Λευτέρης Χατζηκυριακίδης: Ένα υπέροχο ταξίδι το οποίο όμως δεν έχει τελειώσει... - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Λευτέρης Χατζηκυριακίδης: Ένα υπέροχο ταξίδι το οποίο όμως δεν έχει τελειώσει...



Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στον Δημήτρη Δικαίο και την Αθλητική Γνώμη, ο προπονητής μπάσκετ των Μαχητών Πειραματικού  Πεύκων Λευτέρης Χατζηκυριακίδης.

Ο έμπειρος κόουτς ανέλυσε την κατάσταση στο Ελληνικό μπάσκετ, μίλησε για τους στόχους της ομάδας του, την Εθνική ομάδα αλλά και την Euroleague, επίσης αναφέρθηκε στην Α1 και τις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης όντας Θεσσαλονικιός.

Ποιος είναι ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης 

Αποτέλεσμα εικόνας για λευτερης χατζηκυριακιδης
Ο Λευτέρης Χταζηκυριακίδης γεννήθηκε στις 10 Αυγούστου του 1969 στην Θεσσαλονίκη, αύριο συμπληρώνει το 50ο έτος της ηλικίας του, και του ευχόμαστε τα καλύτερα με υγεία πάνω από όλα.

Ξεκίνησε ως παίκτης στον Μακεδονικό Νεάπολης από το 1982-94, στην συνέχεια πήγε Μαντουλίδη 1994-96, συνέχισε Ναύαρχος Βότση 1996-97, και έκλεισε την καριέρα του ΦΟΑ Αριδαίας το 1998.
Υπήρξε διεθνής 24 φορές στην Εθνική Εφήβων.

Ως προπονητής εργάστηκε σε:
Ξεκίνησε στον ΑΟ Σταυρούπολης 1994 και τμήματα υποδομής των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη,συνέχισε στα τμήματα υποδομής του Μακεδονικού και βοηθός προπονητή στην Α2, υπέυθυνος ακαδημίας στον Αίαντα Ευόσμου, το 2000-01 στην ΜΕΝΤ βοηθός προπονητή.

Πρώτος προπονητής 
 2000-03 ΜΕΝΤ, 2003-Αίαντας Ευόσμου, 2004-05 Κεραυνός Ωραιοκάστρου, 2005 Ίκαροι Σερρών, 2006 Αναγέννηση Φλόγας,2008 Ηρακλή, 2008-09 Ηρακλή, 2010-11 Ίκαροι Σερρών, 2012-13 Πιερικό, 2013-17 Μαχητές Πεύκων, 2017 Δόξα Λευκάδας, 2017-18 Ηρακλή, 2019- Μαχητές Πεύκων.
Αποτέλεσμα εικόνας για λευτερης χατζηκυριακιδηςΑποτέλεσμα εικόνας για λευτερης χατζηκυριακιδηςΑποτέλεσμα εικόνας για λευτερης χατζηκυριακιδηςΑποτέλεσμα εικόνας για λευτερης χατζηκυριακιδης

1. Κόουτς έχετε  μια μια πορεία στο μπάσκετ έχοντας περάσει από τις εξής ομάδες, 2000-03 ΜΕΝΤ, 2003-Αίαντας Ευόσμου, 2004-05 Κεραυνός Ωραιοκάστρου, 2005 Ίκαροι Σερρών, 2006 Αναγέννηση Φλόγας,2008 Ηρακλή, 2008-09 Ηρακλή, 2010-11 Ίκαροι Σερρών, 2012-13 Πιερικό, 2013-17 Μαχητές Πεύκων, 2017 Δόξα Λευκάδας, 2017-18 Ηρακλή, 2019- Μαχητές Πεύκων, τι σας έχει μείνει από αυτή την διαδρομή; 

Βασικά είναι μια διαδρομή που δεν έχει τελειώσει, σίγουρα κρατάς τις συγκινήσεις που έχεις νιώσει, από μεγάλες νίκες, και από ήττες, επίσης από τους στόχους που έχεις πετύχει.
Είναι μια μεγάλη διαδρομή που με έχει βοηθήσει να φτιάξω τα στοιχεία μου σαν προπονητής αλλά και ως άνθρωπος.
Σε αυτή την διαδρομή είχα την τύχη να συνεργαστώ με αξιόλογους προπονητές, αλλά και με αξιόλογους αθλητές, σίγουρα σημαντική βοήθεια και συμπαράσταση είχα από την διεύθυνση των εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη, στα οποία εργάζομαι από το 1996, η πορεία μου στην ομάδα των Πεύκων μου έχει μείνει περισσότερο λόγο κυρίως της ανοδικής πορείας της ομάδος, και ουσιαστικά την καθιέρωση της στις υψηλές κατηγορίες της χώρας, και για έναν επιπλέον λόγο, για την γαλούχηση αρκετών νεαρών παικτών , και την βοήθεια που πήραν μέσα από το πρόγραμμα των Μαχητών Πεύκων, να φτάσουν να παίξουν στο υψηλό επίπεδο.
Αποτέλεσμα εικόνας για λευτερης χατζηκυριακιδης

2. Ποιοι είναι οι στόχοι των Μαχητών Πεύκων, και πως βλέπετε  το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής; 

Οι στόχοι των Πειραματικού Μαχητών Πεύκων, είναι να κάνει μια ανταγωνιστική ομάδα, ώστε να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα, και ότι καλύτερο προκύψει με υγεία πάνω από όλα σε όλους τους αθλητές.
Αποτέλεσμα εικόνας για λευτερης χατζηκυριακιδης

3. Πως βλέπετε το πρωτάθλημα της Α1, θα επηρεάσει η αποχώρηση του Ολυμπιακού, και τι πιστεύεται για τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης;

Πιστεύω ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα περνάει μεγάλη κρίση, η οποία είναι σε όλα τα επίπεδα, πιστεύω όμως μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει να κάνει και με την κόντρα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκου , σίγουρα είναι απώλεια η μη συμμετοχή του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα της Α1, το οποίο θα επηρεάσει και το πρωτάθλημα της Α2, αφού με την επικείμενη συμμετοχή του Ολυμπιακού θα καπαρωθεί μια από τις δύο θέσεις ανόδου, κάτι το οποίο, θα επηρεάσει τον βαθμό ανταγωνισμού της κατηγορίας ,μια και εξαιτίας του γεγονότος αυτούς οι υπόλοιπες ομάδες θα κάνουν μικρότερες επενδύσεις, οπότε η Α2 δεν έχει να κερδίσει κάτι από την παρουσία του Ολυμπιακού, κανένα κέρδος.
Ελπίζω και εύχομαι ο Ολυμπιακός να παίξει στην Α1 εκεί όπου ανήκει, και να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Α2 όπως της αρμόζει, το ίδιο και στην Α1!

Όσο αφορά στις ομάδες της πόλης μου, ο Ηρακλής λόγο του ενθουσιασμού, που επικρατεί λόγο της επανεμφάνισης στην Α1, εκεί όπου λόγο της ιστορίας του ανήκει, και κυρίως λόγο της διοικητικής σταθερότητας που εξασφαλίζει η διοίκηση του Θεόδωρου Δρακόπουλου, πιστεύω ότι θα έχει μια αξιόλογη παρουσία αντάξια της ιστορίας του.
Οι άλλες δύο ομάδες της πόλης, λόγο όσο συμβαίνουν, παραμένουν ερωτηματικό, εύχομαι να βρεθεί λύση ώστε και οι δύο ομάδες να παρουσιάσουν ομάδες ανταγωνιστικές, αντάξιες της ιστορίας τους, αλλά και γενικότερα το επιπέδου μπάσκετ που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη.

4. Ποιες ομάδες θεωρείται φαβορί στην Euroleague, και τι μπορούν να πετύχουν οι Ελληνικές ομάδες;

Η Eurolague, είναι ένα άκρως ανταγωνιστικό, σε βαθμό εξουθενωτικό, επαγγελματικό πρωτάθλημα,σύμφωνα με όσα μας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια.

Εξ΄ορισμού λοιπόν τον πρώτιστο ρόλο τον παίζει το συνολικό μπάτζετ κάθε ομάδος, οι ομάδες με τα μεγαλύτερα μπάτζετ όπως έχει δείξει τα τελευταία χρόνια, είναι αυτό που θα παίξει ρόλο στο ποιος θα πρωταγωνιστήσει την φετινή σεζόν!

Φέτος μάλιστα, με αρκετή εισροή παικτών από το NBA ακόμη και σε ομάδες μικρομεσαίες ως σήμερα στην Λίγκα, δείχνουν πως ανεβαίνει και άλλο το επίπεδο ανταγωνισμού, που θα έχει το φετινό πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα έχουν καλύτερη παρουσία από πέρυσι, αντικειμενικός στόχος τους η  είσοδος στα πλέι οφ, πάντως δύσκολα θα έχουμε ομάδα στο νέο Final 4.
Αποτέλεσμα εικόνας για λευτερης χατζηκυριακιδηςΑποτέλεσμα εικόνας για λευτερης χατζηκυριακιδης

5. Τι προβλέπετε για την πορεία της Εθνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ της Κίνας, και πόσο θα βοηθήσει ή όχι η συμμετοχή του Γιάννη Αντεντοκούμπο; 

Πρώτα πρώτα η Εθνική ομάδα με βάση το ρόστερ που διαθέτει, είναι μια από τις καλύτερες Εθνικές τα τελευταία χρόνια, αν μάλιστα βρεθούν και τα σχήματα, τα οποία θα επιτρέψουν να εκμεταλλευτή η ομάδα τις δυνατότητες του Αντεντοκούμπο, μπορεί  να φτάσει ακόμη και στο μετάλλιο.
Κάτι το οποίο για εμάς, η παρουσία της Εθνικής ομάδας, θα δώσει τόνωση ηθικού, θα δώσει βοήθεια για το άθλημα μας.

Επιμέλεια: Δημήτρης Δικαίος.








ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ