Και τώρα το μεγάλο ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής...Βραζιλία-Αργεντινή! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Και τώρα το μεγάλο ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής...Βραζιλία-Αργεντινή!




Σχετική εικόνα
Αποτέλεσμα εικόνας για αργεντινη βραζιλια σημαιες
Το Copa America 2019 στα γήπεδα της Βραζιλίας συνεχίζεται, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τον τελικό, είδη το πρώτο ζευγάρι του ημιτελικού είναι γνωστό, και πρόκειται για γιγαντομαχία το μεγάλο ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής Βραζιλία-Αργεντινή....

Όλος ο πλανήτης περιμένει αυτόν τον αγώνα, στο σπίτι της Σελεσάο, που θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της, όμως σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν χωρούν προγνωστικά είναι ένας αγώνας, που θα μνημονεύουν οι δύο μονομάχοι για καιρό!!!

Στον άλλο ημιτελικό η Χιλή που απέκλεισε την Κολομβία στα πέναλτι, περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Ουρουγουάη- Περού για να κλείσει η τετράδα.

Ο αγώνας Βραζιλία-Αργεντινή θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης 3/7/2019  στις 3:30.
Δεν έχει γίνει γνωστή η ώρα και η ημέρα του άλλου ημιτελικού.

Αποτέλεσμα εικόνας για αργεντινη βραζιλια 1991
Η Αθλητική Γνώμη σας θυμίζει τις μεγαλύτερες μάχες ανάμεσα σε Βραζιλία και Αργεντινή 

Υπερτερεί η Βραζιλία

Τελευταία ήττα της Βραζιλίας από την Αργεντινή σε επίσημα παιχνίδια από το 2005 με σκορ 3-1 για τα προκριματικά, έκτοτε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες για τη Βραζιλία. 

Τελευταία ήττα της Βραζιλίας από την Αργεντινή σε Κόπα Αμέρικα ήταν το 1991 με 3-2 στους ομίλους (σε ματς με 5 αποβολές), έκτοτε δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες για τη Βραζιλία και στις 3 ισοπαλίες η «σελεσάο» νίκησε στα πέναλτι. 

Τελευταία ήττα της Βραζιλίας από την Αργεντινή... εντός Βραζιλίας σε επίσημο παιχνίδι δεν υπάρχει ποτέ καθώς σε 10 παιχνίδια οι Βραζιλιάνοι έχουν απολογισμό οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες.

Το πρώτο ματς διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 1914 στην Αργεντινή. Η "αλμπισελέστε" νίκησε 3-0 και ο αγώνας τελείωσε μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Εκατό χρόνια μετά η φιλικά διάθεση έχει εξελιχθεί σε μία αδιάκοπη αντιπαλότητα. Η ένταση και σε ορισμένες περιπτώσεις η έχθρα συνοδεύει τους μεταξύ τους αγώνες. Θυμηθείτε τα δέκα πιο ιστορικά ματς όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους.

Αργεντινή - Βραζιλία 4-3 (2012 - Φιλικό)
Το απίστευτο φιλικό

Η Αργεντινή και η Βραζιλία δεν συνηθίζουν να δίνουν αγώνα μεταξύ τους για φιλικούς λόγους. Η Αργεντινή ήθελε μία δυνατή αντίπαλο στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Αργεντινή νίκησε 4-3 με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει χατ-τρικ.


Τα γκολ των Βραζιλιάνων πέτυχαν οι Ρομούλο, Οσκάρ και Χουλκ ενώ εκτός από τον Μέσι σκόραρε και ο Φεντερίκο Φερνάντες. Ο καυγάς που είχε ο Μαρσέλο με τον Λαβέτσι ανάγκασε τον διαιτητή να τους αποβάλει. Η αναμέτρηση δεν ήταν και τόσο φιλική.

Αργεντινή - Βραζιλία 1-0 (1990 - Παγκόσμιο Κύπελλο)


Η κούρσα του Μαραντόνα και το τελείωμα του Κανίγια χάρισαν την πρόκριση στην Αργεντινή το 1990 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας. Οι Βραζιλιάνοι έμειναν με την ικανοποίηση της καλύτερης ομάδας σε εκείνο το ιστορικό ντέρμπι. Η κόντρα συνεχίστηκε μετά την λήξη του ματς.

Ο Μπράνκο της Βραζιλίας, δήλωσε ότι δέχτηκε μπουκάλι με νερό από το προπονητικό τιμ της Αργεντινής που περιείχε απαγορευμένες ουσίες. Το περιστατικό αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή πολλά χρόνια αργότερα ο Μαραντόνα. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αργεντινής και ο προπονητής Κάρλος Μπιλάρδο, αρνήθηκαν ότι συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό με το "Άγιο Νερό", όπως ονομάστηκε η υπόθεση.


Οι Αργεντίνοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτή τη νίκη. Το αγαπημένο σύνθημα τους με αναφορά στο συγκεκριμένο ματς που τραγουδήθηκε στα γήπεδα της Βραζιλίας "Brasil decime que se siente" (Βραζιλία πες μου πως αισθάνεσαι) ήταν το πραγματικό τραγούδι στο Μουντιάλ.

Βραζιλία - Αργεντινή 3-0 (2006 - Φιλικό)

Το ματς του Κακά

KααααααKαααααα!!! Βραζιλιάνοι και Άγγλοι σχολιαστές αποθέωσαν με την περιγραφή τους τον Κακά τον Ιούνιο του 2006 στο "Έμιρεϊτς" του Λονδίνου. Ο Κακά είχε πετύχει ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχουν σημειωθεί στις αναμετρήσεις Βραζιλία - Αργεντινή. Πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του, μετά από λάθος κοντρόλ του Μέσι, και με κούρσα 50 μέτρων υπέγραψε τον θρίαμβο της Βραζιλίας έστω και σε φιλικό.


Αργεντινή - Βραζιλία 3-2 (1991 - Κόπα Αμέρικα)

Το 1991 στο Σαντιάγκο της Χιλής στο πλαίσιο του Κόπα Αμέρικα, η αντιπαλότητα των δύο ομάδων έφθασε στο αποκορύφωμα της. Η Αργεντινή νίκησε 3-2 σε ένα σκληρό αλλά θεαματικό παιχνίδι στο οποίο αποβλήθηκαν πέντε παίκτες! Το σκορ άνοιξε για την Αργεντινή ο Φράνκο, μόλις στο 1ο λεπτό. Για την Βραζιλία ισοφάρισε ο Μπράνκο. Η Αργεντινή πήρε προβάδισμα δύο γκολ με σκόρερ τους Φράνκο και Μπατιστούτα. Η Βραζιλία απλά μείωσε με τον Ζοάο Πάολο.

Οι αποβολές. Οι Κλαούντιο Κανίγια και Μαζίνιο αποβλήθηκαν για διαπληκτισμό μεταξύ τους στο πρώτο ημίχρονο. Το ίδιο συνέβη με τους Ενρίκε και Μάρσιο Σάντος στην επανάληψη και ακολούθησε ο Καρέκα, που είχε μπει λίγα λεπτά πριν την αποβολή του στο ματς.


Αργεντινή - Βραζιλία 3-0 (2008 - Ολυμπιακοί Αγώνες)

Όλοι περίμεναν ότι ο ημιτελικός των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου Αργεντινή - Βραζιλία θα ήταν μία κόντρα μεταξύ του Μέσι και του Ροναλντίνιο. Την παράσταση έκλεψε ο Αγουέρο. Ο Αργεντίνος σκόραρε δις μέσα σε πέντε λεπτά και μαζί με τον Ρικέλμε που ευστόχησε στο πέναλτι, η Αργεντινή πέτυχε μία εμφατική νίκη με 3-0! Οι αποβολές δεν έλειψαν ούτε από αυτό το ματς αφού κόκκινη κάρτα είδαν οι Λέιβα και Νέβες για μαρκάρισμα στον Μαστσεράνο. Στον τελικό η Αργεντινή νίκησε την Νιγηρία 1-0 και διατήρησε τα πρωτεία της.


Αργεντινή - Βραζιλία 2-0 (1937 - Πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής)
Το μακρινό 1937, οι αναμετρήσεις τους ήταν ζήτημα τιμής και εθνικής υπερηφάνειας για τους λαούς των δύο χωρών. Η λεκτική βία και τα ρατσιστικά συνθήματα των Αργεντίνων κατά των Βραζιλιάνων στο Πρωτάθλημα της Νοτίου Αμερικής - και μετέπειτα Κόπα Αμέρικα - ήταν η αιτία που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η μεταξύ τους αναμέτρηση στην διοργάνωση. Ο αγώνας διεξήχθη στο Μπουένος Άιρες και οι παίκτες της Βραζιλίας αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο όταν οι Αργεντίνοι τους αποκάλεσαν πίθηκους. Ο αγώνας έμεινε στην ιστορία ως "Το ματς της ντροπής".
Βραζιλία - Αργεντινή 4-1 (2005 - Confederation Cup)
Στο επίσημο τουρνουά, πριν το Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006, η Βραζιλία νίκησε 4-1 την Αργεντινή στο Confederation Cup.  Νικητής ήταν το ποδόσφαιρο και ο Αντριάνο! Ο δυναμικός Βραζιλιάνος έβαλε δύο γκολ (τ' άλλα δύο σημείωσαν οι Κακά και Ροναλντίνιο). Τρεις εβδομάδες πριν, η Αργεντινή είχε κερδίσει την Βραζιλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αργεντινή - Βραζιλία 0-0 (1978 - Μουντιάλ)

Ένα ακόμα ματς μεταξύ των δύο ομάδων συζητήθηκε όχι για αγωνιστικούς λόγους αλλά για το τι ακολούθησε με την λήξη του. Το 1978, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αργεντινής, η Βραζιλία και η Αργεντινή ήταν ισόβαθμες με τρεις πόντους η κάθε μία στον όμιλο. Στην τελευταία αγωνιστική θα κρίνονταν για το ποια ομάδα θα προκρίνονταν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η Βραζιλία νίκησε 3-1 την Πολωνία και η Αργεντινή για να προκριθεί έπρεπε να κερδίσει με τέσσερα γκολ διαφορά το Περού. Οι διοργανωτές συνέτριψαν 6-0 τους Περουβιανούς και οι φήμες για την επιρροή που άσκησε η χούντα του Βιντέλα στο τουρνουά, φθάνουν μέχρι σήμερα στα αυτιά μας. Η Αργεντινή αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.


Βραζιλία - Αργεντινή 3-1 (1982 - Μουντιάλ)

Ως ο όμιλος του θανάτου είχε χαρακτηριστεί αυτός μεταξύ της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας το 1982. Ο νεαρός Μαραντόνα είχε υπογράψει στην Μπαρτσελόνα από την Μπόκα Τζούνιορς και ήταν το πρόσωπο του Μουντιάλ.

Οι αντίπαλοι τον αντιμετώπιζαν με σκληρό τρόπο και ο Ντιεγκίτο είχε γίνει εξώφυλλο σε πολλά πρωτοσέλιδα. Η καλύτερη Βραζιλία που δεν κατέκτησε Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως αναγνωρίστηκε από τους ποδοσφαιρόφιλους, νίκησε 3-1. Στην σύνθεση της είχε τους Ζίκο, Φαλκάο, Σόκρατες, Ζούνιορ κ.α. Ο Μαραντόνα θα περίμενε τέσσερα χρόνια για να φτάσει στο αποκορύφωμα της καριέρας του.



Αργεντινή - Βραζιλία 2-0 (1946 - Πρωτάθλημα Νοτίου Αμερικής)
Οι παίκτες συνεπλάκησαν με την αστυνομία, οι φίλαθλοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Η αφορμή για την διακοπή του αγώνα ήταν το σκληρό μαρκάρισμα του Βραζιλιάνου Jair Rosa Pinto στο Αργεντίνο Jose Salomon. Τα αίματα άναψαν και προκλήθηκε χάος στον αγωνιστικό χώρο. Ο Salomon δεν έπαιξε ποτέ ξανά επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η αντιπαλότητα της Βραζιλίας και της Αργεντινής είχε μόλις ξεκινήσει.

Μεγάλοι παίκτες και στους δύο ας δούμε μερικούς 
Βραζιλία 
Αντεμίρ
Αποτέλεσμα εικόνας για Αντεμίρ
Αλνταΐρ
Αποτέλεσμα εικόνας για Αλνταΐρ
Μπεμπέτο
Αποτέλεσμα εικόνας για Μπεμπέτο
Καφού
Αποτέλεσμα εικόνας για Καφού
Καρέκα
Αποτέλεσμα εικόνας για Καρέκα
Κάρλος Αλμπέρτο
Αποτέλεσμα εικόνας για Κάρλος Αλμπέρτο
Σερέζο
Αποτέλεσμα εικόνας για Σερέζο
Ντούνγκα
Αποτέλεσμα εικόνας για Ντούνγκα
Εβεράλντο
Φαλκάο
Γκαρίντσα
Ζαϊρζίνιο
Ζουνίνιο Παουλίστα
Αποτέλεσμα εικόνας για Ζουνίνιο Παουλίστα
Ζουνίνιο Περναμπουκάνο
Αποτέλεσμα εικόνας για Ζουνίνιο Παουλίστα
Έμερσον Λεάο
Αποτέλεσμα εικόνας για Έμερσον Λεάο
Λεονίντας
Αποτέλεσμα εικόνας για Λεονίντας
Πελέ
Αποτέλεσμα εικόνας για Πελέ
Ράι
Ριβελίνο
Ριβάλντο
Ρομπέρτο Κάρλος
Ρονάλντο
Ρομάριο
Ροναλντίνιο
Σόκρατες
Ταφαρέλ
Αποτέλεσμα εικόνας για Ταφαρέλ
Βάβα
Αποτέλεσμα εικόνας για Βάβα
Τοστάο
Αποτέλεσμα εικόνας για Τοστάο
Ζε Ρομπέρτο
Αποτέλεσμα εικόνας για Ζε Ρομπέρτο
Ζίκο
Αποτέλεσμα εικόνας για Ζίκο
Ζιζίνιο
Αποτέλεσμα εικόνας για Ζιζίνιο
Ντίντι
Κακά
Αποτέλεσμα εικόνας για Κακά
Ρομπίνιο
Αποτέλεσμα εικόνας για Ρομπίνιο
Οι τίτλοι της Βραζιλίας 
Στα Μουντιάλ
Η Εθνική Βραζιλίας είναι η μοναδική παγκοσμίως που έχει συμμετάσχει σε όλες τις διοργανώσεις μουντιάλ. Συνολικά, έχει κατακτήσει 5 τρόπαια τις χρονιές:
1958 Παγκόσμιο Κύπελλο Σουηδίας
1962 Παγκόσμιο Κύπελλο Χιλής
1970 Παγκόσμιο Κύπελλο Μεξικού
1994 Παγκόσμιο Κύπελλο ΗΠΑ
2002 Παγκόσμιο Κύπελλο Κορέας-Ιαπωνίας
Έχει κατακτήσει τη δεύτερη θέση σε άλλες 2 διοργανώσεις μουντιάλ:
1950 Παγκόσμιο Κύπελλο Βραζιλίας
1998 Παγκόσμιο Κύπελλο Γαλλίας
Τρίτη θέση έχει κατακτήσει στα μουντιάλ:
1938 Παγκόσμιο Κύπελλο Γαλλίας
1978 Παγκόσμιο Κύπελλο Αργεντινής
Τέταρτη θέση έχει κατακτήσει στα μουντιάλ:
1974 Παγκόσμιο Κύπελλο Δυτικής Γερμανίας
2014 Παγκόσμιο Κύπελλο Βραζιλίας
Κατακτήσεις Κόπα Αμέρικα
Η Εθνική Βραζιλίας έχει κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα 7 φορές:
1919 Κόπα Αμέρικα Βραζιλίας
1922 Κόπα Αμέρικα Βραζιλίας
1949 Κόπα Αμέρικα Βραζιλίας
1989 Κόπα Αμέρικα Βραζιλίας
1997 Κόπα Αμέρικα Βολιβίας
1999 Κόπα Αμέρικα Παραγουάης
2004 Κόπα Αμέρικα Περού
2007 Κόπα Αμέρικα Βενεζουέλας
Κύπελλο Συνομοσπονδιών
Η Εθνική Βραζιλίας έχει κατακτήσει 4 φορές το Κύπελλο Ομοσπονδιών:
1997 Κύπελλο Ομοσπονδιών Σαουδικής Αραβίας (6-0 την Αυστραλία)
2005 Κύπελλο Ομοσπονδιών Γερμανίας (4-1 την Αργεντινή)
2009 Κύπελλο Ομοσπονδιών Νότιας Αφρικής (3-2 τις ΗΠΑ)
2013 Κύπελλο Ομοσπονδιών Βραζιλίας (3-0 την Ισπανία)
Ολυμπιακά μετάλλια
Η Εθνική Βραζιλίας έχει κατακτήσει 2 Ολυμπιακά μετάλλια:
1984 Ασημένιο μετάλλιο, Ολυμπιάδα του Λος Άντζελες
1988 Ασημένιο μετάλλιο, Ολυμπιάδα της Σεούλ
Τα υπόλοιπα 2 μετάλλια κατέκτησε η Βραζιλία Κ-23
1996 Χάλκινο μετάλλιο, Ολυμπιάδα της Ατλάντα
2008 Χάλκινο μετάλλιο, Ολυμπιάδα του Πεκίνου
2016 Χρυσό μετάλλιο , Ολυμπιάδα του Ρίο
Οι κορυφαίοι της Αργεντινής 
Λιονέλ Μέσι
Αποτέλεσμα εικόνας για Λιονέλ Μέσι
Ντιέγκο Μαραντόνα
Αποτέλεσμα εικόνας για Ντιέγκο Μαραντόνα
Γκαμπριέλ Μπατιστούτα
Αποτέλεσμα εικόνας για Γκαμπριέλ Μπατιστούτα
Μάριο Κέμπες
Αποτέλεσμα εικόνας για Μάριο Κέμπες
Κλάουδιο Κανίγια
Αποτέλεσμα εικόνας για Κλάουδιο Κανίγια
Αλφρέδο Ντι Στέφανο
Σχετική εικόνα
Ρομπέρτο Αγιάλα
Αποτέλεσμα εικόνας για Ρομπέρτο Αγιάλα
Αριέλ Ορτέγα
Αποτέλεσμα εικόνας για Αριέλ Ορτέγα
Ραμόν Ντίας
Αποτέλεσμα εικόνας για Ραμόν Ντίας
Ομάρ Σιβόρι
Αποτέλεσμα εικόνας για Ομάρ Σιβόρι
Χόρχε Βαλντάνο
Αποτέλεσμα εικόνας για Χόρχε Βαλντάνο
Χαβιέρ Σανέτι
Αποτέλεσμα εικόνας για Χαβιέρ Σανέτι
Φερνάντο Ρεδόντο
Αποτέλεσμα εικόνας για Φερνάντο Ρεδόνδο
Ντανιέλ Πασαρέλα
Αποτέλεσμα εικόνας για Ντανιέλ Πασαρέλα
Αμαδέο Καρρίσο
Αποτέλεσμα εικόνας για Αμαδέο Καρρίσο
Πάουλο Ντιμπάλα
Αποτέλεσμα εικόνας για Πάουλο Ντιμπάλα
Σέτρζιο Γκοϊκοτσέα 
Αποτέλεσμα εικόνας για sergio goycochea
Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν 
Αποτέλεσμα εικόνας για Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν
Χουάν Πάμπλο Σορίν 
Αποτέλεσμα εικόνας για Χουάν Πάμπλο Σορίν
Χουάν Ρομάν Ρικέλμε 
Αποτέλεσμα εικόνας για Χουάν Ραμόν Ρικέλμε
Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε
Αποτέλεσμα εικόνας για Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε
Σέρχιο Αγουέρο
Αποτέλεσμα εικόνας για Σέρχιο Αγουέρο
Γκονσάλο Ιγουαΐν
Αποτέλεσμα εικόνας για Γκονσάλο Ιγουαΐν
Εστέμπαν Καμπιάσο
Esteban Cambiasso - 2011.jpg
Ερνάν Κρέσπο
Αποτέλεσμα εικόνας για Ερνάν Κρέσπο
Κλάουδιο Λόπες
Αποτέλεσμα εικόνας για Κλάουδιο Λόπες
Χαβιέρ Μαστσεράνο
Αποτέλεσμα εικόνας για Χαβιέρ Μαστσεράνο
Χόρχε Μπουρουτσάγα
Αποτέλεσμα εικόνας για Χόρχε Μπουρουτσάγα
Ντιέγκο Μιλίτο
Αποτέλεσμα εικόνας για Ντιέγο Μιλίτο
Κάρλος Τέβες
Σχετική εικόνα
Άνχελ ντι Μαρία
Αποτέλεσμα εικόνας για Άνχελ ντι Μαρία
Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες
Αποτέλεσμα εικόνας για Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες
Οι τίτλοι της Αργεντινής 
Ιστορία
Η αλμπισελέστε έδωσε τον πρώτο της αγώνα σε φιλική αναμέτρηση ενεντίον της Ουρουγουάης στις 16 Μαΐου του 1901(νίκη με 3-2).Έχει 14 συμμετοχές σε Μουντιάλ έχοντας λάβει μέρος σε 4 τελικούς Μουντιάλ το 1930,το 1978,το 1986 και το 1990 από τους οποίους νίκησε και στέφτηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2 φορές (το 1978 στα γήπεδα της Αργεντινής και το 1986 στο Μεξικό).
Τον Μάρτιο του 2007 έφτασε για πρώτη φορά την 1η θέση στην βαθμολογία της FIFA (την οποία κρατάει μέχρι σήμερα).
Τίτλοι-διακρίσεις στα Μουντιάλ
Η Εθνική Αργεντινής έχει κατακτήσει 2 τρόπαια σε μουντιάλ:
1978 Παγκόσμιο Κύπελλο Αργεντινής
1986 Παγκόσμιο Κύπελλο Μεξικού
Έχει συμμετάσχει σε 3 τελικούς κατακτώντας τη δεύτερη θέση:
1930 Παγκόσμιο Κύπελλο Ουρουγουάης
1990 Παγκόσμιο Κύπελλο Ιταλίας
2014 Παγκόσμιο Κύπελλο Βραζιλίας
Κατακτήσεις Κόπα Αμέρικα
Η Εθνική Αργεντινής έχει κατακτήσει τα περισσότερα Κόπα Αμέρικα (14):
1921 Κόπα Αμέρικα Αργεντινής
1925 Κόπα Αμέρικα Αργεντινής
1927 Κόπα Αμέρικα Περού
1929 Κόπα Αμέρικα Αργεντινής
1937 Κόπα Αμέρικα Αργεντινής
1941 Κόπα Αμέρικα Χιλής
1945 Κόπα Αμέρικα Αργεντινής
1946 Κόπα Αμέρικα Χιλής
1947 Κόπα Αμέρικα Εκουαδόρ
1955 Κόπα Αμέρικα Χιλής
1957 Κόπα Αμέρικα Περού
1959 Κόπα Αμέρικα Αργεντινής
1991 Κόπα Αμέρικα Χιλής
1993 Κόπα Αμέρικα Εκουαδόρ
Παναμερικανικοί Αγώνες
Η Εθνική Αργεντινής έχει κατακτήσει 6 φορές την πρώτη θέση:
1951 Παναμερικανικοί Αγώνες Αργεντινής
1955 Παναμερικανικοί Αγώνες Μεξικού
1959 Παναμερικανικοί Αγώνες Η.Π.Α
1971 Παναμερικανικοί Αγώνες Κολομβίας
1995 Παναμερικανικοί Αγώνες Αργεντινής
2003 Παναμερικανικοί Αγώνες Δομινικανής Δημοκρατίας
Κύπελλο Συνομοσποδιών
Η Εθνική Αργεντινής έχει κατακτήσει το Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 1992.
Ολυμπιακά μετάλλια
2004 Χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Αθήνας
1928 Ασημένιο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Άμστερνταμ
1996 Ασημένιο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα
Παγκόσμια Πρωταθλήματα Νέων
Η Εθνική Νέων της Αργεντινής έχει κατακτήσει 5 Παγκόσμια Κύπελλα Νέων:
1979 Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων Ιαπωνίας
1995 Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων Κατάρ
1997 Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων Μαλαισίας
2001 Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων Αργεντινής
2005 Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων Ολλανδίας

Επιμέλεια: Δημήτρης Δικαίος 






ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ