Το φαινόμενο ΟΦΗ, και οι Τσιλιανίδης και Μάνος που ξεχωρίζουν! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Το φαινόμενο ΟΦΗ, και οι Τσιλιανίδης και Μάνος που ξεχωρίζουν!

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασ τσιλιανιδησ οφη
Αναμφισβήτητα η ομάδα που κλέβει τις εντυπώσεις στις πρώτες τρεις αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ είναι ο ΟΦΗ του Γιώργου Σίμου.

Πρώτον για τα αποτελέσματα που έχει πετύχει θυμίζουμε ισοπαλία με 1-1 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Άρη στην πρεμιέρα, διπλό με 1-3 στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, και την άνετη νίκη με 3-1 εχθές στο "Γεντί Κουλέ" κόντρα στον Παναιτωλικό.

Δεύτερον για την μπάλα που παίζει, ειδικά από την μέση και μπροστά είναι πολύ καλός ο ΟΦΗ, τρίτον το δίδυμο Τσιλιανίδη Μάνου έχει δώσει 6 γκολ στους Κρητικούς, συν την ποιότητα των Ναμπί και Σεμέδο, αλλά και των δύο χαφ στην μεσαία γραμμή ο λόγος για τους Μεγιάδο και Νέιρα...

Τέλος ο ΟΦΗ δείχνει ότι έχει μπει σε σταθερές βάσεις, με μια ομάδα, που άρχισε από πέρυσι στα μισά να εμφανίσει τι θέλει να δημιουργήσει φέτος, που αυτό ολοκληρώθηκε με τις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού, ειδικά των δύο Ελλήνων του Κοσμά Τσιλιανίδη και του γνώριμου τους Δημήτρη Μάνο.

Κοσμάς Τσιλιανίδης 
Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασ τσιλιανιδησ οφη-παναιτωλικος
Ο 25 χρόνος κεντρικός και όχι μόνο χαφ, ήταν η πρώτη κίνηση των Κρητικών, όπως είχαμε γράψει και στην Αθλητική Γνώμη επρόκειτο για μια σπουδαία κίνηση για τον ΟΦΗ, μέσω των ως τώρα αποτελεσμάτων, δικαιωνόμαστε για τον τίτλο της συγκεκριμένης μεταγραφής!

Ο Τσιλιανίδης ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αχιλλέα Τριανδρίας, στην συνέχεια υπήρξε μέλος του Ηρακλή από το 2005 ως το 2016 αρχίζοντας από τα μικρά τμήματα, φτάνοντας ως την Σούπερ Λιγκ με τον Γηραιό, στην συνέχεια πέρασε μια γεμάτη τριετία στον Αστέρα Τρίπολης, με τον οποίο έπαιξε και στην Ευρώπη πετυχαίνοντας ένα γκολ σε 2 συμμετοχές.

Φέτος στον ΟΦΗ, δείχνει πιο ώριμος, έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και δεν είναι τυχαίο ότι έχει πετύχει μέχρι στιγμής 3 γκολ και 2 ασίστ, αφού η μία με τον Παναθηναϊκό ακυρώθηκε από το VAR.

Η δημοσίευση για την μεταγραφή του Τσιλιανίδη.

http://www.athlitikignomi.gr/2019/06/blog-post_59.html

Δημήτρης Μάνος 
Αποτέλεσμα εικόνας για δημητρης μανος
Ο επίσης 25 χρόνος επιθετικός του ΟΦΗ Δημήτρης Μάνος, γύρισε σε παλιά γνώριμα λημέρια, εκεί όπου την σεζόν 2017-18 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 27 γκολ στην Football league βοηθώντας τους Κρητικούς να πάρουν την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ, αυτή η επίδοση του έδωσε την μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Πως ξεκίνησε η καριέρα του Δημήτρη Μάνου 

Ο Μάνος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Βέροια. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στις 22 Ιουνίου 2012, με λήξη τις 30 Ιουνίου 2017. Έκανε το ντεμπούτο του στην εκτός έδρας ήττα με 3-0 από τον Ολυμπιακό στις 6 Ιανουαρίου 2013.

Στις 7 Οκτωβρίου 2014, κλήθηκε από τον Κώστα Τσάνα, τον προπονητή της Εθνικής Ελπίδων, για να συμμετάσχει στις προπονήσεις της ομάδας.

Ο Μάνος επέστρεψε στη Βέροια στις 20 Ιανουαρίου 2016, ύστερα από δανεισμό 6 μηνών στον Εργοτέλη.


Αποδεσμεύτηκε από το σύλλογο στις 2 Ιουλίου 2016.

Μετά ακολούθησε ο ΟΦΗ, ενώ στον Ολυμπιακό έπαιξε πέρυσι ως τον Ιανουάριο έχοντας 9 συμμετοχές και 2 γκολ, στην συνέχεια τελείωσε την χρονιά στον ΠΑΣ Γιάννινα αγωνιζόμενος σε 15 αγώνες σημειώνοντας 3 γκολ.
 Από τις 2 Ιουλίου του 2019, ανήκει και πάλι στον ΟΦΗ με μονοετή δανεισμό από τους Ερυθρόλευκους.

Αξίζει να σημειωθεί πως:

Ο Δημήτρης Μάνος στις 19 Δεκεμβρίου 2016 σημείωσε το πρώτο του γκολ με τον ΟΦΗ στη νίκη με 2-1 επί της Καλλιθέας.

Καθώς επίσης στις 26 Απριλίου 2018 σημείωσε το πρώτο χατ τρικ της σταδιοδρομίας του και αποβλήθηκε, στην εμφατική νίκη με 7-0 εναντίον του Παναιγιάλειου, θέτοντας ένα νέο ρεκόρ για την ομάδα, για τα περισσότερα γκολ που σημείωσε παίχτης σε μία σεζόν για την κρητική ομάδα. Το ρεκόρ κατείχε ο Κοσταρικανός επιθετικός Ρόναλντ Γκόμεζ, ο οποίος σημείωσε 19 γκολ τη σεζόν 1999-00.

Και οι δύο είναι ένα βήμα από την πόρτα της Εθνικής Ελλάδος...


Επιμέλεια: Δημήτρης Δικαίος 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ