Νέα Ημερομηνία: Τα 10 Μπουζούκια της Δόμνας στην Πλαζ Αρετσούς για το Παρά θίν’ αλός - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Νέα Ημερομηνία: Τα 10 Μπουζούκια της Δόμνας στην Πλαζ Αρετσούς για το Παρά θίν’ αλός

 Ανακοίνωση:

Η πρόβλεψη για την επερχόμενη κακοκαιρία, οδηγεί στην αναβολή της μουσικής εκδήλωσης «Τα δέκα μπουζούκια της Δόμνας», στο πλαίσιο του Παρά θιν’ αλός.





Το μουσικό σχήμα “Τα 10 μπουζούκια της Δόμνας” ανοίγει την αυλαία των μουσικών εκδηλώσεων Παρά θίν’ αλός 2022, στην Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022.

Η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία εξ΄αναβολής: είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, όπως όλες οι προγραμματισμένες συναυλίες της διοργάνωσης Παρά θίν’ αλός 2022.

Μια παρέα μουσικών από την Θεσσαλονίκη έρχεται να παρουσιάσει μια παράσταση – πρόγραμμα – πρόταση.

“Τα 10 μπουζούκια της Δόμνας”:
Το νεοσύστατο μουσικό σχήμα της Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 μέσα στην ιστορική ταβέρνα της Άνω Πόλης “Δόμνα”. Την ιδέα είχε ο πρώτος μεταξύ ίσων του σχήματος, Γιάννης Καρασάββας, ο οποίος και επιμελήθηκε το πρόγραμμα.

Στη “Δόμνα” το σχήμα έδωσε μόλις δύο παραστάσεις. Στη συνέχεια έκοψε τον «ομφάλιο λώρο» και βγήκε έξω, στην κοινωνία.

Παρουσιάζει επιλογές από κλασικά ρεμπέτικα, δίνει μεγάλη έμφαση σε ορχηστρικά της δισκογραφίας, του κινηματογράφου και του θεάτρου, παίζει κλασικά λαϊκά καθώς και συνθέσεις των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών που αγάπησαν το λαϊκό τραγούδι και το μπουζούκι ειδικότερα. Ενορχηστρωμένα για δέκα μπουζούκια και δεμένα σαν μια αγκαλιά, σαν ένα μπουκέτο του Ελληνικού πολιτισμού που ευελπιστεί να αναδείξει την αξία αυτών που δυστυχώς τείνουμε να ξεχάσουμε.

Το σχήμα απαρτίζεται από τους:
Μπουζούκι: Γιάννης Καρασάββας, Μανώλης Ζαχαρίου, Γιάννης Κλέοντας, Σπύρος Καντιώτης, Γιάννης Ελευθεριάδης, Γιώργος Μαργώνης, Γιώργος Φακαλής, Χρήστος Κουτσός, Γιώργος Ρουμελιώτης, Νίκος Θεοδωρίδης, Χρήστος Καραβίτης.
Κιθάρα: Κωνσταντίνος Κεκελέκης.
Κοντραμπάσο: Γιάννης Κίρμος
Τραγούδι: Βαγγέλης Αντωνίου και Σύσσυ Ηλιάδου
Κείμενα – Παρουσίαση: Θανάσης Ρότσκος

Είναι άλλο να κελαηδάει ένα μπουζούκι μόνο του κι άλλο οι πένες να χτυπούν συγχρονισμένα τις χορδές δέκα, ναι δέκα, μπουζουκιών! Κι όταν ο ήχος τους συναντιέται με αυτόν του τσαμπουκαλεμένου μπαγλαμά, του βαρύθυμου κόντρα μπάσου και της εύλαλης κιθάρας, το αποτέλεσμα, πιστέψτε με, γεννά ανατριχίλα.

Πληροφορίες

32ο Μουσικό Φεστιβάλ Παρα Θιν’ Αλός 2022
Δήμος Καλαμαριάς

Συναυλία: Τα 10 Μπουζούκια της Δόμνας
Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 στις 21:00
Νέα Ημερομηνία: Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21:00
Πλαζ Αρεστούς
Ανακοίνωση:
Η πρόβλεψη για την επερχόμενη κακοκαιρία, οδηγεί στην αναβολή της μουσικής εκδήλωσης «Τα δέκα μπουζούκια της Δόμνας», στο πλαίσιο του Παρά θιν’ αλός.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ