Η Αγγλία ένα επίπεδο πάνω...Τα σάρωσε όλα η Σίτι! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Η Αγγλία ένα επίπεδο πάνω...Τα σάρωσε όλα η Σίτι!

Μάντσεστερ Σίτι - Γουότφορντ 6-0: Γκολ, ρεκόρ και... τρεμπλ! (vid)

Φέτος αναμφισβήτητα είναι η χρονιά των Αγγλικών ομάδων, όχι μόνο γιατί έχουμε τέσσερις Αγγλικές ομάδες στους τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ και Europa League,αλλά γιατί από τις 7 ομάδες που ξεκίνησαν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι 6 διακρίθηκαν μόνο η Μπέρνλι έμεινε νωρίς εκτός τον Αύγουστο από τον Ολυμπιακό στους προκριματικούς του Europa League.

Στην συνέχεια η Σίτι έμεινε εκτός από την Τότεναμ στην οκτάδα και η Γιουνάιτεντ από την Μπαρτσελόνα στην ίδια φάση, το πρωτάθλημα της Αγγλίας κρίθηκε την τελευταία στιγμή, με την ομάδα του Γκουαρντιόλα να φτάνει στους 98 βαθμούς, αφήνοντας την Λίβερπουλ στους 97 κάτι που αποτέλεσε ρεκόρ καθώς με 97 βαθμούς καμία άλλη ομάδα δεν έχασε πρωτάθλημα...

Δίκαια όσα έχουμε δει γιατί όπως" υποστήριξε και ο προπονητής της Σίτι πολύ καλή η Λίβερπουλ αλλά εμείς ήμασταν καλύτεροι".

Οι "πολίτες" πέτυχαν το τρέμπλ εντός συνόρων καθώς κατέκτησαν το Λιγκ Καπ στα πέναλτι απέναντι στην Τσέλσι, το πρωτάθλημα Αγγλίας για δεύτερη συνεχόμενη φορά, και εχθές το FA Cup κόντρα στην Γουότφορντ με 6-0 με την ομάδα του Χοσέ Χολέμπας να πραγματοποιεί σπουδαία πορεία ως τον τελικό!

3ος σε τίτλους ο Γκουαρντιόλα 
Γκουαρδιόλα - Μάντσεστερ Σίτι: Ηδη 3ος όλων των εποχών σε τίτλους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκουαρδιόλα έφτασε στους 27 τίτλους σε 582 επίσημα ματς. Τι σημαίνει αυτό; Οτι κάθε... 21 παιχνίδια κερδίζει και έναν τίτλο, ενώ είναι πλέον στην 3η θέση ever, πίσω μόνο από τους Σερ Αλεξ Φέργκιουσον (49) και τον Βαλερί Λομπανόφσκι (28).

Οι συνθέσεις: 
Μάντσεστερ Σίτι:(Πέπ Γκουαρντιόλα) Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκουντογκάν (73' Σανέ), Νταβίντ Σίλβα (79' Στόουνς), Μαχρέζ (55' Ντε Μπρόινε), Γκάμπριελ Ζέσους, Στέρλινγκ


Γουότφορντ:(Χάβι Γκαρσία)  Γκόμες, Φεμένια, Μαριάπα, Κάθκαρτ, Χολέμπας, Ντεουλοφέου (66' Γκρέι), Χιουζ (73' Κλέβερλι), Καπού, Ντουκουρέ, Περέιρα (66' Σάκσες), Ντίνι


ΣΚΟΡΕΡΣ
  • 26'Νταβίντ Σίλβα
  • 38'Γκάμπριελ Ζεσούς
  • 61'Κέβιν Ντε Μπρούινε
  • 68'Γκάμπριελ Ζεσούς
  • 82'Ραχίμ Στέρλινγκ
  • 87'Ραχίμ Στέρλινγκ


Ο Χολέμπας ο δεύτερος Έλληνας στον τελικό Κυπέλλου Αγγλίας 
Χοσέ Χολέμπας
Ο Χοσέ Χολέμπας έγινε ο δεύτερος Έλληνας που αγωνίζεται σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας μετά τον Νταμπίζα.

Ο Νίκος Νταμπίζας είχε παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας τον Μάιο του 1998 στο ματς της Νιούκαστλ με την Άρσεναλ και παρέμενε ο μοναδικός Έλληνας που είχε λάβει μέρος στον αρχαιότερο θεσμό του ποδοσφαίρου.


Έπρεπε να περάσουν 21 χρόνια για να παίξει ξανά ένας Έλληνας, καθώς ο Χολέμπας είδε την Ομοσπονδία να κάνει δεκτή την έφεση για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο φινάλε της Premier League και ξεκίνησε στον τελικό της Γουότφορντ με την Μάντσεστερ Σίτι.

Δείτε τα στιγμιότυπα:

https://player.veuclips.com/player/html/qgBDnC2QCq?popup=fromblocked&autoplay=1

Οι νικητές από το 2000 ως το 2018 αφού ο φετινός τίτλος πήγε στην Σίτι 


Γράφει ο Δημήτρης Δικαίος.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ