακόμα χειρότερο όμως, όταν ο ισχυρός αυτή την χρονική περίοδο διαλέγει ποια ομάδα επιρροής του θέλει να σώσει και εσύ είσαι αυτός που, ξεφτιλίζεις την ιστορία σου λειτουργώντας ως ο μεσάζων. Και είσαι Παναθηναϊκός! Γίνεται όλο και χειρότερο!
Στο ερώτημα γιατί συνέβη το χθεσινό, η απάντηση προκαλεί μονάχα θλίψη! Χρωστάς την ύπαρξη σου στην ΕΠΟ του Γραμμένου και... όχι μόνο. Άρα είχες την υποχρέωση να ξεπληρώσεις την περσινή εξυπηρέτηση! Τέτοιες εξυπηρετήσεις, ξεπληρώνονται μόνο με...ξεφτιλίκια όπως η ντροπιαστική ήττα με τον ΟΦΗ. Απο μία ομάδα που για 20+ χρόνια, υπήρξε κάτι σαν φυτώριο σου. Έτσι εξηγείται και το απύθμενο κόμπλεξ των Κρητικών από τότε, που οι Βαρδινογιάννηδες έφυγαν από την διοίκηση του Τριφυλλιού. 100 (Αληθινούς) Παναθηναϊκούς να ρωτήσεις, ποια μικρή ομάδα θέλεις να ρίξεις παίρνοντας την νίκη εναντίον της, οι 95 θα απαντήσουν τον ΟΦΗ(Αλλιώς θα τον χαρακτηρίσουν, δεν επιτρέπεται να το γράψω).
Πάμε τώρα στον Δώνη. Μέσα σε μία εβδομάδα, κατάφερε να γίνει ανεπιθύμητος! Χθες μετά την ιστορική ντροπή, ο κόσμος έβαλλε κατά πάντων και όχι μόνο εναντίον του Δώνη. Ο οποίος 27 αγωνιστικές δεν είχε αξιολογήσει τους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν αρκετά φέτος και θέλησε να το κάνει...την 28η, σε παιχνίδι χωρίς κόσμο με... τον ΟΦΗ! ΟΚ, αυτό έκρινε πως έπρεπε να κάνει, αυτός είναι ο προπονητής! Την προηγούμενη εβδομάδα ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν καλεσμένος στην Αθλητική Κυριακή. Με τεράστια έκπληξη ακούσαν όλοι τον προπονητή του Παναθηναϊκού -και όχι κάποιας επαρχιακής ομάδας- να κάνει telemarketing τους πρωτοκλασάτους παίκτες του, onair! Μέχρι και την τιμή του Μπουζούκη παζάρεψε. Αν γνωρίζει κάτι ο ίδιος ή ο Νίκος Νταμπίζας σχετικά με το μπάτζετ της νέας χρονιάς, καλό είναι να το πουν. Δεν αξίζει να καλύπτουν τον Αλαφούζο. 
Τέλος, καλό θα είναι να γνωρίζουν και οι δύο πως ο κόσμος δεν θέλει δανεικούς από άλλη ελληνική ομάδα. Δεν είναι ομάδα... ανακύκλωσης ο Παναθηναϊκός! Δεν μπορεί να μαζεύει ότι, έχουν οι άλλοι για πέταμα! Ούτε επίσης παίκτες μετά από συμφωνίες και λύσεις συμβολαίων, ποδοσφαιριστών με μηδενικές συμμετοχές. Δεν χωρά συζήτηση η πώληση παίκτη ενδεκάδας σε άλλη ελληνική ομάδα! Μπορούν να καλύψουν το κάθε κόστος μια ξένη ομάδα και...δεν θα της έχεις και υποχρέωση!
ΥΓ... Με νίκη χθες το Τριφύλλι θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ήττα του Άρη...Όνειρο απατηλό!
ΥΓ1... Περαστικά στον Αντελίνο Βιερίνια. Ρήξη χιαστών και μηνίσκου. Δεν είναι μόνο σημαντικός παίκτης ο αρχηγός του ΠΑΟΚ για την ομάδα του. Ανεβάζει ολόκληρο το ελληνικό πρωτάθλημα με την παρουσία του...Κρίμα! Προσωπικά τον θεωρώ MVP του φετινού πρωταθλήματος!
ΥΓ2... Όχι ότι είναι σημαντικό μα, με το χθεσινό φιάσκο έδωσες στον Κούγια την ευκαιρία να μειώνει(έστω στο μυαλό του), την ηθική αξία της ομάδας...
ΥΓ3... Ποιος δεν θα ήθελε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αφεντικό και ηγέτη της ΠΑΕ; Δυστυχώς όμως, έζησε τον εμπαιγμό και την κλοπή άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ από τον Παύλο και τον Θανάση, την περίοδο της πολυμετοχικότητας. Το Athens Alive δυστυχώς έχει γίνει πολιτικό παιχνίδι...



ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...ΠΡΑΣΙΝΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙΣ...

Ο Γιάννης Αλαφούζος, αυτός που δήθεν έψαχνε αγοραστή, βρέθηκε ξαφνικά με το 90% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μόλις με...6 εκ. ευρώ! Σα να λέμε ένας Σισσέ και μισός Σαλπιγγίδης ή ένας Σόουζα και 1/4 Βλάοβιτς!
Όλο αυτόν τον καιρό που, παραμύθιαζε τον κόσμο του τριφυλλιού για ...δήθεν Ασιάτες επενδυτές, έριχνε το μπάτζετ του Παναθηναϊκού σε...Ιστορικό χαμηλό! Είχε φυσικά τον λόγο του. Έδειχνε πως, δεν ενδιαφέρετε καθόλου για την ΠΑΕ όμως υπόγεια στόχευε στο να γίνει το απόλυτο αφεντικό της ΠΑΕ με...όσο λιγότερα χρήματα μπορούσε!
Έφυγαν όλα τα μεγάλα συμβόλαια έριξε το μπάτζετ σε επίπεδο Λεβαδειακού και ξαφνικά...Ενδιαφέρθηκε! Προκήρυξε νέα Αύξηση Μετοχικού κεφαλαίου και με το ντροπιαστικό ποσό των 6 εκ. ευρώ, έγινε το απόλυτο αφεντικό του Παναθηναϊκού! Και μη χειρότερα να λέμε...
Το έγκλημα του έδωσε ''στίγμα'' μετά την χθεσινή ήττα από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Δίκαια έχασε ο Παναθηναϊκός μιάς και ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ! Ας ήταν άκυρο το πρώτο γκόλ μετά την αγκωνιά του Μάτος στον Κολοβέτσιο. Δεν μπορούσες να πάρεις κάτι από αυτό το παιχνίδι. Ίσως μόνο να το πάλευες περισσότερο αλλά ας...είναι καλά ο Γραμμένος και η παρέα του που, έφερε έναν άθλιο διαιτητή...Ο καλύτερος Δανός διαιτητής! Φαντάσου, τον χειρότερο... 240.000ευρώ τον χρόνο τσεπώνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ και οι ξένοι διαιτητές που φέρνει για τα ντέρμπι, έχουν εμπειρία από παιχνίδια τύπου Σοντερίσκε - Άαρχους... Τα έχουμε ξαναπεί για τον Γραμμένο...Πρόεδρος επιπέδου Σαρρή, Γκιρτζίκη και...Κατέβα!
Υπάρχει όμως και χειρότερο! Δημοσιογράφοι που εμφανίστηκαν στον ''αφρό'' από τότε που, ο Σαββίδης δημιούργησε το SDNA με, την πολύτιμη βοήθεια άλλοτε...Πρασινοφρουρών, οι οποίοι με τα πολλαπλάσια χρήματα που πήραν, έγιναν με ευκολία...Μαυροφρουροί! Ή για κάποιον άλλον που έσκασε σαν ''πυροτέχνημα'' και τόλμησε (για ακόμη μία φορά) να ξεφτιλίσει, τον Παναθηναϊκό με το δασκαλίστικο ύφος του και τα...φράγκα που δεν φαντάζονταν ούτε στα όνειρα του πριν 3-4 χρόνια που, ήταν γεμάτα κλάψα! Ναι δεν είναι υπερβολή! Με απύθμενο θράσος σε σημερινό του άρθρο, λίγο-πολύ πέταξε την μπαρούφα της δεκαετίας ... Τι; Ο ΠΑΟΚ έχει βαρύτερη φανέλα από τον Παναθηναϊκό(sic)
Και πως να μην γελάσει κάποιος; Με 2 κύπελλα και ένα πρωτάθλημα, ξαφνικά ο Παναθηναϊκός έχει...φανέλα νάνου μπροστά σε αυτή του ΠΑΟΚ...Μάλλον τα 20 πρωταθλήματα που έχει ο ΠΑΟ μπροστά στα, μόλις...2 του Δικέφαλου του Βορρά, τα 18 ''πράσινα'' κύπελλα μπροστά στα 6(έξι) του ΠΑΟΚ...δεν του λένε τίποτα! Ούτε οι ευρωπαϊκές διακρίσεις του μεγαλύτερου πρεσβευτή της χώρας! Άλλωστε, ποια η διαφορά του...ενός τελικού Πρωταθλητριών, την παρουσία του σε 2 ημιτελικούς στο Champions League και άλλες τόσες στο Uefa(πλέον Europa League), συν σε 2 προημιτελικούς στην κορυφαία Διασυλλογική διοργάνωση... Απέναντι σε τι; Σε ...μόλις 2 παρουσίες(Πρωταθλητριών στους 16 και UEFA στους 8 πριν...πολλές δεκαετίες)!
Εσύ Γιάννη Αλαφούζο έδωσες το δικαίωμα να, βγαίνει ο οποιοσδήποτε και να παραχαράζει την ιστορία! Ναι ο ΠΑΟΚ είναι ανώτερος του Παναθηναϊκού κατά πολύ... Τα 3 τελευταία χρόνια όμως και η φανέλα του, είναι σαφώς ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΗ από αυτή του ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ... Εξάλλου τους χωρίζουν μόλις...30 ΤΙΤΛΟΙ (38-8)
Κασάπης Θάνος



ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ!
Ποιός να το περίμενε όταν, πολεμούσαμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι για, να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο από τους Σαρρήδες και τους Γκιρτζίκηδες πως, η επόμενη διοίκηση της ΕΠΟ θα ήταν με διαφορά η πιό βρώμικη και από, τις δυο που αναφέρθηκα μαζί! Κι όμως, όλα είναι χειρότερα!
Ένας πρόεδρος...Barbie καραφλή διακοσμητική που, δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα και κανένα απολύτως κύρος! Για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι(2 στο κύπελλο + 2 στο πρωτάθλημα), κάποιος τυχαίος διαιτητάκος έβγαλε όλο τον ερασιτεχνισμό και το μίσος του απέναντι στον Παναθηναϊκό!
Πρώτος αγώνας στην Λαμία για το Κύπελλο και ο.....χάρτινος Κομίνης επέτρεψε, να παιχτεί ποδόσφαιρο(λέμε τώρα) σ' έναν αγωνιστικό χώρο...πισίνα που, μονάχα ντροπή γεμίζει τον χώρο του Ελληνικού αθλητισμού και συγκεκριμένα του ελληνικού ποδοσφαίρου...
Λίγες ημέρες αργότερα, ένα από τα πουλέν σου Βαγγέλη Γραμμένε όσο αρχικά στήριζες τον Γκαγκάτση, τον Σαρρή και τον Γκιρτζίκη...τότε που ήσουν πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, ο Ζαχαριάδης έπαιξε τον Παναθηναϊκό με την Λαμία, 20-80 ! Ρεζιλεύοντας μάλιστα στο τελευταίο λεπτό των καθηστερήσεων τον μέντορα του(εσένα δλδ) με, το να σφυρίξει την λήξη ενός αγώνα όχι σύμφωνα με τον χρόνο αλλά γιατί τα ballboys δεν επέστρεφαν τις μπάλες πίσω...
4 ημέρες αργότερα, ένας άλλος κλοουν που βαπτίστηκε διεθνής, ο Παπαπέτρου(Γιός του αλησμόνητου Παπαπέτρου που ξεφτίλιζε το ποδόσφαιρο πριν 20 χρόνια), στον επαναληπτικό του κυπέλλου έκανε και τους μουγγούς να μιλήσουν. Όχι μόνο επειδή έκανε ότι, περνούσε από το χέρι του ώστε, να μην πάρει ο Παναθηναϊκός την πρόκριση στους 8 του κυπέλλου, αλλά αν και...διεθνής, ξέχασε ή δεν γνώριζε καν πως, οι ομάδες κατά την διάρκεια της παράτασης έχουν το δικαίωμα να κάνουν ακόμη μία αλλαγή. Εν ολίγοις και 4η αλλαγή!
 Οι πράσινοι, μην θέλωντας α) Να σε ξεφτιλίσουν Γραμμένε εσένα και την γελοία Ομοσπονδία σου στην UEFA και την FIFA και β) Επειδή ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να κερδίζει μόνο μέσα στο γήπεδο(Ούτε έφυγε ποτέ προπονητής του σε αναπηρική καρέκλα, ούτε φοβήθηκαν οι παίκτες του στην θέα ενός πιστολιού και ούτε έφυγαν από το γήπεδο για ένα ρολό χαρτί ταμειακής μηχανής), δεν κατέθεσαν ένσταση ώστε να ξαναγίνει η παράταση, από την στιγμή που αυτό αναφέρει το καταστατικό της UEFA.
Και εσύ τι έκανες χειρότερε των Γκαγκάτση, Σαρρή και Γκιρτζίκη μαζί; Έστειλες ένα άλλο παλιό πουλέν σου από την ΕΠΣ Μακεδονίας, ο οποίος αντί να σεβαστεί έστω τον Παναθηναϊκό που δεν σε έκανε σούργελο παγκοσμίως και να, τον παίξει 50-50%...Αυτός, ο Παπαδόπουλος αρνήθηκε 2 πεντακάθαρα πέναλτι στον Παναθηναϊκό στο 2ο ημίχρονο! Συν τα 5 λεπτά των καθυστερήσεων, από τα οποία παίχτηκε μόλις μισό...
Πόσο περήφανος νιώθεις Βαγγέλη Γραμμένε; Εσύ δήθεν έταζες 50ρίσιες διαιτησίες και καθαρό ποδόσφαιρο. Αντ' αυτού μόνο 50ρίσιες δεν είναι οι διαιτησίες και έχεις μία ιδιαίτερη απέχθεια απέναντι στον Παναθηναϊκό...Ή μήπως δεν θυμόμαστε από ποιά ΕΠΣ ήταν ο Δημήτρης Καλόπουλος ή αλλιώς ''...κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη...''
Αν έχεις θέματα με τον Αλαφούζο γιατί από αλλού....πλέκεις κορδέλες, πολέμα τον ίδιο αν τολμάς. Και να μη ''τρυπάς'' με τα διάφορα pets με σφυρίχτρα που διαφεντεύεις το Τριφύλλι. Δεν σου έκανε τίποτα...Ίσα ίσα σε στήριξε κιόλας, ως διοίκηση. Εκτός και αν νομίζεις ότι η εκπομπή του Θωμαίδη που έβγαινες και έλεγες τα παραμύθια σου, ήταν,,,,στο OPEN...
Λίγη τσίπα αν έχεις πάνω σου, διώξε...χθες αυτά τα κατακάθια που μέχρι και κανονισμούς άλλαξαν για να μείνει έξω ο Παναθηναϊκός ή και μέχρι πέναλτι που θα τα σφύριζε ακόμη και ο ΤΣουκαλάς, αρνήθηκαν να δώσουν...
Και μιας και είπα Τσουκαλάς, τι γίνεται με την περίπτωση του Τζ'ηλου; Εσύ...ως ταγμένος ψεύτης μας είχ&epsilon

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ