Καλό ταξίδι Γιώργο...Ποιος ήταν ο Γιώργος Ξενίδης! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Καλό ταξίδι Γιώργο...Ποιος ήταν ο Γιώργος Ξενίδης!



Σχετική εικόνα

Η είδηση του θανάτου του Γιώργου Ξενίδη, έχει αφήσει άφωνο όλον τον αθλητικό κόσμο, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο μόλις 45 ετών.

Κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει, ο Γιώργος δεν πια μαζί μας, να ευχηθούμε συλλυπητήρια, κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια του, σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά...

Σε αυτές τις περιπτώσεις τα λόγια περισσεύουν ο θεός να αναπαύσει την ψυχή του, ήταν αγωνιστής το θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια, μια ζωή στον Ηρακλή, λίγο στην ΑΕΚ, έδωσε τα πάντα και δέθηκε με την Ανόρθωση, σταμάτησε το 2008 την ποδοσφαιρική του καριέρα σε ηλικία 34 ετών, στον Ιωνικό Νίκαιας τον οποίο ακολούθησε και στην Β΄Εθνική με στόχο να τον βοηθήσει να επιστρέψει στην Σούπερ Λιγκ, αυτό δεν έγινε σαν φίλος έφυγε και σταμάτησε το ποδόσφαιρο....

Η Αθλητική Γνώμη σας παρουσιάζει ποιος ήταν ο Γιώργος Ξενίδης:

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 6 Δεκεμβρίου του 1974 και ξεκίνησε την καριέρα του από τους ερασιτέχνες του Ηρακλή για να προωθηθεί στην επαγγελματική ομάδα το καλοκαίρι του 1994. Στο γηραιό παρέμεινε επί μια δεκαετία,με μια μικρή διακοπή για ένα εξάμηνο το 2002 όταν και αγωνίστηκε στην ΑΕΚ κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος, για να επιστρέψει τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς στον Ηρακλή.

Το 2004 άφησε το ελληνικό πρωτάθλημα για να αγωνιστεί στην Κύπρο με τα χρώματα της Ανόρθωσης. Κατά την διετή του παρουσία στην κυπριακή ομάδα πανηγύρισε την κατάκτηση του Πρωταθλήματος του 2005 καθώς και την ιστορική πρόκριση επί της τουρκικής Τραμπζονσπόρ στο πλαίσιο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2005/06.

Το 2006 πήρε μεταγγραφή Ιωνικού. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα ξεκίνησε με φιλοδοξίες, διοικητικά προβλήματα και αφαιρέσεις βαθμών την οδήγησαν στον υποβιβασμό. Παρ' όλα αυτά ο Ξενίδης παρέμεινε στον Ιωνικό και αγωνίστηκε και στη Β' Εθνική. Το καλοκαίρι του 2008 έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Νικαίας και από τότε έμεινε χωρίς ομάδα. Είχε συνολικά 224 συμμετοχές σε επίπεδο Α' Εθνικής (195 με Ηρακλή,2 0 με Ιωνικό και 9 με ΑΕΚ) και έχει σημειώσει 20 τέρματα.

Τον Δεκέμβριο του 2005 είχε προσπαθήσει μαζί με τον Βασίλη Μπορμπόκη να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Το 2011 ανέλαβε το ποδοσφαιρικό τμήμα ως υπεύθυνος του Ηρακλή στην Δ΄Εθνική με στόχο να βοηθήσει την ομάδα της καρδιάς του να επιστρέψει βήμα βήμα εκεί όπου άνηκε, η προσπάθεια του όμως τελείωσε άδοξα....


Πέθανε από ανακοπή καρδιάς στις 3 Ιουνίου 2019 σε ηλικία 45 ετών.

Η καριέρα του μέσα από αριθμούς:

ΈτοςΣύλλογοςΕμφανίσεις (Γκολ)
1994-01Flag of Greece.svg Ηρακλής161 (14)
2001-02Flag of Greece.svg ΑΕΚ9 (0)
2002-04Flag of Greece.svg Ηρακλής34 (4)
2004-06Flag of Cyprus.svg Ανόρθωση40 (2)
2006-07Flag of Greece.svg Ιωνικός20 (2)

Είχε αδερφική σχέση με τον Ιεροκλή Στολτίδη 

Ο Γιώργος Ξενίδης ήταν ένας άνθρωπος ανοικτός μιλούσε για πάντα χωρίς να φοβάται κάποια κριτική ή κάτι τέτοιο,όμως με έναν συνάδελφό του είχε αδερφική σχέση, ο λόγος για τον Ιεροκλή Στολτίδη.
Οι δυο τους μοιραζόταν τα ίδια αποδυτήρια. Τ' αποδυτήρια του Καυτανζογλείου, φορώντας την ίδια φανέλα. Αυτή του Ηρακλή.

Ήταν μαζί από μικρά παιδιά,  έκαναν το πάνω-κάτω σχεδόν την ίδια εποχή όπου κατηφόρισαν από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα. Ο πρώτος για την ΑΕΚ, ο δεύτερος για τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, έγιναν και κουμπάροι! Ο Ξενίδης, ωστόσο, δεν άντεξε μακριά από τη γενέτειρά του και μετά από έξι μήνες φόρεσε ξανά την κυανόλευκη φανέλα.

Ξεχώρισε επίσης η αγάπη του  για την Ανόρθωση 

Μετά την Ελλάδα τον Ηρακλή και την ΑΕΚ, πήγε στην Κύπρο και την Ανόρθωση, με την οποία δέθηκε πολύ, μάλιστα τον αγάπησαν πολύ και οι φίλοι της "κυρίας" όπως αποκαλούν την Ανόρθωση οι Κύπριοι.

Ήταν μέλος του "Έπος" που πέτυχε η Κυπριακή ομάδα κόντρα στην  Τράμπζονσπορ,  για το δεύτερο προκριματικό του Champions League. Η Ανόρθωση είχε νικήσει 3-1 στη Λευκωσία, άντεξε και στην Τραπεζούντα και παρά την ήττα (1-0) και το εχθρικό κλίμα που δημιούργησε η ομάδα της γειτονικής χώρας πήρε την ιστορική πρόκριση, η οποία ακόμη μνημονεύεται από τους φιλάθλους της.

Μάλιστα, η συμβολή του στην πρόκριση ήταν καθοριστική. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης στην Τουρκία με αυταπάρνηση απέτρεψε το 2-0, το οποίο θα σήμαινε αποκλεισμό της Ανόρθωσης. Η επέμβαση ήταν κομβική για να μην παραβιαστεί η εστία του Γεωργαλλίδη, ενώ έκανε και τατουάζ τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η καριέρα του μέσα από εικόνες:

Στον Ηρακλή 
Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΞενίδηςΑποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Ξενίδης
Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΞενίδηςΑποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Ξενίδης
Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΞενίδηςΑποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Ξενίδης
Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΞενίδηςΑποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΞενίδηςΑποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΞενίδηςΑποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΞενίδηςΑποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Ξενίδης

Στην ΑΕΚ 

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΞενίδηςΑποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Ξενίδης
Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΞενίδηςΑποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΞενίδηςΑποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Ξενίδης

Στην Ανόρθωση 

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΞενίδηςΑποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΞενίδηςΑποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΞενίδηςΑποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Ξενίδης

Στον Ιωνικό 

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΞενίδηςΑποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΞενίδηςΑποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΞενίδηςΑποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Ξενίδης

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος ΞενίδηςΑποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Ξενίδης


Στον Ηρακλή ήταν αρχηγός και έτσι τον αποχαιρέτισαν οι φίλοι του Ημίθεου, ο Γιώργος έφυγε νωρίς, όπως και οι Γιόβαν Γκοϊκοβιτς, και Παναγιώτης Μπαχράμης που αποτέλεσαν συμπαίκτες του στους κυανόλευκους....

Με ξεχωριστό τρόπο τον αποχαιρέτησαν μερικοί από τους συμπαίκτες του:

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, περιλαμβάνονται οι Τάκης Δρουγας και George Xenidis, άτομα στέκονταιΚαλο ταξίδι φιλε. Έγραψε ο Τάκης Δρούγας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, περιλαμβάνονται οι George Xenidis και Ederson Fofonka, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάνουν σπορ και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενοΠολύ λυπηρό με τις ειδήσεις, ήσασταν ο μονος παίκτης που έβλεπα να Κλαις για τον Ηρακλή μας.
Καλό παράδεισο Ηρακλακι.. Έγραψε ο Έντερσον Φοφόνκα...

Επίσης έγραψαν ο Ηλίας Στογιάννης, ο Αλέκος Δέλλιος που ήταν αντίπαλοι όταν έπαιζε στον Ηρακλή, ο Χρήστος Κανελάκης που ήταν πρόεδρος του στον Ιωνικό και άλλοι πολλοί...

Σε όλους θα είναι αισθητή η απουσία του Γιώργου καλό παράδεισο να έχει, είναι πολύ κρίμα...

Γράφει ο Δημήτρης Δικαίος.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ