Ανασχεδιασμος Ξενοδοχείου ή AirBNB Καταλύματος - Τι Να Προσέξετε - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Ανασχεδιασμος Ξενοδοχείου ή AirBNB Καταλύματος - Τι Να Προσέξετε

Η δημιουργία ενός λειτουργικού, φωτεινού και ενδιαφέροντος χώρου αναμονής θα κάνει φυσικά θετική εντύπωση στους φιλοξενούμενους και θα κερδίσει το ενδιαφέρον τους από την πρώτη στιγμή. Ο χώρος αναμονής σε έναν ξενοδοχειακό χώρο πάντα ήταν και εξακολουθεί να είναι η πρώτη εντύπωση του πελάτη για το ξενοδοχείο. Παλαιότερα το λόμπι ήταν ο χώρος στον οποίο γινόταν απλά το check in στο ξενοδοχείο. Η έννοια του λόμπι σαν χώρος εισόδου έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Στις μέρες μας το λόμπι έχει επεκταθεί σαν έννοια και αποτελεί έναν χώρο όπου μπορεί κάποιος να ξεκουραστεί, να χαλαρώσει και να κάνει δημόσιες σχέσεις. 

Λειτουργικά είναι ο πυρήνας γύρω από τον οποίο εξελίσσονται και εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πελατών. Στην ουσία περιοχές που παλαιότερα ήταν ανεξάρτητες ή ξεχωριστοί χώροι όπως ένας χώρος για παιχνίδια, αίθουσες συγκεντρώσεων, το μπαρ, το εστιατόριο, κ.α.  συνδέονται σε μια μεγαλύτερη περιοχή δίνοντας τη δυνατότητα ενός ενιαίου και κοινού χώρου για όλους να χαλαρώσουν, να συναντήσουν κόσμο, να φάνε και να δουλέψουν.

Η εποχή μας επιτάσσει νέο Hotel Design στα λόμπι των ξενοδοχείων  και συνεπώς η παραμονή των πελατών για περισσότερο χρόνο σε αυτούς τους χώρους μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση φαγητού και αναψυκτικών ενώ κάθονται, δουλεύουν ή διασκεδάζουν ή χαλαρώνουν. Η νέα μορφή των λόμπι ενισχύει την υπόθεση ότι η φιλοξενία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξυπηρέτηση και την προσωπική ευχαρίστηση των πελατών-φιλοξενούμενων.  Σε μία ανακαινιση σπιτιου ή ξενοδοχείου από την πρώτη στιγμή που θα μπει ο φιλοξενούμενος στο λόμπι θα τον κάνει να αισθανθεί ευπρόσδεκτος και φυσικά αυτό θα έχει συνέχεια και κέρδος. 

Τις περισσότερες φορές η ανακαίνιση του λόμπι ως επένδυσή για την επιχείρησή σας μπορεί να δώσει άμεσο κέρδος. Επομένως πρέπει να επαναξιολογήσετε τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου σας και να σκεφτείτε σοβαρά την ανακαίνιση τους. Μαζί μπορούμε να αξιολογήσουμε τι χρειάζεται  αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό. Για παράδειγμα μπορούμε να εξετάσουμε τις δυνατότητες των χώρων που χρησιμοποιούνται και αυτών που μένουν ανεκμετάλλευτοι να ενσωματωθούν στο λόμπι.

  • Έχετε έναν χώρο για συνεδριάσεις που δεν χρησιμοποιείτε,
  • Υπάρχει εστιατόριο με παραπάνω θέσεις από τις απαιτούμενες για το δικό σας ξενοδοχείο,
  • O χώρος για μελέτη και εργασία είναι ανεκμετάλλευτος επειδή δεν είναι εύκολα προσβάσιμος, κ.α.

 

Οργανώνοντας την ανακαίνιση στο λόμπι του ξενοδοχείου


Πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση του λόμπι πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα και στρατηγική. Όλη η ομάδα συντονισμού, ο ιδιοκτήτης, οι κατασκευαστές και οι μηχανικοί πρέπει να εξετάσουν και να υπογραμμίσουν τις προτεραιότητες του έργου.
  • Το πιο δύσκολο σημείο είναι να βρεθούν οι χώροι που θα συνενωθούν όπως χώροι που δεν χρησιμοποιούνται καθόλου ή δεν χρησιμοποιούνται σωστά και να γίνει ακριβής μέτρηση των διαστάσεων τους και προσδιορισμός της θέσης τους για να εξεταστεί σχεδιαστικά η δυνατότητα συνύπαρξης σε ένα ενιαίο χώρο.
  • Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων που επιθυμούν την ανακαίνιση της επιχείρησης τους θα πρέπει να συμπεριλάβουν στο συνολικό κόστος και την ανακαίνιση του λόμπι ως σημαντικό πλέον σημείο μιας σύγχρονης μεταμόρφωσης.
  • Γενικά η ιδέα της συνύπαρξης και ένωσης πολλών χρήσεων και χώρων σε ένα ενιαίο συγκεντρώνει όλες τις παροχές μαζί όπως ηλεκτρικές, υδραυλικές εγκαταστάσεις, κ.α. και έτσι εξοικονομείτε χρήματα.
  • Δεν είναι απαραίτητο να διαθέτετε τεράστιο χώρο για το λόμπι, μην επηρεάζεστε από την συνύπαρξη χώρων και νομίζεται ότι ένας χώρος μικρότερων διαστάσεων δεν μπορεί να μετατραπεί σε κάτι ξεχωριστό που θα συνδυάζει όλες τις παροχές.
  • Καλό είναι να ανακαινίσετε σε φάσεις ώστε να μην κλείσει τελείως το λόμπι και η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και να μπορείτε να εξυπηρετείται τους πελάτες και να τους ενοχλείτε όσο το δυνατόν λιγότερο.
  • Ξοδεύοντας χρήματα για την ανακαίνιση του λόμπι μπορείτε να εκπληρώσετε τις επιθυμίες των πελατών, να βελτιώσετε τις παροχές και την εμπειρία τους.
Η εταιρεία μας σας εξασφαλίζει μια ανακαίνιση ξενοδοχείου  που θα σέβεται τη λειτουργικότητα του χώρου, τις σύγχρονες τάσεις της εποχής, και πάνω από όλα τους πελάτες και την επιχείρησή σας. Σκοπός μας όσον αφορά τα λόμπι είναι να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα φιλική, προσιτή και ανοιχτή που θα αναζωογονήσει το ξενοδοχείο σας και θα κλέψει τις εντυπώσεις. 

Η σημασία στη λεπτομέρεια και στην εμπειρία με διαφορετικά στυλ και αισθητική μέσα από την εμπειρία της ομάδας μας θα δώσει στο λόμπι σας μια κομψή και ζεστή άποψη στο καλωσόρισμα των πελατών σας ενώ ταυτόχρονα η υψηλή ποιότητα και ο σχεδιασμός θα συμπληρώνουν το χώρο.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ