Μουστακίδης: Αρης σημαίνει τρόπος ζωής περηφάνια και σεβασμός - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Μουστακίδης: Αρης σημαίνει τρόπος ζωής περηφάνια και σεβασμός

 



 

 Η Αθλητική Γνώμη φιλοξενεί τον Μπάμπη Μουστακίδη, σε μία συνέντευξη εφόλης της ύλης, μας μιλάει για τους στόχους του Άρη τις αδικίες που έγιναν σε αυτόν το μεγάλο σύλλογο, αλλά και την αγάπη του που δεν είναι άλλη παρά μόνο ο Άρης.

 

- Τι πρέπει να κάνει η διοίκηση του Άρη και κατά συνέπεια ο Άρης για να μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω?

 

Μ.Μ.  Ο ΑΡΗΣ τα τελευταία χρόνια έχει σταθεροποιηθεί στις θέσεις Ευρώπης και αυτό είναι σίγουρα από μόνο του επιτυχία ,και αν μέσα σε αυτά τα χρόνια δεν είχε κάποιου θα έληγα οδυνηρούς αποκλεισμούς θα μπορούσε να διεκδικήσει και κύπελλα αλλά με τα αν δεν γράφεται η ιστορία.. όπως επίσης θα έλεγα με τον τρόπο που λειτούργησε αυτά τα χρόνια στον τομέα σχεδιάζω οργανώνω την ομάδα υπάρχει πολλές φορές μπρος πίσω σε σχέση με παίκτες  και προπονητές και σίγουρα αυτές οι αλλαγές επηρέαζαν στο να διεκδικήσεις κάτι παραπάνω από αυτό που ίσως άξιζε σαν ομάδα οντότητα και δυναμική κόσμου, μη ξεχνάμε και το κυνήγι ΕΠΟ και ΚΕΔ που σίγουρα σε αυτό τον τομέα δεν μπορείς ν ελπίζεις πολλά γιατί το πρωτάθλημα μας είναι έτσι δομημένο που πολύ δύσκολα ο ΑΡΗΣ θα μπορέσει να μπει σφήνα στα σχέδια του ΠΟΚ που ελέγχει κέντρα αποφάσεων και έχουμε ζήσει τέτοιες αποφύσεις τροχοπέδη στην πορεία όλων αυτών των χρόνων αποφάσεις που έπεφταν πάντα στο κενό αλλά την ζημία την έκαναν, γιατί άλλωστε αυτός ήταν  ο σκοπός τους. Συμπέρασμα για να κάνουμε το βάμμα παραπάνω πρέπει πρώτα όλα  να  εχούμε σχεδιάσει την ομάδα σωστά με πλάνο του προπονητή και διοίκησης για να μπορούμε στο γήπεδο να έχουμε μια υγιή και ανταγωνιστική ομάδα, στους άλλους τομείς που ανέφερα δεν πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά γιατί πολύ απλά δεν είμαστε τόσο δυνατοί οικονομικά για να κοντράρουμε τα μεγάλα κεφάλια μπορούμε όμως να τους κοντράρουμε μέσα στο γήπεδο και αυτό κάνουμε μέχρι τώρα.

 

- ήθελα τη γνώμη σας για τον προπονητή του Άρη Αποστόλη Τερζή?

 

Μ.Μ. σίγουρα η πρόσληψη Τερζή μετά την πορεία των play off  για μένα ήταν αναμενόμενη σίγουρα υπάρχουν πολλοί παρά πολλοί που ήθελαν κάποιο όνομα από Ευρώπη αλλά αλήθεια ποιο είναι τελικά αυτό το όνομα που προσδοκούμε για το καλύτερο για την ομάδα μας,  η ιστορία έδειξε ότι από τα ονόματα που πέρασα μιλάω για τους ξένους όλοι έδωσαν στην ομάδα άλλοι περισσότερο αλλού λιγότερο πιστεύω η επιλογή Μπούργος έπρεπε να στηριχτεί πιο πολύ σε όλους τους τομείς εν κατακλείδι απ όλους αυτούς κέρδισε πολλά και ο Τόλης Τερζής και του δίνεται η εύκαιρα να πάρει την ευθύνη για όλα, ναι δεν έχει την εμπειρία αλλά όλοι από κάπου ξεκίνησαν ναι δεν έχει το μεγάλο όνομα αλλά δεν είναι κανόνας αυτό για την επιτυχία όποτε ναι στηρίζω την επιλογή αυτή αν πραγματικά τον πιστεύει η διοίκηση και δεν γίνει εξιλαστήριο θύμα σίγουρα είναι επιλογή ρίσκου όπως όλες γιατί όλα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα στην Ελλάδα.

 

      -  Ο νέος Άρης για μία ακόμα σεζόν θα κάνει αρκετές μεταγραφές, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό για να γίνει μία ομάδα που θα έχει υψηλούς στόχους?

 

 Μ,Μ, Αναγκαίο να κάνει μεταγραφές από την στιγμή που τελειώνουν συμβόλαια και θέλει  να λύσει κάποια μεγάλα συμβόλαια δείγμα το πως σχεδίαζε μέχρι τώρα την ομάδα, αρνητικό που πάλι θα φύγουν αρκετοί και θα έρθουν αρκετοί θεωρητικά βέβαια ιδωμεν. Η πρώτη κουβέντα του ΤΔ ήταν ότι πάμε σε ένα πλάνο 2ετιας αν θυμάμαι κάλα τουλάχιστον ας γίνει σωστά αυτή τη φορά αυτό το πλάνο  όπως ξέρουμε με παίκτες μικρής ηλικίας με κίνητρο και Ελληνες όσο μπορεί αυτό να είναι εφικτά και οικονομικά και ως προς τις επιλογές , σίγουρα έγινε κι αναφορά σε παίκτες από τις ακαδημίες κάτι που μένει να το δούμε στην πράξη για να κρίνουμε. όταν έχεις στόχο για να κανείς καινούργια ομάδα δεν μπορείς και να έχεις υψηλούς στόχους θέλει χρόνο γιατί αλλιώς θα είμαστε θεατές του περσινού έργου με τις μεγάλες δηλώσεις και προσδοκίες. Πρώτος στόχος σίγουρα θα είναι όπως έχει ειπωθεί να είναι έτοιμη η ομάδα για να περάσει το πρώτο εμπόδιο και μέχρι και το τέλος της προετοιμασίας δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα, για μένα οι στόχοι είναι Ευρώπη και κύπελλο δύσκολοι και οι δυο αλλά πάντα η εικόνα της ομάδας σε κάνει να πιστεύεις περισσότερο σίγουρα και η δυναμική του κόσμου.

 

  -  Αν ήσασταν εσείς σε μία διοικητική θέση στο ποδοσφαιρικό τμήμα του πάρε τι θα αλλάζατε, εσύ τι θέσεις θα επιλέγατε να ενισχυθεί η ομάδα? 

 

ΜΜ.Μ. δεν μπορώ να μιλήσω υποθετικά για κάτι τόσο σημαντικό μόνο από την εικόνα που έχω σε κάθε παιχνίδι που βλέπουμε την ομάδα η  από την γενική εικόνα της χρόνιας που πέρασε, έτσι γενικά μπορώ να πω ότι σίγουρα η ομάδα θέλει παίκτες και προσωπικότητες από την Ευρώπη , ο Νταρίντα έγινε σημείο αναφοράς όπως ήταν ο Μπράμπετς όπως είναι ο Κουέστα.

 

-  Ποιον παίκτη θα ξεχωρίζετε από τον φετινό Άρη?

 

Μ.Μ. αναμφίβολα για μένα ο Χούλιαν Κουέστα ήταν ο ογκόλιθος της φετινής χρονιάς και από την στιγμή που μπήκε στο γήπεδο ο Νταρίντα , σημαντική η πρόσφορα και  η βελτίωση του Πάλμα αλλα και  του Ματέο Γκαρσία, πιστεύω και  σε αυτή την κατηγορία θα ήταν κ ο Μανού Γκαρθία κ ο Ρουπ αν δεν είχαν τραυματιστεί.

 

- Πόσο σημαντικό είναι για μία ομάδα και κατά συνέπεια για τον Άρη, στο να υπάρχουν έλληνες ποδοσφαιριστές στην ομάδα?

 

Μ.Μ.  Για κάθε ελληνική ομάδα είναι σημαντικό το ελληνικό στοιχειό αλλά βλέπουμε η μόδα της ξενομανίας κτύπησε ακόμη και τις μικρότερες ομάδες δείγμα ότι το παιχνίδι των μάνατζερ καλά κρατεί .είναι επιβεβλημένο από την ΕΠΟ να πάρει δραστικά μέτρα ποια ΕΠΟ εδω γελάμε και  κλαίμε. είναι σημαντικό να υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες παίκτες πρώτον για την ιστορία της ομάδας για τον κόσμο για το σήμα για την Εθνική Ομάδα κατ επέκταση,  Και σίγουρα για οικονομικούς λόγους εκπαιδεύω πουλάω,  εδω βέβαια μπαίνουμε τελευταίοι θα έλεγα σε σχέση με τους άλλους Τέσσερις

 

-  Τι θυμάστε από τα χρόνια που αγωνιζόταν στο Κλεάνθης Βικελίδης?

 

Μ.Μ. Τι άλλο να θυμάμαι,  ενα κόσμο παθιασμένο ένα κόσμο διψασμένο ένα κόσμο αδικημένο σε πολλά ακόμη, και τώρα που το γραφώ μουδιάζω κ αναπολώ την ατμόσφαιρα στα μεγάλα ειδικά παιχνίδια, με δύο λέξεις ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

 

 

Τι σημαίνει ο Άρης για τον Μπάμπη Μουστακίδη?

 

Μ.Μ. Τι σημαίνει τρόπος ζωής περηφάνια και σεβασμό για το σήμα και τον λαό του, ευχαριστώ τον Θεό που με έχει κάνει Αρειανό

 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ