Φάκελος μεταγραφές: Ήρθαν για να υπογράψουν όμως έφυγαν... - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Φάκελος μεταγραφές: Ήρθαν για να υπογράψουν όμως έφυγαν...

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, με την μεταγραφική περίοδο να συνεχίζεται, με αφορμή την μεταγραφή του Φάμπιο Κοεντράο που δεν έγινε, ενώ ήρθε στην Θεσσαλονίκη, η Αθλητική Γνώμη σας θυμίζει ανάλογες περιπτώσεις από το παρελθόν.
Ήρθαν για να υπογράψουν όμως έφυγαν ή κόπηκαν στα ιατρικά.
Κόκκινο» στα ιατρικά ο Μεϊτέ
Για έξι και πλέον μήνες ο Αμπντουλαγιέ Μεϊτέ είχε μείνει άπραγος, έπειτα από τη λύση του συμβολαίου του με τη γαλλική Ντιζόν. Βιογραφικό σπουδαίο, αλλά σε καθοδική πορεία η καριέρα του, έστω κι έτσι όμως έδειχνε ότι μπορούσε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό τον περασμένο Φλεβάρη. Παρ' όλα αυτά ενώ ήρθε στη χώρα μας ο Ιβοριανός στόπερ δηλώνοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση από φυσικής κατάστασης, τα... ιατρικά, τον έστειλαν πίσω.
Ο... σίγουρος Έρικ, που δεν γύρισε ποτέ
Όλοι μιλούσαν για συμφωνία. Πιθανότατα αυτό είχε συμβεί, έστω κι αν αυτή αφορούσε τους βασικούς όρους της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό. Οι... λεπτομέρειες ωστόσο που έπρεπε να ρυθμιστούν, φάνηκαν κάτι παραπάνω από αρκετές για να αφήσουν τους «πράσινους» σύξυλους, αφού ο παίκτης ήθελε να πληρώνεται κάθε μήνα κι όχι κάθε τρεις μήνες, έτσι έφυγε ζητώντας προθεσμία για να απαντήσει. Εν τέλει στο Τριφύλλι δεν είδαν ποτέ... κλήση από τον Ολλανδό μεσοεπιθετικό, στον οποίο στήριζε πολλά ο Γιάννης Αναστασίου.
Ο Θέος... έκοψε τον Κανού
Μπορεί να πάτησε με... τυμπανοκρουσίες το πόδι του στη χώρα μας, όμως ο Κανού αποδείχτηκε ούτε λίγο, ούτε πολύ, ένα μεγάλο φιάσκο για τον Ολυμπιακό το περσινό καλοκαίρι. Ο Ζαρντίμ επιθυμούσε διακαώς την απόκτησή του κι αφού τα βρήκαν οι πρωταθλητές με τη Σταντάρ, με αποτέλεσε ο Βραζιλιάνος στόπερ να έρθει στην Αθήνα, γύρισε ξανά πίσω στην ομάδα της Λιέγης. Ο λόγος; Ο 28χρονος στόπερ δεν πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά τεστ, με αποτέλεσμα ο γιατρός της ομάδας, Χρήστος Θέος να δώσει αρνητική εισήγηση για την απόκτησή του. Με δεδομένο ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί κι ένα χρόνο πριν και με τον Γέστε χωρίς όμως να εισακουστεί η άποψή του, αυτή τη φορά οι «ερυθρόλευκοι» αποφάσισαν να μην την... ξαναπατήσουν.
Αλο(ΐζι) περίμεναν, άλλο είδαν
Προερχόμενος από μία γεμάτη τετραετία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με 121 εμφανίσεις και 29 γκολ, θεωρούνταν -και όχι άδικα- μία σπουδαία μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Ο λόγος φυσικά για τον Αυστραλό στράικερ Τζον Αλοΐζι που στα 29 του -εν έτη 2005- κι ενώ ήταν έτοιμος να φορέσει τα πράσινα έχοντας υπογράψει προσύμφωνο για 2+1 χρόνια (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής), ανάγκασε τους ανθρώπους του Τριφυλλιού να τον... στείλουν από εκεί που ήρθε. Ο λόγος ήταν το πρόβλημα που έδειξαν οι ιατρικές εξετάσεις στου συνδέσμους του, με αποτέλεσμα να χαλάσει η μεταγραφή του.
Ακόμα «βράζουν» για Μπούντιμιρ
Ο Μάριο Μπούντιμιρ είχε την ευκαιρία πέρυσι το καλοκαίρι για πρώτη φορά στην καριέρα να πάρει μεταγραφή σε μία μεγάλη ομάδα. Βέβαια ο ΠΑΟΚ του 2012 (το καλοκαίρι), δεν είχε καμία σχέση με εκείνον του σήμερα, αφού η οικονομική αβεβαιότητα... βασίλευε στον σύλλογο. Κάπως έτσι παρά το γεγονός ότι άπαντες στη Θεσσαλονίκη περίμεναν τον Κροάτη μέσο του Εργοτέλη για να υπογράψει αφού προηγουμένως τα είχαν βρει σε όλα οι δύο πλευρές, εκείνος άφησε... σύξυλους τους «ασπρόμαυρους», πηγαίνοντας στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ.
Η Ντιναμό «χάλασε» τη μεταγραφή
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είχε την ευκαιρία τον περασμένο Γενάρη να μπει σε ένα κλαμπ... λίγων κι εκλεκτών, που θα είχαν φορέσει τη φανέλα τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού. Ο νεαρός μέσος ωστόσο που έδειχνε να μην υπολογίζεται ιδιαίτερα από τον προπονητή του στην Ντιναμό Δρέσδης, ήρθε στην Ελλάδα αφού πρώτα συμφώνησε με το Τριφύλλι, όμως έμεινε με το... στυλό στο χέρι. Αιτία τα χρήματα που ζήτησε η γερμανική ομάδα την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα ο παίκτης να επιστρέψει στη Δρέσδη. Εν τέλει επαναπατρίστηκε πάντως, αφού από τη σεζόν 2013-14  θα αγωνίστηκε στον Άρη.
Η... διαφορά φιλοσοφίας με Ντομίνγκος
Τι κι αν όλα έδειχναν πως θα ήταν εκείνος που θα αναλάμβανε τις τύχες του ΠΑΟΚ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο; Ο Ντομίνγκος Πασιένσια δεν έβαλε ποτέ την υπογραφή του σε συμβόλαιο με τον Δικέφαλο του Βορρά, αφού εκείνο που υποστήριξε ο ίδιος στους συμπατριώτες του, είναι πως υπήρξε «διαφορά φιλοσοφίας». Εντύπωση πάντως προκάλεσε η τακτική των Θεσσαλονικέων για να μη γίνει αντιληπτός ο Πορτογάλος τεχνικός, από τον οποίο μάλιστα ζητήθηκε μέχρι και να... σκύβει όταν βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ώστε να μη γίνει αντιληπτός.
Από τα πράσινα... στα κιτρινόμαυρα!
Έτοιμος να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν ο Δημήτρης Ανάκογλου τον χειμώνα του 2013. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που κατηφόρισε από τις Σέρρες, αφού στα... λόγια, τα είχε βρει σε όλα με το Τριφύλλι. Στην πράξη ωστόσο τα πράγματα αποδείχτηκαν διαφορετικά, αφού οι «πράσινοι» φέρονται να του έδιναν λιγότερα χρήματα από όσα είχαν αρχικά συμφωνηθεί. Έτσι ο πρώην μέσος του Πανσερραϊκού αποφάσισε να συζητήσει με την ΑΕΚ που επίσης «καιγόταν» για την απόκτησή του, συμφωνώντας μάλιστα μαζί της την ίδια μέρα!
Καστιγιόν ο πέμπτος!
Όταν λέγεσαι Παναθηναϊκός και είσαι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, δεν μπορείς να δεχτείς από... κανέναν Καστιγιόν να σου λέει: “Και τι θα γίνει αν υποβιβαστούμε;”. Οι άνθρωποι του Τριφυλλιού δεν πίστευαν στα όσα άκουσαν από τον Ολλανδό στράικερ, που εκτός όλων των άλλων, αξίωσε και τα διπλά σχεδόν χρήματα από αυτά που αρχικά συμφωνήθηκαν. Κάπως έτσι έγινε ούτε λίγο, ούτε πολύ ο πέμπτος (!) ποδοσφαιριστής μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο που είτε φτάνει στα γραφεία του Παναθηναϊκού, είτε έρχεται απλά στη χώρα μας για τα διαδικαστικά, έπειτα όμως τα... μαζεύει και φεύγει.
Ο «Κούτσια» προτίμησε Ηράκλειο!
Σε κάποια... άλλη εποχή, θα πήγαινε ίσως και τρέχοντας στην ΑΕΚ. Όχι όμως -όπως αποδείχτηκε- κι εν έτη 2012, αφού ο Βασίλης Κουτσιανικούλης -περί ου ο λόγος- ενώ έδειχνε έτοιμος να φορέσει τη φανέλα της Ένωσης, αποφάσισε να παραμείνει στο Ηράκλειο, αλλά για χάρη του ΟΦΗ. Οι κακές γλώσσες έλεγαν πως αυτό έγινε λόγω... αισθήματος, μιας και η σύντροφός του τραγουδάει σε νυχτερινό κέντρο της πόλης. Η ουσία ωστόσο είναι ότι άφησε τον Δικέφαλο... στα κρύα του λουτρού, παρ' ό,τι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνο το διάστημα, υπήρχε προφορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Οι τρελές απαιτήσεις, έφεραν «ναυάγιο»
Κι αν νομίζετε ότι τα μεταγραφικά φιάσκα αποτελούν αποκλειστικότητα των «μεγάλων», μόνο έτσι δεν είναι και τρανό παράδειγμα αυτό του Κάλεμπ Φόλαν με τον Πανιώνιο τον περασμένο χειμώνα. Μπορεί οι Νεοσμυρνιώτες να είχαν στείλει μέχρι και τα χαρτιά του Ιρλανδού φορ στην ΕΠΟ, την τελευταία στιγμή όμως οι παράλογες οικονομικές απαιτήσεις των μάνατζερ του χάλασαν τη μεταγραφή.
«Έστησε» ΠΑΣ, αυτοπροτάθηκε στην Καβάλα!
Ένα ακόμα παράδειγμα, είναι αυτό του Σερζ Ντιέ στον ΠΑΣ Γιάννινα, που τον Γενάρη του 2010 βρέθηκε μία ανάσα πριν ντυθεί στα χρώματα των Ηπειρωτών. Παρ' όλα αυτά η μεταγραφή του δεν αποδείχτηκε τίποτα άλλο πέραν ενός φιάσκου, αφού ενώ στον «Άγιαξ» τον περίμεναν για να υπογράψει, ο παίκτης δεν εμφανίστηκε ποτέ στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όπου από το πρωί στήθηκε και τον περίμενε άνθρωπος της ΠΑΕ. Ο Ιβοριανός μέσος μάλιστα αυτοπροτάθηκε στην Καβάλα, όπου και πήγε τελικά από τον Ηρακλή.

Ήρθε ο Ντάλα Μπόνα για την ΑΕΚ το 2006 και έφυγε, εν τέλει το 2009 υπέγραψε στον Ηρακλή.
Αποτέλεσμα εικόνας για νταλα μπονα αεκ
Μια ανάσα από την απόκτηση του Σαμουέλε Ντάλα Μπόνα βρίσκεται η ΑΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία. Οι διοικούντες την «Ένωση» αφού εξασφάλισαν τη συγκατάθεση της Μίλαν, όπου και ανήκει ο 25χρονος μέσος, έπεισαν και τον ίδιο τον παίκτη να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και μάλιστα όχι με τη μορφή δανεισμού, αλλά με κανονική μεταγραφή και υπογραφή τριετούς ή τετραετούς συμβολαίου. Ο Ντάλα Μπόνα, στην απόφαση του οποίου φέρονται να έπαιξαν το δικό τους ρόλο οι συμπατριώτες του Τσιρίλο και Σορεντίνο, φέρεται έτοιμος να έρθει στην Ελλάδα την Παρασκευή ή το Σάββατο για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας. 
Στην συνέχεια ο Ιταλός ήρθε στην Ελλάδα είδε και απήλθε, τρία χρόνια αργότερα έγινε παίκτης του Ηρακλή από τον οποίο πέρασε και δεν ακούμπησε.
Αλεχάντρο Αλφάρο
Ήρθε ως ένα καλό όνομα, αλλά η μεταγραφή χάλασε 
Στις 19 Αυγούστου 2014 ο Παναθηναϊκός έφερε στην Αθήνα τον Αλεχάντρο Αλφάρο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, προερχόμενος από τη Μαγιόρκα, δεν έμελλε να φορέσει τη φανέλα του "τριφυλλιού". Ο παίκτης υποβλήθηκε στις καθιερωμένες εξετάσεις, αλλά τα αποτελέσματά τους δεν άρεσαν στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.
Αλεξάντερ Μάντλουκ
Ο ΠΑΟΚ ήθελε έναν πολύ καλό κεντρικό αμυντικό,ο Αλεξάντερ Μάντλουνγκ ήταν μια τέτοια περίπτωση.
Τον Σεπτέρμβριο του 2013 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε ότι "μετά τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Αλεξάντερ Μάντλουνγκ, αποφάσισε να μην προχωρήσει στην απόκτηση του ποδοσφαιριστή".
Ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός προπονήθηκε υπό τις οδηγίες του Χουμπ Στέφενς για μερικές μέρες, αλλά δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, καθώς βρέθηκε αρκετά πίσω σε επίπεδο ετοιμότητας.
Ζεράρ Λόπες
Ο Ζεράρ ήταν ένα όνομα που θα έδινε ποιότητα στο κέντρο του ΠΑΟΚ, κλεισμένος δεν ήρθε ποτέ!
Ο Πάμπλο Γκαρσία ενδεχομένως να μην ερχόταν ποτέ στον ΠΑΟΚ αν ο Ζεράρ Λόπεθ είχε περάσει τις εργομετρικές εξετάσεις. Ο Ισπανός μέσος θα ήταν μια από τις "μεταγραφικές βόμβες" εκείνου του καλοκαιριού για τον Δικέφαλο, το 2006. Οι συζητήσεις είχαν γίνει ήδη από τον Μάιο και στις 4 Ιουνίου ο Ζεράρ ετοίμαζε βαλίτσες για Θεσσαλονίκη. Ποτέ όμως δεν πέρασε το κατώφλι των γραφείων της Τούμπας.
Ο 29χρονος τότε Ζεράρ Λόπεθ είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα, είχε αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα για 5 χρόνια και έφυγε από τη Βαρκελώνη το καλοκαίρι του 2005, για να συνεχίσει την καριέρα του στη Μονακό. Πριν πάει στον ΠΑΟΚ έπαιζε στην Ουέλβα, με την οποία είχε 18 συμμετοχές.
Τιάγκο ντα Σίλβα
Ήρθε για την ΑΕΚ, δεν υπέγραψε ποτέ!
«Εμπλοκή» με Τιάγκο, κλείνει ο Τόζερ στην ΑΕΚ, επιμονή της Μπενφίκα για Κατσουράνη | in.gr
Τον Ιούνιο του 2006 ήρθε στην Αθήνα για την ΑΕΚ ο Τιάγκο ντα Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος ακραίος μπακ προερχόταν από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και ήταν να υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Προτού υπογράψει έλεγε στους Βούλγαρους: "Ας μη βιαζόμαστε. Πρώτα να υπογράψω και μετά θα ακολουθήσουν οι συνεντεύξεις.
Πρέπει να φτάσω στην Αθήνα, να περάσω από τις ιατρικές εξετάσεις και μετά να συζητήσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες και να υπογράψω. Δεν θέλω να είμαι βιαστικός. Πλέον, αισθάνομαι έτοιμος για μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι η ΑΕΚ. Είμαι έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα μου".
Τελικά το... μεγάλο βήμα δεν έγινε ποτέ, αφού στα ιατρικά φέρεται να υπήρξε πρόβλημα στο πόδι, με αποτέλεσμα να ναυαγήσει το deal.
Ντιεμερσί Εμποκανί
Κόπηκε στα ιατρικά.
Εμποκανί
Το πρόβλημα είχε να κάνει και με αρθρώσεις, συγκεκριμένα στο γόνατο, αλλά είναι και μυϊκό. Συγκεκριμένα στον δικέφαλο και είναι αρκετά σοβαρό, γεγονός που δημιουργούσε σοβαρές υπόνοιες για την προοπτική συνεχόμενων θλάσεων μέσα στη σεζόν. Κάτι που συνέβη και πέρσι στην Χαλ, όπου ο Εμποκανί λόγω θλάσεων έχασε συνολικά σχεδόν 3 μήνες αγωνιστικής δράσης.
Στο Λιμάνι δεν ήταν σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο και έτσι η μεταγραφή του Κονγκολέζου φορ ναυάγησε!
Ο Ολυμπιακός ήδη στρέφεται σε νέες λύσεις, θέλοντας άμεσα να κλείσει επιθετικό από τη στιγμή που η επιλογή Εμποκανί είχε άδοξο τέλος.
 Φάμπιο Κοεντράο
Ο ΠΑΟΚ πήγε να πετύχει ένα μεγάλο μπαμ με τον Φάμπιο Κοεντράο, o Πορτογάλος συμφώνησε με τους πρωταθλητές, ήρθε στην Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπέγραψε...
Ζήτησε δύο μέρες διορία για να απαντήσει, η απάντηση ήταν αρνητική όπως αναφέρει η «Record», 
Οι λόγοι είναι οικογενειακοί  (και συγκεκριμένα η διστακτικότητα των κοντινών του προσώπων να μετακομίσουν στην Ελλάδα) είναι ο λόγος που παρουσιάστηκε εμπλοκή στην υπόθεση.
Επιμέλεια: Δημήτρης Δικαίος 




ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ