Κόντρα στον "κακό του δαίμονα" για τους ομίλους ο ΠΑΟΚ! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Κόντρα στον "κακό του δαίμονα" για τους ομίλους ο ΠΑΟΚ!

Αποτέλεσμα εικόνας για παοκ αγιαξ
Ο πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδος ΠΑΟΚ, την Τρίτη ρίχνεται στην μάχη για να κάνει το πρώτο του βήμα για πρόκριση τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του,απέναντι ο πανίσχυρος Άγιαξ, που πέρυσι έφτασε στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.

Την Τρίτη στις 20:00 στο γήπεδο της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ τον "κακό του δαίμονα" Άγιαξ, από τον οποίο έχει αποκλειστεί δύο φορές στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τότε και τις δύο φορές πήρε θετικό αποτέλεσμα στην Ολλανδία, και αποκλείστηκε στην Τούμπα, την πρώτη φορά με ισοπαλία 3-3, και την δεύτερη με ήττα 1-2, συνθετικός κρίκος και στις δύο φορές ο Βλάνταν Ίβιτς, που την πρώτη φορά ήταν παίκτης του δικεφάλου, και την δεύτερη προπονητής του.

Αυτή την φορά η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα υποδέχεται πρώτα στην Ελλάδα τον Άγιαξ που έχασε τον Ντε Λιχτ και τον Ντε Γιόνγκ όμως παραμένει δυνατός.

Η Αθλητική Γνώμη σας θυμίζει τις δύο φορές που ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Άγιαξ:

Κακός δαίμονας πικροί αποκλεισμοί στην Τούμπα

Η αρχή έγινε το 2010. Στις 28 Ιουλίου ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Άμστερνταμ για το πρώτο παιχνίδι με τον Άγιαξ και κατάφερε να επιστρέψει αλώβητος. Ο «Αίαντας» προηγήθηκε με τον Σουάρες, όμως, ο Ίβιτς διαμόρφωσε το τελικό 1-1 αφήνοντας πολλές ελπίδες ενόψει της ρεβάνς.

Το 1-1 στην Ολλανδία


Οι συνθέσεις:

Άγιαξ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλεμπουργκ , Φαν Ντερ Βιλ , Φερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Ανίτα, Ενόχ, Λίντγκρεν (62' Ντε Τσέουβ), Εμάνουελσον (78' Σαρπόνγκ), Ντε Γιονγκ, Σουλεϊμάνι (66' Ερικσεν), Σουάρες.


ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Χαλκιάς (15' λ. τρ. Κρέσιτς), Μπουσαϊντι, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Βιτόλο, Γκαρσία, Ιβιτς (75' Φωτάκης), Βιεϊρίνια, Σορλέν, Σαλπιγγίδης (90'+ Παπάζογλου)

Διαιτητής: Τόνι Σαπρόν (Γαλλία)


Κίτρινες: 11' Εμάνουελσον, 70' Ινοχ, 77' Φερτόνγκεν, 82' Σουάρες / 34' Μπουσαϊντι, 62' Βιτόλο


ΠΑΟΚ-Άγιαξ 3-3 και αποκλεισμό στην Τούμπα


Οι στιγμές και τα γκολ του αγώνα:

 Μετά από εκτέλεση φάουλ του Σορλέν στο 16', ο Βιεϊρίνια πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή κεφαλιά από την απέναντι πλευρά, άφησε "άγαλμα" τον Στεκέλενμπουργκ, και άνοιξε το σκορ.

Στο 48' μετά από γέμισμα στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Τσιρίλο δεν έδιωξε, ο Μπουσαϊντί δεν μάρκαρε τον αντιπαλό του Σουάρες που κοντρόλαρε και αμέσως σούταρε για να πετύχει το 1-1. Δεν πρόλαβαν να κωπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του Αγιαξ, ήρθε το "δεύτερο χτύπημα" στο 50'.


Μετά από πλάγιο άουτ και ενώ η άμυνα του ΠΑΟΚ είχε μείνει στο πρώτο γκολ, ο Σουάρες βγήκε μόνος του αριστερά ο Τσιρίλο δεν τον σταμάτησε έκανε ανενόχλητος την παράλληλη σέντρα στην μικρή περιοχή, και ο Ντε Γιονγκ ανάμεσα σε Κοντρέρας και Σνάουτσερ με απλή προβολή ανέτρεψε το σκορ και πέτυχε το 2-1, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον πάγκο των Ολλανδών.
Δεν έφτανε η αδράνεια της άμυνας για τον "Δικέφαλο του Βορρά" ήρθε και μια λάθος εκτίμηση του Κρέσιτς, πέντε λεπτά αργότερα (55') σε εκτέλεση φάουλ του Λίντγκρεν για να γίνει το 1-3 για τον Αγιαξ, σκορ που σαφώς έκανε δύσκολη την υπόθεση πρόκριση για τους γηπεδούχους.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ, μετά την σέντρα από το τρίτο γκολ των Ολλανδών ήταν άμεση και με ουσία. Στο 56' ο Βιτόλο πραγματοποίησε την σέντρα προς την περιοχή, ο Σορλέν έγινε κάτοχος της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι και την παράλληλη σέντρα του Γάλλου, εκμεταλλεύθηκε ο Σαλπιγγίδης που με πλασέ από κοντά μειώνει σε 3-2 και δίνει νέες ελπίδες στην ομάδα του, αφού ο χρόνος ήταν αρκετός.

Έχασε πέναλτι ο Ίβιτς 
Η μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων να μπουν για τα καλά στην υπόθεση πρόκρισης χάθηκε στο 77'. Ο Ανίτα ανέτρεψε τον Μπουσαϊντί που κερδίσε το πέναλτι και ο Ίβιτς που ανέλαβε να εκτελέση την εσχάτη των ποινών νικήθηκε από το πόδι του Στεκέλενμπουργκ.

Τελικά, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, Ιβιτς μετά από ασίστ του Σαλπιγγίδη ισοφάρισε σε 3-3 αλλά ο χρόνος που είχε μείνει ήταν ελάχιστος, αφού οι γηπεδούχοι εκδήλωσαν μια ακόμα επίθεση.

Το τελικό σφύριγμα του Ισπανού διαιτητή, βρήκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πέφτουν στο χορτάρι απογοητευμένοι, τους αντιπάλους τους να πανηγυρίζουν κατευθυνόμενοι προς τους 150 οπαδούς τους και τους χιλιάδες οπαδούς του "Δικέφαλου του Βορρά" να χειροκροτούν τους παίκτες της ομάδας για την μεγάλη προσπάθεια και παρά τον αποκλεισμό.

Διαιτητής: Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)


Κίτρινες: Τσιρίλο (ΠΑΟΚ), Ανίτα (Αγιαξ)


Οι συνθέσεις των ομάδων


ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαίντι, Σνάουτσνερ (84' Φιλομένο), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιτόλο (64' Μουσλίμοβιτς), Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Σορλέν.


Αγιαξ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλενμπουργκ, Βαν ντερ Βιλ, Ανίτα, Αλντερβάιρελντ, Βερτογκεν, Λιντγκρεν, Ντε Ζέου, Ντε Γιονγκ, Σουάρες (91' Ολεγκιέν), Σουλεϊμάνι (78' Ερικσεν), Εμάνουελσον.

Στο ίδιο έργο θεατές και το 2016

Έξι χρόνια αργότερα ΠΑΟΚ και Άγιαξ διασταύρωσαν εκ νέου τα ξίφη τους και πάλι για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Το «σενάριο» των δύο αναμετρήσεων δεν είχε πολλές διαφορές με το «ζευγάρωμα» του 2010. Ο ΠΑΟΚ στάθηκε όρθιος στον αγώνα του Άμστερνταμ (26/7/2016) αποσπώντας ισοπαλία με γκολ (1-1) χάρη σε τέρμα του Τζάλμα Κάμπος, όμως, η ρεβάνς της Τούμπας (3/8/2016) ήταν εξίσου πικρή όπως και το 2010.

Πήρε το αποτέλεσμα στην Ολλανδία 


Αγιαξ-ΠΑΟΚ 1-1

Αγιαξ (Πέτερ Μπος) Σίλεσεν, Τέτε, Φέλτμαν, Φίρχεφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Φαν ντε Μπεκ (77' Σένε), Κλάασεν, Ελ Γκαζί (88' Τσέρνι), Κασιέρα (58' Γιουνές), Ντόλμπεργκ.
ΠΑΟΚ: (Βλάνταν Ίβιτς):  Γλύκος, Λέο Μάτος, Χοσέ Κρέσπο, Τζαβέλλας, Σάχοβ, Χαρίσης (69' Τζιόλης), Τσίμιροτ, Γκάρι Ροντρίγκες (84' Μυστακίδης), Τζάλμα, Αθανασιάδης (91' Κουλούρης).

Γκρέμισε ότι έχτισε στην Ολλανδία 
Οι παίκτες του Δικεφάλου μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με τον Στέφανο Αθανασιάδη. Ο Έλληνας επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την αμυντική ολιγωρία των παικτών του Άγιαξ και με κοντινή προβολή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, με αποτέλεσμα να αφήσουν ανοιχτούς χώρους, τους οποίους εκμεταλλεύτηκαν οι "ασπρόμαυροι", αλλά ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιάσπερ Σίλεσεν σε ανεπανάληπτα τετ α τετ.
Στο 45’ ο Άγιαξ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Κλάασεν ισοφάρισε σε 1-1 και στο 88' ο ίδιος παίκτης με δυνατό σουτ έδωσε τη νίκη πρόκριση στους Ολλανδούς.

ΠΑΟΚ - Άγιαξ 1-2ΠΑΟΚ - Άγιαξ 1-2

Προηγήθηκε με τον Κλάους, στην συνέχεια έχασε πολλές ευκαιρίες με τον Αθανασιάδη, με τον Άγιαξ να γυρίζει το ματς.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Λέο Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (84’ Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Σάκχοφ (89’ Σάκχοφ), Τζάλμα Κάμπος, Ροντρίγκες (69’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης.
ΑΓΙΑΞ (Πίτερ Μπος): Σίλεσεν, Τετέ, Βέστερμαν, Φέλτμαν, Φίρχεφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Γκούντελι, Κλάασεν, Κασιέρα, Ντόλμπεργκ (63’ Ελ-Γκάζι).
Επιμέλεια: Δημήτρης Δικαίος.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ