Μπατζίλης: Υπάρχουν πολλά ταλέντα ακατέργαστα στα ερασιτεχνικά γήπεδα - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ (ΓΝΩΜΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Breaking

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Μπατζίλης: Υπάρχουν πολλά ταλέντα ακατέργαστα στα ερασιτεχνικά γήπεδα

 Οι Αθλητική Γνώμη φιλοξενεί τον Ανδρέα Μπατζιλη που μας μίλησε για τους στόχους της ομάδας του τον Αργοναύτη Καλαμαριάς, και για το θέμα που ταλανίζει την επικαιρότητα την οπαδική βία, 

Του Σάββα Κωνσταντινίδη


- Ένα νέο ξεκίνημα με την ιστορική ομάδα του Αργοναύτη Καλαμαριάς πείτε μας βιολόγοι για αυτό το νέο σας ξεκίνημα?

Α.Μ. Όπως είπατε πρόκειται για ιστορική ομάδα η οποία τα τελευταία χρόνια ταλανίζονταν από διαφορά πρόβληματα με αποτέλεσμα να μένει στην κατηγορία κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Όλα αυτά αποτέλεσαν κίνητρο για μένα αφού ως γνωστόν δεν φοβάμαι τις προκλήσεις και τις δυσκολίες ίσα ίσα με φτιάχνουν,σημαντικό ρόλο βέβαια έπαιξε το γεγονός ότι έμειναν στην ομάδα όλα τα παιδιά που την κράτησαν στην κατηγορία.

 

 

- Ποιοι είναι οι δικοί σας στόχοι για την ομάδα του Αργοναύτη?

A.M. Οι δικοί μου στόχοι απόλυτα συνδεδεμένοι με της ομαδος και δεν είναι άλλοι από το να προσπαθούμε κάθε Κυριακή να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και η άνετη παραμονή στην κατηγορία.

 

- Γιατί επιλέξατε να γίνεται προπονητής?

A.Μ. Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και η αδυναμία μου να είμαι εκτός γηπέδων καθώς επίσης και η διάθεση της προφοράς της γνώσης μου γύρω από το άθλημα με ώθησαν σε αυτή την επιλογή.




 

- Ο προπονητής είναι και σαν δάσκαλος, τι θα λέγατε στα νεαρά παιδιά ώστε να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο?

Α.Μ. Ότι είναι στο συμφέρον τους η επαφή με τον αθλητισμό από κάθε άποψη.

 

-        Μπορεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να τροφοδοτήσει με νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της επαγγελματικές ομάδες της χώρας μας?

Α.Μ. Μπορεί πραγματικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να γίνει τροφοδότης των επαγγελματίκων ομάδων όχι μόνο της χώρας αλλά και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ύπαρχουν πολλά ταλέντα ακατέργαστα στα ερασιτεχνικά γήπεδα αρκεί οι ενώσεις να λειτουργούν με όραμα και διάθεση για εξέλιξη. Εγώ έχω την χαρά σήμερα παίκτη μου ο οποίος αγωνίζεται σε επαγγελματική ομάδα

.

 

-        Τον τελευταίο καιρό ακούμε για περιστατικά οπαδικής βίας με στόχο σε πολλές περιπτώσεις και ανήλικα παιδιά, τι δεν κάναμε καλά τα χρόνια?

Α.Μ. Επέτρεψε μου να πω ότι το πρόβλημα τις οπαδικής βίας είναι κοινωνικό με επέκταση στα αθλητικά δρομενα ,το λάθος είναι ότι επι της ουσίας δεν κάναμε τίποτα ούτε για πρόληψη ούτε για την καταστολή αυτών την φαινομένων.

Φωτογραφίες; Από το αρχείο του Ανδρέα Μπατζίλη


ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ