Δέλλιος: Η νομιμοποίηση του Άρη στην τετράδα των μεγάλων - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Δέλλιος: Η νομιμοποίηση του Άρη στην τετράδα των μεγάλων

Οι φωτογραφίες ειναι από τον Παύλο Μακρίδη



Ακόμα μία συνέντευξη του Σάββα Κωνσταντινίδη στην Αθλητική Γνώμη,  όπου θα φιλοξενήσει τις απόψεις του παλιού τερματοφύλακα του Άρη Αλέξανδρου Δέλλιου, έναν τερματοφύλακα που τίμησε τα χρώματα του Άρη, από το 1999 πώς και το 2004, Προερχόμενος από την Βέροια


 - Η ομάδα του Άρη βγήκε για 5η χρονιά σερί στην Ευρώπη, ποιοι πρέπει να είναι οι στόχοι της ομάδος? 


Α.Δ.  Η μέγιστη επιδίωξη λογικά θα πρέπει να  είναι η μονιμοποίηση του Άρη στην μεγάλη τετράδα, η κανάκτηση του κυπέλλου και βέβαια να μεταβεί στους ομίλους στην Ευρώπη υπό μια συνθήκη, την επιμελή οργάνωση της ομάδος 



- Θα μπορούσε η φετινή ομάδα του Άρη, να καρπωθεί κάτι παραπάνω Στη φετινή σεζόν? 


Α.Δ.  Πιθανόν να μπορούσε αν αποφεύγονταν οι συνεχείς αντικαταστάσεις των προπονητών, και κάποιες κακές διαιτητικές αποφάσεις. 


- Η καινούργια ποδοσφαιρική σεζόν θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, διότι στην Ευρώπη θα βγούνε τέσσερις ομάδες, με ποιον τρόπο θα μπορούσε κατά τη γνώμη σας να μπει σφήνα η ομάδα του Άρη? 


Α.Δ. Με εύστοχες κινήσεις περί των ερχόμενων παικτών. Επιπροσθέτως, η οργάνωση και η ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι θεμέλια της επιτυχίας, δηλαδή της κατάκτησης μιας υψηλής θέσης στο πρωτάθλημα, η κατάκτηση του κυπέλλου, ακόμα και η είσοδος στην Ευρώπη. 





- Πείτε μου τη γνώμη σας για το δίδυμο τερματοφυλάκων του Άρη, τον Κουέστα - Σιαμπάνη


Α.Δ. Υπάρχει ισορροπία, είναι δύο άξιοι τερματοφύλακες και υπάρχει χημεία μεταξύ τους. Για τη βέλτιστη ανταπόκριση  θαρρώ πως πρέπει να αποκτηθεί ένας τρίτος και μετέπειτα να προστεθεί ένας τέταρτος, μικρότερος, από το τμήμα υποδομής για ένα δυναμικό σύνολο.


- Τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ένας τερματοφύλακας, ώστε να μπορεί να να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο? 


Α.Δ. Επιβάλλεται να κατέχει γρήγορες αντιδράσεις, να προβλέπει την πορεία της μπάλας, να αντιλαμβάνεται τον χώρο και την τοποθέτηση του σε σχέση με αυτόν, να χειρίζεται την μπάλα καλά με τα πόδια και να εμπνέει τους συμπαίκτες του αυτοπεποίθηση



- Την περίοδο που υπογράψατε συμβόλαιο με την ομάδα του Άρη είχατε προτάσεις και από άλλες ομάδες της τότε Α Εθνική 


Α.Δ. Μου είχε γίνει μια πρόταση από τον ΠΑΟΚ, ύστερα κατέληξα σε μια συμφωνία με την ΑΕΚ μα χάλασε ώστε να έρθω στον Άρη.


-Ποια είναι η καλύτερη σας εμφάνιση με τα χρώματα του Άρη? 


Α.Δ. Ένας αγώνας στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ενάντια στον ΠΑΟ που νικήσαμε 1-0 



- Θα ήθελα τη γνώμη σας για το ποδόσφαιρο, και πώς θα μπορούσε να γίνει ποιο ενδιαφέρον? 


Α.Δ. Πρώτα απ'όλα η μείωση του φανατισμού. Επίσης, η συνειδητοποίηση του ποδοσφαίρου ως παιχνίδι προωθεί την δημιουργικότητα και εννοείται πως για έναν υγιή ανταγωνισμό απαιτείται και το δίκαιο. Εάν ομάδες εξαγοράζουν το πρωτάθλημα, είναι δεδομένο πως το άθλημα δεν θα παραμείνει συναρπαστικό.



ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ