Who Χάρι Κιούελ... - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Who Χάρι Κιούελ...

 Ο νεαρός οπαδός της Λιντς κρατάει ένα αυτοσχέδιο ''πανό'' εναντίον του Χάρι Κιούελ, ενός ποδοσφαιριστή που αγαπήθηκε πάρα πολύ από τους οπαδούς, καθώς ενσάρκωνε το παρόν και το μέλλον της ομάδας αλλά μισήθηκε όσο λίγοι εξ' αιτίας των επιλογών του. Πήγε στο ''Έλαντ Ρόουντ'' το 1996 από την Αυστραλία, πριν καν γίνει 18 ετών και για οκτώ χρόνια ήταν το ''πρόσωπο'' της ομάδας και ένας από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς της Πρέμιερ Λιγκ. Τα πράγματα, όμως, άλλαξαν ριζικά.


Το 2003, εν μέσω αγωνιστικής και οικονομικής κρίσης της Λιντς, ο Κιούελ αποφάσισε πως πρέπει να αποχωρήσει. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Τσέλσι ενδιαφέρθηκαν για τον 25χρονο εξτρέμ και θα πλήρωναν ένα ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ για εκείνον. Τότε, ο Αυστραλός ανακοίνωσε πως βρήκε την επόμενη του ομάδα, την οποία δεν αποκάλυπτε. Όταν μαθεύτηκε πως αυτή είναι η Λίβερπουλ, που θα πλήρωνε λιγότερο απ΄όλες τις άλλες, η διοίκηση αντέδρασε αλλά εκείνος τους εκβίασε πως θα διεκδικήσει να μείνει ελεύθερος αν δεν τον παραχωρήσουν. Εν τέλει, έφυγε με προορισμό το ''Άνφιλντ'' και εξόργισε τους ανθρώπους που μέχρι πρότινος τον λάτρευαν.
Το 2008 έκανε κάτι ακόμα χειρότερο για τους οπαδούς. Πήγε στη Γαλατασαράι, μία ομάδα που έχει αφήσει ανοιχτές πληγές στη Λιντς. Το 2000, στο περιθώριο ενός αγώνα των δύο ομάδων, δύο οπαδοί της τραυματίστηκαν θανάσιμα από μαχαίρι σε συμπλοκές με γκρουπ οπαδών των Τούρκων. Ο Κιούελ έπαιζε σε αυτούς τους αγώνες, ήξερε το περιστατικό και ο κόσμος θεώρησε πως από τακτ δεν θα έπρεπε να πάει στην Γαλατά. Όταν ήρθε στη δημοσιότητα μία φήμη πως κάποτε ο Ντελ Πιέρο αρνήθηκε πρόταση της Λίβερπουλ, εξ' αιτίας των γεγονότων του Χέιζελ, η κίνηση του Κιούελ θεωρήθηκε ακόμα πιο ασεβής.

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ