Ηρακλής:111 χρόνια ιστορίας, χρόνια πολλά στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης! - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Ηρακλής:111 χρόνια ιστορίας, χρόνια πολλά στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης!

Αποτέλεσμα εικόνας για 111 χρονια ηρακλης"
Πέρασαν 111 χρόνια ζωής του Ηρακλή, ήταν 29 Νοεμβρίου του 1908 όταν ιδρύθηκε. Μια λέξη, ένα σύνθημα, ένας αιώνας και μια δεκαετία. Μια ζωή γεμάτη κοινωνικούς και αθλητικούς αγώνες.
Παντού και για όλους. Όπου υπάρχει γήπεδο. Όπου υπάρχει ανάγκη. Όπου υπάρχει κερκίδα. Όπου υπάρχει ζωή. Όπου υπάρχουν γροθιές που σφίγγουν.
Από αλληλεγγύη. Από αγωνιστικότητα. Από ανάγκη για ζωή. Από ήρωες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Από αθλητές που νίκησαν. Από οπαδικούς στίχους. Από ανθρώπους που φόρεσαν τη φανέλα με τον Ημίθεο στο μέρος της καρδιάς.
Ένας αιώνας και μια δεκαετία γεμάτη από μουσική και ζωγραφιές σε χρώμα μπλε και άσπρο. Ένας αιώνας και μια δεκαετία που η μόνη εξίσωση που αναγνωρίζουμε είναι: Ηρακλής = Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη = Ηρακλής.
Όπως παλιά. Από τα δύσκολα χρόνια της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο της πόλης μετά την μεγάλη πυρκαγιά του ‘17, από την εποχή που ήρωες αθλητές του Συλλόγου μας, τσάκιζαν τον ναζισμό, από την εποχή που κρεμάστηκε το πρώτο μετάλλιο σε λαιμό αθλητή του Ηρακλή, μέχρι σήμερα.
Με φανέλα καθαρή και βαριά. Σχεδόν ασήκωτη, αλλά που λάμπει. Που ακτινοβολεί. Όχι μόνο από το χρυσό των μεταλλίων. Όχι μόνο από το γυαλιστερό ασήμι των κυπέλλων. Αλλά κυρίως από τα τρία αστέρια. 80.11.17.
Αποτέλεσμα εικόνας για 111 χρονια ηρακλης"
Αριθμός σύμβολο της αδικίας ενάντια στην ομάδα μας. Παράσημο τιμής για όλους όσους πιστεύουν και υπηρετούν την ΙΔΕΑ του Ηρακλή. Από την ίδρυση του μέχρι σήμερα και εις τους αιώνες των αιώνων.
Θα μπορούσε μα την αλήθεια να είναι ένας στίχος από ποίημα του Λειβαδίτη: “Πάνω στα ματωμένα πουκάμισα των σκοτωμένων, εμείς καθόμασταν τα βράδια και ζωγραφίζαμε σκηνές από την αυριανή ευτυχία του κόσμου. Έτσι γεννήθηκαν οι σημαίες μας”.
Ή μια στροφή από την «Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου: “Αυτά τα δέντρα δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό. Αυτά τα πρόσωπα δεν βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο. Αυτές οι καρδιές δεν βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο”.
Θα μπορούσε να είναι και ένας πίνακας ζωγραφικής του Πικάσο η μουσική από συμφωνία του Μπετόβεν.
Θα μπορούσε να είναι και ένα παζλ ανθρώπων. Ξεκινώντας από τον Ναχμία, τον Ιβάνωφ και τον Κατσάνη, μέχρι τους ανθρώπους που υπηρέτησαν το σύλλογο από οποιαδήποτε θέση, αλλά και αυτούς που έφυγαν νωρίς. Από τον Βιτάλη και τον Βασίλη, μέχρι την Ελπίδα και τον Ηρακλή.
Μέχρι τα πρόσωπα των χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων που υπηρέτησαν την ΙΔΕΑ του Συλλόγου ανοίγοντας το πλάνο να σχηματίσουν δύο γράμματα. Το Η και το Θ. Από τα αρχικά του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.
Χρόνια πολλά στον ιστορικό Ηρακλή Θεσσαλονίκης που πρέπει να μείνει ζωντανός χρειάζεται παντού η ιδέα του συλλόγου, χωρίς προβλήματα και τα λάθη του παρελθόντος.
Ποιος είναι ο Ηρακλής:
Αποτέλεσμα εικόνας για 111 χρονια ηρακλης"
Στο ποδόσφαιρο ο Ηρακλής έχει κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδος το 1976, και το Βαλκανικό κύπελλο το 1985, στον Ηρακλή έπαιξαν παίκτες όπως οι : Βασίλης Χατζηπαναγής, Λάκης Παπαϊωάννου, Σάββας Κωφίδης, Έντερσον Φοφόνκα,Μιχάλης Κωνσταντίνου, και άλλοι πολλοί....
Στο Βόλεϊ οι 15 τίτλοι συν τις Ευρωπαϊκές διακρίσεις, σε κάνουν να βλέπεις αυτές τις επιτυχίες και να παθαίνεις ίλιγγο σαν τις βλέπεις.
Στο Μπάσκετ και εκεί ο Ηρακλής έχει την δική του ιστορία, με μεγάλους παίκτες οι οποίοι έχουν φορέσει την φανέλα με τον Ημίθεο στο στήθος, καθώς και με παίκτες που έχουν βγει από τα σπλάχνα του Ηρακλή, όπως οι Διαμαντίδης,Χατζηβρέτας,Ηλιάδης, Κακιούσης και άλλοι πολλοί χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε κάποιον ,φέτος έχουν μπει οι βάσεις ώστε ο Ηρακλής να επιστρέψει δυνατός εκεί που ανήκει. Επίσης ο Ημίθεος έχει τίτλους και επιτυχίες, παντού στο Πόλο,στον στίβο βγάζοντας μεγάλους αθλητές που έφεραν μετάλλια στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες .
Γενικά ο σύλλογος Ηρακλής Θεσσαλονίκης μετράει 35 τίτλους σε όλα τα αθλήματα του.
Επιμέλεια: Δημήτρης Δικαίος.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ