Το άτσαλο κυνηγητό του Αρη - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Το άτσαλο κυνηγητό του Αρη

Ο προπονητής του Άρη ο Γερμανός Μίχαελ Ενινγκ, που σίγουρα έχει δει πολλά είπε μετά το τέλος του ματς της ομάδας του με την ΑΕΚ ότι «ο διαιτητής Καραντώνης είχε χάσει τελείως τον έλεγχο του ματς»
Ελεγα να σταματήσω να γράφω για λίγο για διαιτητές κτλ αφού ό,τι είχαμε να δούμε το είδαμε και δεν αλλάζει και τίποτα πια: έτσι θα πάει το πράγμα και στη συνέχεια. Αλλά έβγαλε μια ανακοίνωση η ΚΕΔ πρόσφατα και πέθανα στα γέλια: μας ζητά να μην κάνουμε λέει κριτική στους ξένους διαιτητές γιατί μπορεί να μην θέλουν κι αυτοί να ρθούν εδώ να διευθύνουν ματς. Το βρήκα ως απειλή πρωτότυπο. Κατάλαβα επίσης ότι η ΚΕΔ ανησυχεί περισσότερο για το ξεφωνητό του Αλέξη Κούγια στους ξένους διαιτητές, παρά για τα όσα της καταλογίζει ο Αρης, που την περασμένη Κυριακή χάλασε τον κόσμο με ανακοινώσεις και δηλώσεις στελεχών του εναντίον του διαιτητή Καραντώνη: είναι σαν ο αρχιδιαιτητής Περέιρα και οι υπόλοιποι να θεωρούν τις διαμαρτυρίες του Αρη κάτι το φυσιολογικό – σαν να πρόκειται για το προσωπικό τους κόστος, ενώ εκτελούν ένα σχέδιο. Αλλιώς δεν βρίσκω λογική στο να απαντάς στην ΑΕΛ, αλλά όχι στον Αρη.
Ο προπονητής του Άρη ο Γερμανός Μίχαελ Ενινγκ, που σίγουρα έχει δει πολλά είπε μετά το τέλος του ματς της ομάδας του με την ΑΕΚ ότι «ο διαιτητής Καραντώνης είχε χάσει τελείως τον έλεγχο του ματς». Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, ο Άγγελος Χαριστέας που σπανίως ξεπερνά τα όρια δήλωσε ότι «η διαιτησία είναι το καρκίνωμα του ποδοσφαίρου». Η ΚΕΔ σε αυτά δεν απάντησε – την ένοιαξε μόνο γιατί ο Κούγιας ευχήθηκε στον Γιοβάνοβιτς καλές διακοπές στη Χαλκιδική. Η σιωπή της δικαιολογείται μόνο αν ο Περέιρα και οι συνεργάτες του συμφωνούν με αυτό που υποψιαζόμαστε εμείς οι υπόλοιποι: ότι δηλαδή οι φωνές του Αρη δεν είχαν να κάνουν με το ματς με την ΑΕΚ τόσο, όσο με μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δείχνει ότι κάποιοι δεν θέλουν τον Αρη στα play off. Οπότε όντως σε αυτή την περίπτωση δεν λες κουβέντα.
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΥ. Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ( ΜΕ ΠΗΓΗ) ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ
Είναι λανθασμένη αυτή η αίσθηση; Η φάση της ανατροπής του Φετφατζίδη από τον Κλωναρίδη είναι πέναλτι: δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Γιατί δεν το έδωσε ούτε το VAR; Γιατί το VAR δεν είναι ένα σατανικό μηχάνημα που εκδίδει ετυμηγορίες αφού εξετάσει ηλεκτρονικά τα δεδομένα: ένα βίντεο είναι που το κοιτάζουν διαιτητές. Ο Καραντώνης έδωσε πολλά φάουλ σε βάρος της ΑΕΚ, αλλά έδειχνε σαν κάτι να χει στο μυαλό του – όπως και πολλοί άλλοι διαιτητές που έχουν παίξει φέτος τον Αρη. Κι έχω την εντύπωση ότι αυτό ο Περέιρα και οι συν αυτώ το ξέρουν.

 Τι λένε τα προηγούμενα

Για μένα δεν είναι τόσο το ματς με την ΑΕΚ όσο τα προηγούμενα. Κάθισα από περιέργεια να τα δω. Πρώτη αγωνιστική στο ματς με τον ΟΦΗ υπάρχει ένα κράτημα του Ιντέγιε μέσα στην περιοχή που θα ήταν πέναλτι και πριν από το VAR. Δεν δίνεται τίποτα. Λέω εντάξει, κακή συνεργασία ανάμεσα στον διαιτητή και στο VAR – σουβλάκια θα τρώγανε στο καμαράκι, ήταν τότε της μόδας. Τέταρτη αγωνιστική μετά τον θρίαμβο του Αρη κόντρα στον ΠΑΟ, στη Θεσσαλονίκη μαθαίνουν (και κάνουν γνωστό) από τη Δευτέρα ότι το επικείμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα παίξει ο Σιδηρόπουλος, που ορίζεται κανονικά και αφήνει τον Αρη με δέκα παίκτες – ο κορυφαίος διαιτητής παίζει σαν να θέλει τον Αρη να τον προσγειώσει. Μια αγωνιστική αργότερα στο ματς με την ΑΕΛ ο Σκουλάς κάνει τα απίθανα – ο Αρης δεν λέει κουβέντα! Ακολουθούν νέα παράπονα στο ματς με τον Ολυμπιακό – όχι εντελώς αδικαιολόγητα. Την ενδεκάτη αγωνιστική με την ΑΕΚ αποβάλλεται ο Ιντέγιε γιατί πάτησε αντίπαλο – είναι ο μόνος ο οποίος αποβλήθηκε για κάτι τέτοιο φέτος: όλοι οι άλλοι όταν πατάνε αντίπαλο απλά λένε μια συγνώμη. Ο Ευαγγέλου έχει κάνει κι άλλα στο ΟΑΚΑ, αλλά ως γνωστόν έχει το ακαταλόγιστο και είναι ήρωας της ελληνικής διαιτησίας γιατί του πετάνε πέτρες σπίτι. Ο Αρης έχει παράπονα και στα ματς με τη Λαμία και τον Αστέρα, αλλά δεν βγάζει ανακοίνωση – το κάνει μετά την ήττα του με τον ΟΦΗ όταν ο Κομίνης δεν του δίνει ένα πέναλτι που δεν χρειάζεται ριπλέι. Μπορώ να θυμηθώ κι άλλα του παράπονα, αλλά δεν έχει νόημα. Απλά κοιτάζω τα ματς στα οποία είχε διαιτησίες απολύτως εχθρικές: είναι ή ντέρμπι ή ματς με αντιπάλους που θέλουν να μπουν στην εξάδα, όπως ο ΟΦΗ, η ΑΕΛ κτλ. Πως είναι δυνατόν όλες αυτές οι μικρές ενδείξεις να μην διαμορφώσουν μια μεγάλη καχυποψία;

Κυριακή ο ένας, Δευτέρα ο άλλος

Κι έπειτα είναι και η γενικότερη αντιμετώπιση του Αρη από τους θεσμούς του ποδοσφαίρου αυτό που μπορεί ως ομάδα να σε βγάλει από τα ρούχα σου. Μια ειδοποίηση της FIFA που έχει έρθει από τον Νοέμβριο, γίνεται γνωστή στην ομάδα το ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου όταν δεν έχει χρόνο να αντιδράσει πια στην απαγόρευση μεταγραφών που έχει επιβληθεί. Κι αν αυτό μπορεί να πεις ότι είναι αποτέλεσμα της κακής λειτουργίας των υπηρεσιών της ΕΠΟ (που παραδόξως λειτούργησαν μετά την νίκη του Αρη επί του ΠΑΟΚ…), τι να πεις για την απόφαση της Λίγκας να τον βάλει να παίξει με την ΑΕΚ Κυριακή βράδυ, ενώ τον Ατρόμητο π.χ του έδωσε μια μέρα ξεκούραση παραπάνω! Θυμίζω ότι οι δυο ομάδες που έπαιξαν την περασμένη Πέμπτη για το κύπελλο έχουν ακριβώς τον ίδιο στόχο: την είσοδο στα play off. Θυμίζω επίσης ότι ο Αρης ζητά ξένους διαιτητές αλλά τέτοιοι για αυτόν δεν υπάρχουν. Μπορεί η ΚΕΔ να φέρει ξένο για το ματς του πρώτου με τον όγδοο (Ατρόμητος – Ολυμπιακός) ή το ματς του δεύτερου με τον ένατο (ΑΕΛ – ΠΑΟΚ). Αλλά σε ματς του Αρη ποτέ.

Πόσα like πήρε

Ο Αρης έχει 9 βαθμούς στα ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΟ και δεν έχει ακόμα κλείσει θέση στα play off. O Αρης έχει περισσότερα γκολ από τον ΠΑΟ και τον Αστέρα κι αυτοί έχουν κερδίσει στο πρωτάθλημα περισσότερα πέναλτι – τριπλάσια ο πρώτος, διπλάσια ο δεύτερος! Δεν θέλω να αναφερθώ σε κόκκινες κάρτες, κερδισμένα φάουλ κτλ – θα γελάμε ώρες. Κάτι δεν πάει καλά και φαίνεται. Οι δυο επόμενες αγωνιστικές για τον Αρη θα είναι δύσκολες. Το πρόβλημα του δεν είναι η Λαμία και ο Ατρόμητος – μια νίκη χρειάζεται. Το πρόβλημα του είναι πως θα αντιδράσει στη συνέχεια σημαδεμένος: μην ξεχνάμε ότι έχει παρουσία μετά από δέκα χρόνια και στα ημιτελικά του κυπέλλου. Σε αυτές τις περιπτώσεις ή αυτό το άτσαλο και βλακώδες κυνηγητό το μετατρέπεις σε δύναμη, ή σε τρώει η εσωστρέφεια και η γκρίνια και λυγίζεις: στο τέλος χάνεις και το δίκιο σου.
Κατά τα άλλα τον Περέιρα τον απασχολεί αν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Σερβίας έγραψαν ότι ο Κούγιας είπε τον διαιτητή Γιοβάνοβιτς «πορτοφολά» και πόσα like πήρε όποιος έκανε την ανάρτηση…

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ